dimecres, 13 d’abril del 2022

Dones, crits des del silenci: El color púrpura, d'Alice Walker

 


El 1982 es va publicar per primera vegada aquesta novel·la amb gran èxit, el qual li va valdre guanyar el Premi Pulitzer i el National Books Award el 1983

El color púrpura conta una escruixidora història de dues germanes, una d'elles, Nettie, missionera a l'Àfrica mentre l'altra, Celie, està casada amb un home que la maltracta física i psicològicament. La novel·la recull la correspondència entre les dues germanes on Celie li conta a la seua germana i al lector tot allò que ha d'aguantar del seu home. La seua existència canviarà radicalment per a millor quan entre en escena una peculiar dona, Shug Avery, amant del seu home. Shug Avery és totalment oposada a Celie, una dona lliure, independent i amant de la vida bohèmia, la qual inspirarà a Celia per canviar la seua vida.

Una lectura molt dura, contada en primera persona per la mateixa Celie, que encongeix el cor, al mateix temps que una història de superació i que parla sobre feminisme, masclisme i racisme, entre altre temes.

El director de cinema nord-americà Steven Spielberg va convertir-la en pel·lícula, la qual també trobareu a la biblioteca de Cocentaina.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...