dimecres, 3 de novembre del 2021

Memòria dels oblidats: Blade Runner, de Philip K. Dick


Si parlem de Blade Runner de seguida ens ve a la ment la pel·lícula que s'estrenava el 1982, protagonitzada per Harrison Ford al paper principal, la qual va tindre molt d'èxit, convertint-se fins i tot en película de culte. Aquesta es va inspirar en la novel·la del mateix nom, amb el subtítol "Sueñan los androides con ovejas eléctricas", de l'escriptor Philip K. Dick (1928-1982), publicada el 1968 i que gràcies a la pel·lícula, es va convertir en un èxit editorial reeditada en nombroses ocasions.

En ella ens traslladem a un futur marcat pels avanços tecnològics i on els humans conviuen amb uns androides tan perfectes que pareixen persones. Rick Deckard, el protagonista, és un caçador encarregat d'analitzar androides i donar de baixa aquells que presenten anomalies. Fins que es troba amb una androide prou peculiar, quasi perfecta, la qual tindrà un efecte en ell inesperat, i que serà la pista que el duga a un grup d'androides rebels que tractarà de neutralitzar amb no poc perill per a la seua persona.

Si alguna cosa destaquem de la novel·la, i que la pel·lícula retrata molt bé, és l'ambientació futurista. Si sou aficionats a la novel·la de ciència-ficció aquesta novel·la és un imprescindible del gènere que us recomanem i si no, una estupenda lectura per a descobrir a aquest autor. 

 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...