dimecres, 30 de novembre del 2016

Cocentaina al teu pas


Aquest mes de novembre s'ha presentat a Cocentaina, editat per Edicions 96 i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cocentaina i la Universitat d'Alacant, un llibre prou important per al nostre poble. 

Cocentaina al teu pas ha sigut el projecte dut a terme durant molt de temps pels seus autors, Fani Bernabeu, Rafa Enguix, Enric H. Moltó i Susi Orts - aquesta última estimada companya de la biblioteca de Cocentaina - i que per fi veu la llum amb un excel·lent resultat. 

El llibre ens invita a descobrir la història de Cocentaina, passejant pels seus carrers, seguint set itineraris ordenats cronològicament, des de la prehistòria fins al segle XX:

1 - Abans de Cocentaina: les primeres petjades

2 - Qustantaniya: la formació de la medina

3 - L'organització dels vençuts: el Raval

4 - Una vila ferma i ben bastida: les muralles

5 - El nou ordre feudal: els Conqueridors

6 - Època de canvis: capitalisme i modernitat

7 - Tres espais identitaris: Santa Barbara, el Castell, Sant Cristòfol

Una exhaustiva guia que es complementa amb un blog a internet amb l'explicació dels itineraris, informació complementaria i enllaços a Wikiloc de les rutes, per no perdre's mentre caminem seguint el recorregut.

Finalment, la guia compta amb un apèndix amb entrades per índex onomàstic ordenat alfabèticament i bibliografia recomanada sobre Cocentaina, més de 300 fotografies i 10 plànols.

Verónica Cantó, contestana i secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, va deixar les seues interessants impressions sobre el llibre a Radio Alcoy, que podeu escoltar punxant ací. El llibre ha tingut una gran acollida, traducció del treball ben fet.

Un llibre perfecte per a regalar o autorregalar-se aquests nadals.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...