dimecres, 30 de desembre del 2015

Especial llibres per a regalar: novel·la espanyola

Marta Sanz. Farándula. Ed. Anagrama

Recent Premi Herralde 2015 de novel·la, Farándula té com a protagonistes a diferents actors de teatre i cinema en diferents moments de la seua carrera artística. Amb la descripció de les seues vides l'autora aprofita per a criticar una societat en la qual les noves tecnologies han restat protagonisme al món de la cultura i ha avocat als seus protagonistes a pagar un alt preu per mantenir les seues carreres.


Almudena Grandes. Los besos en el pan. Ed. Tusquets

La crisi econòmica és la principal protagonista d'aquesta novel·la, la qual posarà contra les cordes la vida dels veïns d'un barri de Madrid. Una lectura conmovedora sobre la supervivència i la reacció de cadascún d'ells a la situació que pateixen: una família que tracta que la seua rutina no canvie malgrat la seua situació econòmica, un divorciat a qui se sent plorar, una anciana que posa l'arbre de Nadal abans d'hora per animar la seua família o una dona que decideix retornar al camp per viure de la terra com els seus avantpassats. Una lectura actual testimoni dels amargs temps que ens han tocat viure.



Manuel Rivas. El último día de Terranova. Ed. Alfaguara

Vicenzo Fontana és llibreter i està a punt de tancar la seua llibreria. Després de seixanta anys oberta, els especuladors immobiliaris l'obliguen a deixar un món, el del llibre, molt unit a la seua vida personal. A través dels seus records Vicenzo ens narra la seua joventut, la troballa de l'amor i la descoberta de l'important que és la lectura i els llibres a la vida, la qual cosa la seua família ja sabia. Una lectura en defensa de les llibreries contra el "canibalisme" econòmic.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...