dimecres, 27 d’abril del 2011

Geografia literària: Itàlia i Leonardo Sciascia

Ens traslladem aquest cop al sud d'Italia per visitar-la a través dels ulls de l'escriptor Leonardo Sciascia (1921-1989). Sciascia es va atrevir amb tots els gèneres, llibres la gran majoria ambientats en la seua Sicília natal, on retrata la seua societat,  tant allò bo com allò roí, com l'omnipresent Mafia siciliana i la corrupció política, la qual Sciascia no es va cansar de denunciar a través de l'escriptura.
Les descripcions detallistes dels paisatges i dels seus habitants mostra les diferències entre la italia del nord i del sud, aquesta més pareguda en el seu caràcter a la gent que viu a terres banyades pel Mediterrani.
Els seus llibres també reflecteixen la seua ideologia social i  política, com és el cas del títol El caballero y la muerte (Ed. Tusquets). L'argument, basat en un quadre de Durero, comença amb l'assassinat d'un polític i un grup terrorista que reclama l'autoria. Mentre acompanyem al policia encarregat del cas passetgem per eixe clima de corrupció política, les maneres de la mafia, la vida i el caràcter sicilià.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...