dimecres, 9 de juny del 2010

La voz, d'Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason. La voz. Ed. RBA/ Círculo de Lectores

Gràcies a l'èxit de la trilogia Millenium d'Stieg Larsson, hem descobert una sèrie d'escriptors suecs de novel·la negra molt interessants, entre ells el finlandés Arnaldur Indridason. Ja varem comentar al programa dos dels seus llibres, La mujer de verde i Las marismas, i ara us presentem l'últim llibre que ha publicat, La voz.

De nou l'inspector Erlendur i els seus col·laboradors, Sigurdur Óli i l'agent Elínborg, s'enfronten a un cas d'assassinat. És Nadal i a un conegut hotel de luxe apareix mort el recepcionista, disfressat de Pare Noël i amb evidències d'haver estat mantenint rel·lacions sexuals. Ningú no el coneixia massa bé però en realitat es tractava d'un prodigi infantil de la música, fins que li camvià la veu i la seua vida. Els dos únics discos seus publicats són peçes cobdiciades pels col·leccionistes i ell en tenia al seu poder, per la qual cosa podíen haver-lo matat.
Erlendur, allotjat en una de les habitacions de l'hotel, sense família amb qui celebrar el Nadal, reviu en aquesta època la solitut i la mala rel·lació amb els seus fills. Els seus records ens permetràn conèixer una història personal que l'atormenta des de la infantessa, i que ha marcat el seu caràcter d'adult.

Una novel·la que es deixa llegir molt bé, amb una trama a la qual no li sobra ni li falta res, i que ens mostra altra perspectiva de la vida als païssos nòrdics, diferent a la d'Stieg Larsson o Asa Larsson.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...