dimecres, 9 de juny del 2010

Cinema i literatura: Celda 211

Si no ho sabíeu ja esteu informats. També la pel·lícula Celda 211, que tant bones crítiques ha tingut i guanyadora indiscutible als premis Goya de l'any passat, també està basada en un llibre. Concretament en la novel·la escrita per Francisco Pérez Gangul i editat per Lengua de Trapo.

Juan començarà a treballar com a funcionari de prisions en uns díes, però abans es passa per la cárcer per conèixer el lloc de treball i als companys. La mala sort fa que, degut a un motí, es quede atrapat a una de les cel·les, i el confundisquen amb un del·lincuent, la qual cosa li salva la vida. Perquè dins, amb ell, es troba el pitjor del·lincuent conegut com Malamadre. Haurà de mentir i ingeniarse-les per enganyar als pressos i guanyar-se la confiança de Malamadre perquè no el maten.

Està interpretada pels actors Luis Tosar (Malamadre), Alberto Ammann (Juan), Antonio Resines i Carlos Bardem, entre altres, i dirigida per Daniel Monzón, qui ja estrenà El corazón del guerrero i La Caja KovaK, amb molt bona acollida també.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...