dimecres, 5 de maig del 2010

Quin llibre apadrinaríes?

Teresa Huesca, professional del comerç local, apadrinaria la novel·la El amante de Lady Chatterley, un fenòmen editorial al seu temps, que va estar prohibida durant molts anys per les descripcions eròtiques i la mateixa història d'infidelitat d'una dona de classe alta amb un treballador al seu servei, quelcom impensable en temps de la novel·la, a principis del segle XX. La amante de Lady Chatterley es pot considerar una novel·la eròtica, escrita amb una sensualitat que inclús hui en dia resulta una lectura molt atraient, si deixem de costat la societat en que s'enmarca.

La jove Lady Constance Chatterley està casada amb un home major, un noble minusvàlid i impotent degut a les ferides de la Primera Guerra Mundial, a la qual va lluitar. Viuen en una casa senyorial, en la més estricta formalitat, quan Lady Chatterley se sent atreta pel guardabosc de la casa, amb qui difrutarà la llibertat sexual.

D'ella s'han fet també adaptacions per al cinema. La millor considerada és una versió francesa dirigida per Pascale Ferran, estrenada el 2007. Un clàssic, la lectura del qual us recomanem, si encara no ho heu fet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...