dimecres, 17 de març del 2010

El buen alcalde, de Andrew Nicoll

Andrew Nicoll. El buen alcalde. Un cuento de amor mágico. Ed. B / Círculo de Lectores

Tibo Krobic és el respectat i servicial alcalde de Dot, un poble situat al nord d'Europa. Tibo està orgullós de ser el seu alcalde, però la felicitat no és plena perquè està secretament enamorat de la seua secretaria, Agathe Stopack. El que ell no sap és que ella també ho està d'ell, però està casada, encara que el seu home l'ignora des de que van viure una tragedia al passat. Ningú dels dos dona cap pas, i Agathe, cansada de la indecisió de l'alcalde, comença una rel·lació amb el cosí del seu home que sempre ha estat per ella. Encara que és una mala persona, és l'únic que li presta atenció, tal volta per això ella a la fi es rendeix a ell.

Tots els díes, puntualment, Tibo i Agathe passen pel bar de Mamma Cesare a pendre un café. Mamma Cesare es una dona peculiar que se n'adona de seguida de l'atracció entre els dos i aprofita un dia per parlar amb Agathe, donant-li compte que està al tant del problema de la parella. Ella els donarà l'espenta per que puguen estar junts. Per això farà falta un poquet de màgia i la necesitat de fugir del poble a un lloc on ningú no els reconega per tal de viure el seu amor.

Tot el plantejament de la novel·la és original, des de la narradora, la barbuda santa Walpurnia patrona del poble, fins el personatge de la Mamma Cesare, molt a l'estil italià, com la resol·lució de la novel·la (que no anem a desvetllar perquè deixa bocabadats). És una història d'amor meravellosa, en tots els aspectes. Una lectura a la qual li falta un poquet de ritme, però de tota manera molt recomanable.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...