dimecres, 31 de març del 2010

El asedio, de Arturo Pérez Reverte

Arturo Pérez Reverte. El asedio. Ed. Alfaguara

Pérez Reverte ha ambientat la seua nova novel·la a la ciutat de Cadiz, durant la Guerra de la Independència Espanyola (1808-1814), concretament a l'any 1812.
La ciutat lluita contra els francesos que ocupen la ciutat, mentre dones joves apareixen brutalment assassinades, una en cadascún dels llocs on cau una bomba francesa. Aquestes mort són l'eix que guia tota la trama i que rel·laciona als personatges principals.
Mentre el comisari Rogelio Tizón investiga les morts, a una altra part de la ciutat un capità francés ens fa partícipes d'allò que passa a l'altre bando. Al mateix temps que una dona al port, Lolita Palma, empresaria naviera, es preocupa del seu negoci. O Pepe Lobo, capità de vaixell, qui navega pel mar cuidant-se dels pirates. I el taxidermista, qui descriu la meticulositat precisa al seu treball.
Pérez Reverte té el seu estil i es trobarem un llibre plé de descripcions i detalls i pocs diàlegs. Es compensa amb un argument molt complet on uneix aventura, amor, intriga i ciència.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...