Bridget compleix els trenta l'any que entra i, carregada de bons propòsits el cap d'any, decideix escriure un diari on anotar tots els triomfs que vaja aconseguint, com aprimar-se, deixar de fumar i aconseguir un parella estable.
Per ell desfilaràn els seus pares, la seua mare empenyada en casar-la amb tots els coneguts de la seua edat, les seues amigues enganxades als llibres d'autoajuda, un amic homosexual, el seu cap de l'editorial on treballa, amb qui té una aventura, i Mark Darcy, un amic de l'infatessa totalment contrari a ella en caràcter i davant del qual pareix que sempre fa el ridícul, però que tindrà un paper destacat al seu diari.
Per damunt de tot és una lectura molt divertida que tracta amb humor la crisi dels trenta d'una persona inmadura però que comta amb la sort de cara i uns amics que la recolzen en tot allò que fa. I a la fi trobarà l'amor en la persona que ella menys s'imagina.
Degut a l'èxit que va tindre el llibre, hi va haber una continuació: El diario de Bridget Jones. Sobreviviré.
El llibre va passar a la gran pantalla el 2001. La pel·lícula va ser protagonitzada per una encara desconeguda Renée Zellweger, junt a dos consagrats actors britànics: Colin Firth en el paper del snob Mark Darcy, i Hugh Grant, el llibertí Daniel Cleaver, el cap de Bridget a l'editorial. El repartiment de papers protagonistes va ser un encert i la directora, Sharon Maguire, va lograr una pel·lícula plena de gags, molt entretinguda, sense arribar a ser "ñoña".
I com no hi ha primera sense segona, també hi va haver una segona pel·lícula basada en el segon llibre, tant recomanable com la primera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada