dimecres, 24 de febrer de 2010

Cinema y literatura: American PsychoAmerican Psycho és la novel·la escrita per Bret Easton Ellis i publicada en 1991. Patrick Bateman, el seu protagonista, és un yuppie de la borssa, que viu per al luxe i la bona vida, i al mateix temps un salvaje assasí de dones, a les quals mata de les formes més sanguinàries, de forma freda i crua. L'autor ens endinsa en la ment de l'assassí describint, amb pèls i senyals, com matava i tot allò que feia amb els cadàvers.

Així que, pel seu contingut, va ser un llibre polèmic des del començament, però al mateix temps un èxit entre els lectors, que admitíen la seua crueldat però quedaven enganxats pel protagonista. En realitat és una crítica a la societat nord-americana dels vuitanta, amb el seu materialisme i la falta de principis morals.

L'any 2000 la novel·la va ser duta al cinema, amb una versió més light, llevant-li moltes de les escenes cruentes, encara que sang hi va ver molta... Estava protagonitzada per Christian Bale i dirigida per Mary Harron.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...