dimecres, 28 d’abril del 2021

La bruma verde, de Gonzalo Giner

 Gonzalo Giner. La bruma verde. Ed. Planeta


La novel·la guanyadora d'últim Premi de Novel·la Fernando Lara, de l'editorial Planeta, ens proposa un viatge a l'Àfrica actual. Gonzalo Giner ha publicat altres llibres com El sanador de caballos, El jinete del silencio, La cuarta alianza i El secreto de la logia, els quals podeu trobar també a la biblioteca de Cocentaina.

Al seu nou llibre trobem Bineka, una jove africana, qui ha de fugir després que uns homes cremen el seu poblat i maten la seua gent. En la selva es refugia amb una colla de ximpanzés i, gràcies a això, sobreviu. Per altra part una executiva espanyola, Lola Freixido, viatja al país africà buscant una amiga, cooperant al país, i que ha sigut segrestada mentre investigava activitats il·legals. 

Dues línies argumentals que aniran desenvolupant-se paral·lelament però amb trets comuns i que en conjunt ens parlen dels efectes negatius de la colonització al país, de medi ambient, amb la destrucció de la selva i la desaparició d'animals, i d'un país amb un gran atractiu que ha sigut maltractat pels seus recursos naturals.

Una lectura amb diferents ingredients - suspens, amor, aventures - que segur us atraparà.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...