dimecres, 7 de maig del 2014

La cocinera, nou llibre de Coia Valls

Coia Valls. La cocinera. Ed. B

Ambientat al segle XVIII, la protagonista és la jove de setze anys Constança Clavé, qui viu a la ciutat de Lima (Perú). Ha crescut baix la tutela del cuiner del Virrey, Antoine Campell, des de que els seus pares van morir quan ella tenia cinc anys. Les circumtàncies l'obliguen a viatjar a la ciutat de Barcelona, on es quedarà amb els seus avis, a qui a penes recorda. No rebrà una bona benvinguda, en especial de la seua àvia Jerònima, qui la trata més com una criada que com la seua neta.
 
En la cuina dels seus avis Constança desenvolupa el seu do a partir dels coneixements i les receptes que li va ensenyar el chef Antoine. Més endavant li farà possible conèixer a Pierre Briet, un famós cuiner francés a la ciutat. A través d'ell es retrobarà amb el virrey, amb qui té un compte pendent.
Entremig es creua amb altres personatges de diferents classes socials i assistirà als aconteciments històrics que afecten Barcelona.
 
Una lectura que evoca olors i sabors de les receptes, els quals adereçen la vida de Constança a Barcelona, mentre va recordant, en capítols alterns, la seua infantessa a Lima. Al mateix temps apropa el lector el món gastronómic en aquest segle i transmet a través de Constança les dificultats que trobaven les dones que hi volíen accedir.

En resum, un llibre que no decebrà a qui s'aprope a les seues pàgines.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...