dimecres, 14 de maig del 2014

El estafador, de John Grisham

John Grisham. El estafador. Ed. Plaza y Janés

En aquesta la darrera novel·la de l'escriptor nordamericà John Grisham, narra el cas d'un home de color, Malcom Bannister, condemnat per uns fets que ell nega haver comés. Comença el rel·lat quan encara li resten cinc dels deu anys  que ha de complir i recorda per al lector les desgràcies resultants del seu ingrés a la càrcer: advocat de professió li han llevat la llicència, la seua dona sol·licità el divorci per casar-se i no podrà veure el seu fill de sis anys, adoptat per la nova parella de la exdona, i per últim, s'ha quedat a la ruïna econòmica.
 
Ell repasa una i altra volta els fets que l'han dut a la seua situació actual: l'engany d'un client que li feia transferències il·legals de diners al seu compte i que li va valdre ser acussat junt a aquest per blanqueig de diners.
 
Després de intentar sense fruit la revisió del cas i provar totes les víes legals, camviarà de tàctica i traçarà un plà a partir del assassinat d'un jutge, que li permetrà, junt a la seua inventiva, eixir d'aquesta situació compromessa.
 
L'argument, basat en un dels seus casos reals, sorprén i possa de manifest els fallos del sistema judicial nordamericà, al mateix temps que ens proporciona una entretinguda lectura plena de suspens, gens previsible.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...