dimecres, 5 de març del 2014

Arturo y Clementina




Adela Turín. Arturo y Clementina. Ed. Kalandraka

Ja fa prou anys l'escriptora italiana Adela Turín va publicar una la col·lecció de contes que es deia A favor de las niñas, llibres que trencaven amb la visió masclita als contes que es publicaven en eixe moment.
La editorial Tusquets la va publicar a Espanya i actualment és la editorial Kalandraka qui ha agarrat el testimoni i torna a reeditar els títols de la col·lecció. Uns llibres molt interessants adreçats a destacar el valor de ser dona, amb les seues aspiracions, desitjos i somnis, que cal defensar davant les idees masclistes preconcebudes.
 
I un tema que pareix tant complicat arriba als xiquets de forma senzilla a través d'aquest conte, la història de la parella d'enamorats l'Artur i la Clementina. Decideixen casar-se i prompte s'adonem que la Clementina no és feliç doncs l'Artur l'ompli de coses materials (damunt la closca literalment) però no té en compte els seus desitjos ni aspiracions. Fins que la Clementina diu basta i un dia en arribar a casa l'Artur es trobarà una closca buida i la Clementina desapareguda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...