dimecres, 7 de novembre del 2012

Misión olvido

María Dueñas. Misión olvido. Ed. Temas de Hoy

Després de l'èxit de la seua primera novel·la, El tiempo entre costuras, l'escriptora espanyola ens trasllada a terres nord-americanes, darrere de la història personal d'una mestra universitaria, Blanca Perea, que busca recompondre les peçes de la seua vida i el seu cor, ara trencat.
 
A la Universitat de Santa Cecilia, a l'Estat de California, investiga i cataloga el patrimoni documental deixat per altre espanyol, l'hispanista Andrés Fontana. I al departament compartirà faena amb un atractiu col·lega nord-americà,  Daniel Carter, al qui l'uneix una estreta amistat i el parale·lisme vital. Ell, igual que Blanca, fa el viatge a l'inrevés, durant l'epoca de postguerra a Espanya,  becat per investigar a l'escriptor Ramon J. Sender, després de perdre a la seua dona.
 
A través del treball de Blanca reconstruirem diferents èpoques històriques, a principis del segle XIX amb la misteriosa misió religiosa d'uns franciscans a una colonia de California, la preguerra i la postguerra espanyola. I el temps actuals on dues persones com son la mateixa protagonista i Daniel Carter, ens expliquen sobre el matrimoni, l'amor i les segones oportunitats.
 
Tal volta molts lectors després de llegir i disfrutar el primer llibre esperen una història similar. Misión olvido no té res a vore amb El tiempo entre costuras, conta una història ben diferent, més personal, encara que comparteixen el protagonisme femení. L'hem trobat una lectura més actual, de lectura fàcil i entretinguda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...