dimecres, 7 de novembre del 2012

El abuelo que saltó por la ventana y se largó

Joan Jonasson. El abuelo que saltó por la ventana y se largó. Ed. Salamandra

Aquesta novel·la crida ja l'atenció des del primer moment pel curiós títol que porta. I encara millor perquè atrau cap a les seues pàgines, una lectura que està sent tot un èxit a tots els païssos als quals s'ha publicat demostrant que els escriptors nòrdics també es mouen molt bé entre altres gèneres, a banda de la novel·la negra.
 
El seu protagonista també és força peculiar, un vell de cent anys, Allan Karlsson, s'escapa d'una residència per acabant fent de detectiu i, de pas, portar de cap a la policia. Els capítols on ens narra les peripècies de Allan s'alternen amb la seua història personal, la qual abarca els anys des de 1905 fins el 2005, on ha sigut testimoni de tots els fets històrics importants i ha conegut a tot tipus de personatges de l'època com Mao, Franco, Churchill... En llegir-lo sabrem perquè ha dedicat la seua vida a viatjar arreu del món. Una vida molt activa que no pensa abandonar malgrat la seua centenaria edat.
I mentres acompanyem al vell Karlsson i companyia durant les seues peripècies, disfrutarem de l'humor que impregna tota la narració. Entre novel·la d'intriga i comèdia, trobareu un llibre que es llig en un no res i deixa amb un somriure.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...