dimecres, 31 d’octubre del 2012

I hui, què em contes?

El teleaddicte


Hui anem a contar un xicotet rel·lat del llibre escrit per Victoria Bermejo i Miguel Gallardo, 2 minuts i s'ha acabat. Un llibre plé de contes curtets, perquè ningú no puga excusar-se en la falta de temps per compartir lectures amb els menuts de la casa. Rieu amb nosaltres?


En Miquel era un teleaddicte total. Esmorzava veient la televisió. Tant bon punt arribava de l'escola la primera cosa que feia era encendre-la i es passava fins a altes hores de la matinada fent zàping sense parar.

I, es clar, com que era l'única cosa que feia, també era l'única referència que tenia. Es creia tot allò que veia. Com que ens els dibuixos animats el coiot, tot i que li caigués una pedra a sobre, continuava vivint, ell creia que a la vida real passava el mateix.

També pensava que alguns homes únicamente teníen mig cos com els dels telenotícies. No sabia distinguir sabors, perquè si a la tele deien que aquella hamburguesa era bona, ell se la menjava tot i que no li agradés.
Li semblava lògic que algú volés i les baralles violentes les considerava gimnàstica que agradava a la gent.

Però va arribar un dia que, quin horror!, es va espatllar la tele. Se la van emportar per arreglar-la i van dir que trigarien una setmana. ¿Què faria en Miquel del seu temps?

El primer dia va estar descontrolat, anava a la nevera i es menjava un iogurt, passejava pel passadís, tornava a la cuina i es menjava una magdalena. El segon dia, va haver de quedar amb un amic ja que casa seva sense tele li semblava aburridíssima.

Van quedar en una hamburgueseria, perquè ell va insistir: "La doble de formatge amb salsa de faves gegants és boníssima". Ho havia sentit a la televisió i en van demanar una. El seu amic, tan bon punt la va tastar, va dir: "Ecs"", això és verí", i la va deixar sencera. El Miquel, tot i que no li agradava, se la va cruspir tota: si a la tela deien que tenia un sabor fantàstic, així havia de ser. Així estaven, quan a la casa del davant estaven pujant un piano; als operaris se'ls va escapar la corda i el piano va caure a terra i va fer molt de soroll. Malauradamente no van poder evitar que aixafés un gos que passava per allí. Els dos amics s'hi van apropar. La imatge del gos amb tots els budells per fora i l'olor d'aixafat que se sentia va fer recular el Miquel, que immediatament va entendre que aquell gos no es tornaria a aixecar mai més. Van arribar els de la tele i de seguida va reconèixer la seva presentadora favorita, però es va adonar que tenia unes cames precioses i que no era tan sols un bust parlant. Va sentir que deia: "Estic amb els nassos plens del fred, quina llauna!". En Miquel va pensar: "Parla com la meva mare i a més és més prima i més morena que a la tele". Es va quedar fora de combat. Llavors va arribar l'amo del gos i va afagar l'home que aguantava la corda del piano i va començar a donar-li espentes: "Escolta tu, t'has carregat el meu gos, t'has carregat el meu gos", repetia, i l'altre insistia: "Ha estat sense voler". En Miquel es va adonar que en les baralles de la gent real no hi havia ni tombarelles ni kàrate.

Des de llavors es planteja la televisió d'una altra manera, analitza tot allò que veu i després queda amb els amics i surt al carrer a escolar i ensumar, a comprovar la realitat dels fets.

A poc a poc i sense adonar-se'n, està inventant un nou ofici: detectiu de la televisió.


Il·lustració de David Galletly.

Enxarxats: Pinterest



Segur que molts de vosaltres ja coneixeu Pinterest, una xarxa social basada en la interacció a través de la imatge. Així, il·lustracions, fotografíes, muntatges, retrats i més comparteixen espai baix diferents categoríes. D'aquest manera podem agregar al nostre perfil aquelles que ens agraden, una mena d'àlbum d'allò que més ens agrada. També les biblioteques hi están present, com és el cas de la Biblioteca de Cocentaina.

I què trobareu al Pinterest de la biblioteca? Doncs a més d'una sel·lecció d'obres d'art i il·lustracions sobre diversos temes, uns "tableros" dedicats a les novetats literàries que van engrosant les prestatgeries de la biblioteca i un espai  on recomanar aquell llibre la lectura del qual us haja marcat i recomanarieu sens dubte a altres lectors. Junt a aquestos comparteix espai un altre dedicat a les biblioteques, com no.

Animeu-se, doneu un cop d'ull i descobriu el nou racó virtual de la biblio de Cocentaina!

Pesadillas

P.D. Martin. Pesadillas. Ed. Harlequín Ibérica

Pesadillas és un thriller sobre assassins en sèrie. La protagonista és l'agent del FBI Sophie Anderson, qui acaba d'incorporar-se al FBI com investigadora de perfils criminals.
Tot li va bé fins que comença a tindre malsons sobre uns assassinats. Sorprendentment, alguns detalls coincidiràn amb les pistes d'un cas que estàn investigant i Sophie utilitzarà la seua capacitat junt a les seues aptituts profesionals, per tractar de detindre al culpable.
Una novel·la original pel component paranormal, ben escrita i que enganxarà als adictes al gènere.

La tabla esmeralda

Carla Montero. La tabla esmeralda. Ed. Plaza y Janés

Ana és una jove historiadora que treballa al Museo del Prado. El seu xicot, Konrad, col·leccionista d'art alemany, l'arrastrarà en la recerca d'un quadre que es creia desaparegut, El astrólogo, d'un gran valor pictòric. La investigació d'Ana la portarà a seguir la figura d'un comandant de les SS a qui Hitler li va encomanar recuperar el quadre, doncs pareix que amagaba un secret.
Paralel·la a la recerca que succeix en l'època actual, l'autora retrocedeix a l'època nazi a Alemanya. Tots dos fils, present i passat, acabaràn en la figura d'una dona, Sarah Bauer, perseguida pels nazis i rel·lacionada estretament amb el quadre en qüestió.

Una lectura que amaga intrigues, amor i una recreació històrica ben documentada per l'autora, que us enganxarà sens dubte.

Micro

Michael Crichton. Micro. Ed. Plaza y Janés

Micro és la novel·la pòstuma de l'escriptor nord-americà mort el 2008, conegut per molts dels seus llibres, però sobre tot per ser l'autor del llibre que va donar peu a les pel·lícules de Parque Jurásico.
Com que aquesta novel·la va quedar sense acabar, ha comptat per això amb la col·laboració del també escriptor Richard Preston, que a nosaltres ens encanta pels seus llibres de l'agent del FBI, Pendergast.
I hem de dir que Preston ha complit la missió amb èxit, ha enllaçat perfectament amb el to narratiu de Crichton i ha sabut també tractar el tema científic per a tot tipus de lector, a més de donar-li el toc misteriós i d'intriga dels seus llibres dedicats a aquest tema.
Trobareu un argument que gira en torn a un projecte científic però que es vora influenciat per les lluites de poder i els diners. Una gran empresa contractarà a set científics acabats de graduar per treballar a un gran laboratori en Hawai en un gran projecte rel·lacionat amb la microbiologia. Però, com passa normalment a la natura, no podràn controlar els esdeveniments que els espera en un entorn hostil i imprevisible.







El jorobado de Notre Dame.

El jorobado de Notredame. Ed. Everest

La Factoria Disney va adaptar per al cinema el clàssic de Víctor Hugo, Nuestra Señora de París (1831), per a públic infantil. Una versió que va ser publicada en format llibre amb imatges de la mateixa pel·lícula.
És la història de Cuasimodo, un jorobat deforme que viu amagat a la torre de l'esglèsia de Notre-Dame baix la protecció del cap religiós de la catedral. Durant una festa de disfrassos Cuasimodo s'atreveix a baixar de la torre i guanya el premi per la seua monstruosa "màscara", encara que és la seua cara de veritat. Però serà ridiculitzat i la gitana Esmeralda saldrà en la seua defensa, fent-se amics. Però tot s'embolicarà quan el religiós de la catedral, enamorat de Esmeralda, ordene a Cuasimodo que la segreste. A partir d'açí, Cuasimodo viura mil i un perills i aventures per tal de defensar a la seua amiga de perills i maldats.

El libro de los guarripios

Arnold Lobel. El libro de los guarripios. Ed. Altea

Aquest és el llibre dels guarripios, per allò dels "guarros" o porcs, protagonistes dels versos d'aquest llibre. Uns animalets que escriuen, cuinen, juguen i, sobre tot, riuràn junt al lector que s'aprope a les seues pàgines.
Rimes i humor es combinen en un llibre de poesia perquè els més menuts s'ho passen d'allò més divertit.
"Un cerdo, entre todas las cosas,
gozaba al cazar mariposas
y luego al dejarlas
bailar y mirarlas
haciendo piruetas airosas."
"En vez de dormir con gorrito
dos huevos usaba un cerdito,
y así, al despertarse,
podía zamparse
su almuerzo superfavorito."

Concert de poesia

Joanna Raspall. Concert de poesia. Ed. PAM. Col·lecció Flautats

L'escriptora i bibliotecaria Joanna Raspall (Barcelona, 1913) atraparà als xiquets amb aquest llibre plé de musicalitat a través del seus versos rimats. És aquest un recull de poesíes dedicades al món de la música , apropant-la als xiquets utilitzant la poesia, com ens explica a la seua invitació que introdueïx el llibre:



OFERIMENT

Trobo milers de mots
amb so de poesia;
per fer un concert amb tots
el cor no
em bastaria.
Ens els podem partir;
són un bell instrument.
Féu el concert amb mi 
llegint-los tendrament.

dimecres, 24 d’octubre del 2012

I hui, què em contes?

Il. Camila Fernández de Córdova

El sueño de Carlos

Està inclós al llibre Más que un libro que cuentos (v. I). La llegada del otro al imaginario de la infancia y de la adolescencia. Instituto Internacional de Teatro del Mediterráneo. Es tracta d'un conte inventat per un xiquet que ens parla de la importància de respectar als demés.


Carlos era un niño que ponía "nombretes" a todos sus compañeros: gordo, flaca, aburrido, cabeza de chorlito, gafudo...
Una noche Carlos tuvo una horrible pesadilla. Soñó que la señorita colocaba un espejo mágico a la entrada de clase. En este espejo todos los niños y niñas se veían iguales por dentro. Carlos se asombró mucho: era igual que Marta, la niña colombiana y que Fátima la niña árabe. Igual que Raúl "el gordo" y Virginia "la flaca".
Cuando Carlos despertó, comprendió la lección y desde aquel día llamó a cada niño y nña por su nombre.

Enxarxats: Mis detectives favoritos

 
A voltes, navegant per Internet, descobreixes espacis que valen la pena recomanar, com el blog Mis detectives favoritos. Un racó plé de llibres de totes les nacionalitats i del gènere de la intriga. I es nota allò que li agrada a la seua autora llegir i seguir tot allò al voltant dels seus autors favorits. En ell trobareu, no sols novetats sinó també clàssics i obres descatalogades. Encara que siga així, sapiau que a les biblioteques també se'n troben llibres que ja no s'editen.
 
Il·lustració de Jean-Claude Claeys
 
Així, destaquem en primer lloc les ressenyes literàries, les quals inclouen dades de la novel·la, una xicoteta biografia perquè conegam a l'autor, edicions de l'obra (si està dins d'una col·lecció) i, per fi, la seua opinió d'allò que li ha semblat l'argument. Molt completes com podreu observar.
 
En les pestanyes de dalt també podrem coneixer un curiós mapa de detectius de Google Maps, que ens permeteix localitzar-los segons el país d'origen. Sense oblidar una agenda amb totes les cites programades durant l'any sobre encontres amb autors, presentacions de llibres i certamens al voltant del gènere. I, per últim, un apartat amb llibres acabats de publicar llistats per mesos, perquè no perdau cap lectura interessant.
 
Té també feta una classificació alfabètica molt útil en la part dreta per autors i personatges protagonistes/detectius que facilita molt les recerques.

Com podeu comprobar, un blog que excedeix l'aspecte informatiu, per endinsar-nos de plé en el món de la novel·la negra.

La primavera del comisario Ricciardi

Maurizio de Giovanni. La primavera del comisario Ricciardi. Ed. Lumen

Després del llibre El invierno del comisario Ricciardi, continua la sèrie amb aquest nou títol.
 
Tornet a la ciutat de Nàpols als anys trenta on treballa i viu el comisari Ricciardi, home peculiar que té una estranya habilitat : veu els morts i a ell acudeixen per dir-li les seues últimes paraules. Aquesta habilitat l'ha ajudat a resoldre més d'un cas, encara que pel seu caràcter taciturn no està ben vist a la comisaria i el tracten de raret. No té família i només compta amb dos amics de professió, el seu company i sargent Raffaele Maione, i un forense a punt de jubilar-se que no té pels a la llengua.
 
En aquesta nova entrega, el comisari haurà d'investigar l'assassinat d'una dona major que apareix desfigurada per una pallissa.
 
Una novel·la ben ambientada en la Italia dels anys trenta, junt a uns personatges ben perfilats i una trama creïble que no destaca massa la característica sobrenatural, que us mantindrà enganxats al suspens de les seues pàgines.
 
 
  

La de Dios es Cristo

John Niven. La de Dios es Cristo. El Mesías vuelve a la Tierra y se arma. Ed. Papel de Liar

Al llibre La de Dios es Cristo, com ja heu intuït pel títol de la novel·la, l'humor impregna les seues pàgines. Parteix del tema religiós per mostrar-nos un Déu desesperat per com ha evolucionat el món després que el deixarà "arreglat", segons ell, durant l'època del Renaixement. Què fer aleshores? Després d'un reunió de sants i àngels la sol·lució és enviar de nou al seu fill a la Terra.
 
Jesús, adult amb 30 anys i no precisament un sant, tornarà a un món molt canviat, on trobarà un dimoni actual en el jurat sense escrúpols d'un reality show on Jesús s'apunta per poder guanyar diners i acometre la seua misió.
 
John Niven escriu una obra irreverent alhora que crítica, possant a l'Esglèsia de volta i mitja per temes com l'homosexualitat, la pederastia, la SIDA, i altres temes maltractats per l'Esglèsia Catòlica, donant molt que pensar. Una lectura molt recomanable!
 
 

Evolución

Linda Gamlin. Evolución. Ed. Altea. Col. Ciencia Visual Altea

Com començà la vida? Quina és la raó de que sigam com som? Què es l'ADN? Per què van desapareixer el dinosaures?
Aquests interrogants i molts més trobareu explicats en Evolución, un llibre d'informació que serveix d'introducció per explicar el món natural. A les seues pàgines trobareu  explicacions breus i senzilles, perquè estiga a l'abast dels xiquets, adornades amb fotografíes reals i detallades que il·lustren perfectament allò que llegim.
 
 


La vida als deserts

Il·lustració de Lucía Miranda

La vida als deserts. Ed. Barcanova. Col. Vida Visió

Tenim la idea que als deserts no pot haver molta vida, doncs no hi ha aigua i les temperatus tant al dia com a la nit són extremes. Però us sorprendrà comprobar a través d'aquest llibre la quantitat de plantes i animals que s'han adaptat a aquest medi.
 
La vida als deserts ens explica breument com diferents animals fan per sobreviure, les seues característiques físiques que li ho permitixen. Una informació que s'acompanya de grans i detallistes fotografíes a tot color que prénen el protagonisme. En resum, un llibre d'informació per introduir-se en el fascinant món natural que ens envolta.
 
Aquest llibre està dins de la col·lecció Vida Visió, la qual també trobareu en castellà editats per la mateixa editorial. Si us ha paregut interessant, altres títols de la col·lecció són:
 
  • La vida als estanys
  • La vida a la selva
  • La vida als fons de corall

Diccionario visual Altea de los animales



Diccionario visual Altea de los animales. Ed. Altea

Aquest diccionari que us recomanem resoldrà els primers interrogants que es planteje el xiquet sobre els animals.

Es tracta d'un llibre de gran format, amb fotografíes grans i molt detallistes sobre les diferents parts d'animals que representen als diferents grups, com els primates, els peixos, els moluscos o els aràcnids. Hem trobat una obra molt completa, que incorpora un glosari alfabètic de termes i que proporciona la informació justa per a convertir-se en obra de referència per als xiquets que començin primària, però també per omplir la curiositat de més d'un adult.





dissabte, 20 d’octubre del 2012

Si plante la paraula... quin llibre em sortirà?


Aquesta temporada inaugurem una nova secció al programa Fulles al vent, pàgines obertes: Quin llibre em sortirà? Es preguntareu de què va, doncs es molt fàcil: es tracta de relacionar una paraula amb un llibre, que pots ser de ficció o de no ficció.

Cada setmana preguntarem als usuaris de la biblioteca i ells o elles ens donaran la resposta, aquella que primer ens vinga a la ment; perquè, si pensem molt ens sortiran molts llibres i caldria, aleshores, selecionar-ne un.

Paraula-llibre. Imagineu-se que tenim un cossiolet màgic on podem plantar una paraula i, desprès, tinguera bona cura d'ella (cada setmana plantarem en un nou cossiol) i, en lloc de sortir una planta, sortira un llibre. Quin seria?. Per exemple: si jo plantara la paraula "política" em sortirà el llibre (en aquest cas ho conteste jo mateix) El príncep, de Maquiavel. Segur que a cadascú de vosaltres us sortirien altres llibres, altres títols. D'això es tracta, de relacionar paraules en llibres i segur que una mateixa paraula, a cadascú de nosaltres, ens portarà a llibres i lectures diferents. Llibres que ens venen a la ment, quasi sense adonar-se'n, perquè d'alguna manera ens han marcat, per a bé o per a mal, que a lo millor fa molt de temps que hem llegit o que acabem de llegir, però que al nostre subconscient queden magatzenats en una paraula.

Us agraïm d'avantmà la vostra col·laboració i espero que al llarg d'aquesta nova temporada plantem moltes paraules i recollim moltes lectures.

La il·lustració és de Harriet Russell.

dijous, 18 d’octubre del 2012

I hui, què hem contes?


El pequeño héroe
 
Us proposen una xicoteta lectura per educar en valors. Pertany al llibre Más que un libro de cuentos (v. II). La llegada del otro al imaginario de la infancia y de la adolescencia, editat per l'Institut Internacional de Teatro del Mediterráneo.
Tracta el tema de l'acceptació d'aquells diferents, en aquest cas per partida doble, doncs es tracta d'un xiquet disminuït físicament i extranger:



Cada domingo, los niños del barrio tenían la costumbre de salir a jugar juntos: corrían, saltaban, cantaban. Un día, mientras jugaban, se paró en la plaza una gran camioneta. Llevaba muebles. Ahmed gritó: ¡Son los nuevos vecinos!
 
- ¿Tienen hijos pequeños? - preguntó Souad.
 
Los niños se acercaron a la camioneta, mirando a los portadores que estaban decargando los mueblbes. De repente, paró un coche y salió un niño enano y cabezudo. Miró a la derecha, luego a la izquierda y empezó a mirar a los niños con miedo. Intentó acercarse a ellos, pero sus miradas no le animaban a seguir. Se quedó quieto en su sitio.
 
- ¡Ali! ¡Ali!¡Ven Ali! - llamó su madre. Corrió hacia ella y entró a su nueva casa.
- ¡Niños! ¿Qué opináis del nuevo vecino? - preguntó Souad.
- ¡Es enano!
- No puede juegar al fútbol con nosotros.
- Ni escalar los árboles.
- Verlo me da miedo.
- Yo no voy a jugar con él.
- Yo tampoco.
 
Los niños olvidaron el juego y la distracción y siguieron charlando sobre el nuevo vecino.
 
Pasaron los días y Alí pasaba, cada domingo, sus mañanas detrás de su ventana, mirando a los niños jugando en la plaza, sin que éstos se percataran de su presencia.
 
Un día, cuando los niños estaban jugando, la pequeña gata de Ahmed subió a un altísimo árbol que estaba en el parque del barrio. Cuando llegó a la rama más alta, empezó a maullar, como si pidiese ayuda a Ahmed. Los niños rodeaban el árbol sin saber qué hacer.
 
Alí les vio desde detrás de su ventana y salió corriendo de su casa. Sin hablar con nadie, empezó a escalar el árbol con mucha agilidad hasta llegar a la gata. La cogió cariñosamente y la llevó hasta abajo. Entregó la gata a Ahmed y volvió a su casa sin esperar las gracias.
 
Los niños se miraban unos a otros con pena. Lamentaban su comportamiento con el nuevo vecino y su negligencia con él.
 
Por la tarde de ese día, los niños compraron dulces y flores y llamaron a la puerta de Alí, diciéndole: Bienvenido, Héroe, al club de la amistad.


Il.ustració de Fael treta d'açí.
 

Enxarxats: Obras de teatro para escolares


Il. treta del blog Three Little Cameras
Començem un nou curs escolar amb propostes educatives i activitats per possar en marxa als col·les.

Enllaçant amb això us recomanem la visita del blog Obra de teatro para escolares, fet pel mestre Julián Herrero Santiago, autor també de les obres teatrals que omplin el blog.
A partir de obres originals ha adaptat els textos perquè siguen més fàcil representar-les per als xiquets de qualsevol nivell educatiu, a més d'altres que ixen de la seua inventiva. L'objectiu final, com ell mateix diu, és educar en valors, i per això al principi de cadascuna de les obres que té penjada destaca quin és l'objectiu, per exemple, educar en la pau, en la salut, etc.
 
No oblida donar consells, cosa que li permitix la seua experiència, sobre la forma d'adaptar els textos o com fer la tria, sempre primant les característiques del grup escolar. I sempre, sempre, per damunt de tot, que els xiquets disfruten de la màgia del teatre. 

El enredo de la bolsa o la vida

Eduardo Mendoza. El enredo de la bolsa y la vida. Ed. Seix Barral

Qui haja llegit qualsevol de les magnífiques i molt recomanables novel·les El misterio de la cripta embrujada, El laberinto de las aceitunas i La ventura del tocador de señoras d'Eduardo Mendoza, ja coneix al protagonista del seu nou llibre, un  detectiu amb una personalitat prou peculiar i del que mai hem conegut el seu nom.
 
Ara ja no viu al manicomi, sinó a una perruqueria i torna a la seua antiga ocupació d'investigador després que un dels seus amics del sanatori mental desapareix. Comptarà per això amb altres personatges tant estranys com ell: la adolescente Quesito, el timador profesional Pollo Morgan, la Moski, acordeonista callejera, entre altres.

El enredo de la bolsa o la vida no és una novel·la negra a l'ús i sí una lectura amb la qual disfrutar de l'humor i la crítica social, marca de l'escriptor català, a més d'un argument que es llig fàcil i entretingut.
 
 
 
 

Blancanieves debe morir

Nele Neuhaus. Blancanieves debe morir. Ed. Maeva

Un dels protagonistes, el jove Tobias Sartorius surt de la cárcel després de haver complert comdena per la desaparició de dues xiques, parelles sentimentals de Tobias. En tornar al poble d'on és, apareix el cos d'una d'elles i Tobias torna a ser senyalat amb el dit, doncs l'altra xica, anomenada Blancaneus pel la seua semblança amb el personatge literari, no apareix.

Els encarregats d'investigar la troballa seràn la parella de comisaris Pia Kirchhoff i Oliver von Bodenstein i el seu equip. Junt als persontages principals, la narració va poblant-se de secundaris, gent del poble, que aniràn descobrint-nos secrets i detalls amagats que li donaràn vida a la lectura.
 
Blancanieves debe morir, amb ressó de novel·la nòrdica encara que l'autora és alemanya, prompte va destacar al panorama lector amb una trama ben embastada i àgil, que enganxa des de la primera pàgina. S'atreviu?


Desde donde estoy veo la luna

Maud Lethielleux. Desde donde estoy veo la luna. Ed. Grijalbo

Aquesta és la història de Moon, una jove de dinou anys que viu al carrer junt al seu gos Comenta. Des del principi sabem que ho fa perquè ho ha perdut tot i ha fet la seua tria de viure així, encara que no sabrem perquè.

La narració de les seues circumstàncies vitals i pensaments ens arriba en primera persona a través de la mateixa protagonista i ens mostra la seua visió de la societat i la gent que passa pel seu costat. A més, Moon té la capacitat de la paraula i escriu històries als seus quaderns mentre regala somriures a camvi d'un donatiu.

La sort voldrà que un dels seus quaderns acabe en mans d'una editorial, qui li propose de publicar-la. Millorarà la seua vida? Significarà el seu futur com escriptora? Mentrestant, Moon viu el dia a dia com sempre ha fet des de que viu al carrer, gaudint de les coses senzilles de la seua vida.
 
Una lectura introspectiva plena de reflexions i diàlegs que parla sobre les segones oportunitats i la felicitat.
 
 

La vuelta al mundo el 80 cuentos


Albert Jané / Judith Morales (il.) / Adrià Gòdia (il.). La vuelta al mundo en 80 cuentos. Ed. Edebé / Círculo de Lectores

Imitant l'obra de l'escriptor Julio Verne, La vuelta al mundo en 80 cuentos, ens invita a fer un recorregut al voltant del globus per llegir contes d'arreu del món sense moure's de casa.
 
Aquest llibre ens durà pels diferents continents llegint sobre fades a Europa, la natura a Amèrica, sobre les persones que habiten l'Àfrica i la estreta rel·lació amb la mar que impregnen les narracions de l'Oceania.  

Uns contes que destaquen per la seua diversitat i que ens dona l'oportunitat de conèixer altres cultures a través dels seus contes populars i llegendes.

A la biblioteca el trobareu en l'apartat de Pares, dins de la secció infantil, perquè aquest viatge literari siga compartit per grans i menuts.

Cuentos del genio de la fantasía Gianni Rodari

Gustavo Roldán (il.). Cuentos del genio de la fantasía. Una antología de Gianni Rodari. Ed. La Galera

Si hi una figura que no hem d'oblidar per la seua importància en l'àmbit de la literatura infantil, eixe és l'italià Gianni Rodari (1920-1980). Escriptor, mestre i pedagog, va dedicar els seus esforços al foment de la lectura entre els xiquets. Per això, va escriure molts contes dels quals l'editorial La Galera va publicar el 2011 una antologia per conmemorar el trenta aniversari de la seua mort. 6 són les obres que arreplega:

Los viajes de Juanito Perdedías
El libro de los porqués
Cuentos largos con una sonrisa
Atalanta
Gelsomino en el país de los mentirosos
Las aventuras de cebolleta


Si voleu saber més sobre els llibres escrits per Gianni Rodari, la web SOL-E, del Ministeri de Cultura, li va fer un homenatge amb un monogràfic amb títols d'aquest amb lectures recomanades per trams d'edat.
Hi ha moltíssim llibres sobre ell, escrits per ells i basats en ell, però mai es suficient perquè apropem la seua "gramàtica de la fantasia" perquè els nostres xiquets abraçen la literatura des de ben xicotets.
 
 
 

El gran llibre dels contes

Christian Strich (sel.); Tatjana Haptmann (il.). El gran llibre dels contes. Ed. Barcanova

Una llibre que no volem deixar que recomanar-vos es aquest, on no falten autors tant coneguts com Perrault, els  germans Grimm o Andersen i contes clàssics com El gat amb botes, La Ventafocs, L'aneguet lleig o En Patufet.  

Aquests més coneguts acompanyen a altres, tots ells provenients de la tradició europea. Així, hi trobem contes anglesos, belgues, búlgars, espanyols, grecs, irlandesos, italians...

Un recorregut meravellós i adient per fer-ho en companyia per les seues pàgines i descobrir contes fantàstics.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...