dimecres, 9 de febrer del 2011

Enxarx@ts: Canigó, de Jacint Verdaguer

Jacint Verdaguer (Folgueroles, Barcelona, 1845 – Vallvidrera, 1902), fou un escriptor i poeta català. Originari d’una família de camperols, s’ordenà sacerdot en 1870 i viatjà a les Amèriques i a Terra Santa, on es dedicà a ajudar als més necessitats. A l’àmbit literàri es conegut sobre tot per dos poemes, L’Atlàntida (1877), i aquest que us reproduïm, Canigó (1885), de temàtica nacionalista, i dedicat als orígens històrics de Catalunya, escrit amb motius èpics i al·legòrics.
Ara, els seus poemes viatgen per la xarxa gràcies a la Fundació Jacint Verdaguer i la Universitat de Vic. Han possat en marxa un projecte a Internet dedicat a aquest  poema anomenat Canigó 125 veus, el qual celebra els 125 anys de l'edició del llibre. 
 A la web hi ha un apartat dedicat exclusivament al poema, amb l'argument, sinopsis, traduccions, estudis i enllaços d'internet a altres llocs dedicats també al poema.
Aquesta és altra forma de llegir als escriptors, els quals, gràcies a les noves tecnologíes, estàn més fàcilment al nostre abast.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...