dimecres, 20 d’octubre del 2010

Inés y la alegría, d'Almudena Grandes

Almudena Grandes. Inés y la alegría. Ed. Tusquets

A la biblioteca ja tenim la nova novel·la de l'escriptora Almudena Grandes. Després de El corazón helado, s'atraveix amb una novel·la, en maiúscules, que es completarà en sis volums i que aniràn veient la llum any rere any.
De moment ha aparegut aquest, el començ d'una lluita, la d'aquells espanyols exiliats a França que van pensar en reconquistar Espanya després de la derrota dels alemanys, que no ocurriria fins el 1945.
La narració comença en Toulouse (França) el 1939 amb la presentació de Carmen de Pedro, una jove de vint-i-tres anys i cap del espanyols comunistes, els quals fugiren quan acabà la Guerra Civil Espanyola. Amb ella es troba Jesús Monzón,  la seua parella, membre destacat del partit comunista i responsable de l'exèrcit que es troba a l'altre costat de la frontera preparat per invaïr Espanya a través del Vall d'Aràn.
A aquests homes que esperen als Pirineus se'ls unirà Inés, una jove idealista, germana d'un membre destacat de la Falange espanyola, la qual fuig de la reclusió i la repressió que pateix a casa seva. Ella serà un dels personatges que possarà veu als aconteciments que vindràn després i ens contarà com fou la vida dels exiliats que es quedaren en França. Junt a ella també altres personatges, homes i dones, qui comparteixen idees i forma de vida, sempre amb l'esperança de la fi de Franco.

Últimament proliferen les novel·les sobre aquest període històric tant nostre, però suposa una novetat el punt de vista del qual ens conta aquesta i que pot fer-la més atractiva per als seus lectors. S'animeu?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...