dimecres, 21 d’abril del 2010

Cinema y literatura: El jardinero fiel

La pel·lícula El jardinero fiel es va estrenar l'any 2005. Ara mateix podeu trobar-la al videoclub. Està basada en la novel·la de l'escriptor d'intriga John Le Carré amb el mateix títol. El llibre i la pel·lícula conten pràcticament el mateix argument i el director de l'adaptació fou prou fidel a allò que contava la novel·la.



Ens narra la mort de Tessa Quayle, una metgessa a Kènia. El seu suposat amant africà que l'acompanyava desapareix i el seu home Justin Quayle, qui viu a Anglaterra i és aficionat a la jardineria, viatja al país per esbrinar més sobre la seua mort. Viatjarà per mig món seguint pistes i reconstruint la història de la seua dona, de la qual prompte s'adonem que no la coneixia tant bé com ell es pensava. En la pel·lícula la búsqueda del home es mescla amb imatges la vida en comú de la parella. Al mateix temps se'ns mostra la realitat del país africà, on prima la violència i la corrupció política. El llibre possa de manifest la impunitat amb que treballen les grans empresses als països del tercer món, recolzades pels goberns poderosos, com el de Estats Units o Anglaterra.


L'adaptació cinematogràfica comptà amb Ralph Fiennes i Rachel Weisz als papers principals, el matrimoni Quayle, dirigits per Fernando Meirelles. Completent el repartiment Danny Houston (Sandy Woodrow), Bill Nighy (Sir Bernard Pellegrin), Pete Postlethwaite (Lorbeer), Bernard Otierno Oduor (Jomo) i Donald Sumpter (Tim Donohue).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...