dimecres, 11 de novembre del 2009

Cinema i literatura: la trilogia Millenium

Aquesta temporada encetem una nova secció a la ràdio i al Ones de llibres: l'estreta rel·lació entre cinema i literatura. Perquè un gran porcentatge de pel·lícules que s'estrenen han surgit de les pàgines d'un llibre, sobre tot aquells llibres que han tingut molt d'èxit
considerats best-sellers.
Aquest és el cas de la trilogia policiaca "Millenium" de Stieg Larsson , la qual s'ha convertit en un gran èxit de vendes i objecte de culte fins i tot, que podem disfrutar-la també a la gran pantalla. La primera part, Els homes que no estimaven les dones, s'estrenà amb gran èxit, que també acompanyà l'estrena de la segona part, La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina. I estem pendents de la tercera part, La reina al palau de les corrents d'aire.
L'adaptació ha sigut de Niels Aren Oplev, que ha partit del guió de Nikolaj Arcel y Rasmus Heisterberg. Noomi Rapace interpreta el paper de la polifacètica Lisbeth Salander, mentre Michael Nyqvist dona vida al protagonista, Mikael Blomkvist.

Opinions trobarem per tots el gustos, però no hem d'oblidar que la pel·lícula és una adaptació i correspon a la versió interpretada pel director.
Per als que no heu arribat a temps de vore-les al cinema, sapiau que ja estàn en format DVD.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...