dijous, 22 de gener del 2009

El hombre que humilló a Hitler, de Benjamin Carter Hett

Benjamin Carter Hett. El hombre que humilló a Hitler. Ediciones B

El hombre que humilló a Hitler és la biografia del advocat alemany Hans Litten (1903-1938). Fill d'un jueu i d'una cristiana, va estudiar Dret per desig patern i va trobar la seua vocació defensant als treballadors. Un dels casos que va defensar, i que el féu famós, fou l'agressió que patiren en una reunió treballadors d'esquerres per les SA, l'organització paramilitar dels nazis. Durant el judici, un dels testimonis fou el dirigent de les SA, el futur fürher alemany, Adolf Hitler. L'advocat va demostrar que Adolf Hitler era contrari a la República de Weimar vigent en eixe moment i Hitler va reaccionar de forma violenta cridant amb ira sabent-se humiliat.

Allò que no podia preveure Litten era que Hitler es convertiria en el dictador que ja coneixem i que no va tardar en venjar-se d'ell ordenant el seu empresonament. Litten fou detingut el 28 de febrer de 1933 i fou enviat al camp de concentració de Sonnenburg i la cárcer de Branderburgo, on fou torturat. Després va passar per altres camp de concentració fins el de Dachau, on, segons fonts oficials no molt creïbles segons la investigació, el jove advocat va optar per suicidar-se, deixant una breu nota d'acomiadament.


La biografia de Litten és testimoni de l'època nazi, des de un altre punt de vista que dóna més llums, si cap, de la figura de Hitler, de la seua personalitat i del seu règim dictatorial. Una lectura molt interessant i molt bé documentada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...