dimarts, 25 de març del 2008

Llegim els clàssic: Ventafocs, Blancaneus i la Caputxeta

En aquesta ocasió la secció va adreçada tant als adults com als xiquets perquè, qui no coneix aquestos tres contes tant populars? I si no es així llegiu-los o que us els conten! Parlem un poquet de la seua història.

Tots tres contes són molt antics i provenen de la tradició popular i oral i que després els han arreplegat escriptors com a contes infantils.
La versió més coneguda de la Ventafocs és de Charles Perrault i d'aquest conte ja es coneixien versions xineses del any 860. La Blancaneus és també una antiga faula de la tradició oral europea arreplegada pels germans Grimm. De tots dos contes Disney va fer una adaptació per al cine i són les versions més conegudes per tothom.
De la superconeguda Caputxeta, Disney no ha fet cap pel.li, però no ha fet falta per a que siga un best-seller dels contes infantils. Era una faula trasmesa de manera oral per tota Europa fins que la va arreplegar primer Charles Perrault i després els germans Grimm, esta segona versió la més coneguda. Fins hi tot s'han fet arguments nous a partir de l'original.

Tots tres contes són una bona opció per a començar a llegir amb els xiquets. El seu èxit ha perdurat durant molt, molt temps. Alguna cosa tindran no? Ànim, els teniu a la vostra biblioteca.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...