dimecres, 23 de desembre del 2009

Llibres per a joves i adults: Los Grope

Tom Sharpe. Los Grope. Ed. Anagrama

Tom Sharpe és un mestre de l'humor, com demostra de nou a la seua última novel·la, Los Grope. Tot gira al voltant d'una família anglesa on manen les dones, gens agraciades per cert, però que han sabut al llarg de la història familiar dominar als homes i utilitzar-los pel seu benefici.

La fundadora de la dinastia fou Úrsula Grope, la lletja criada d'un convent, que un dia es trobà un dèbil viking que havia desertat, i se'l dugué a casa. I a partir d'açí començà el matriarcat dels Grope. L'única funció dels homes de la familia és procrear, dones preferentment, a les quals passava el poder. Elles continuen sent lletjes i els costa trobar marit, per això ténen el costum de raptar-los. En plé segle XX, és el cas del jove Esmond Wiley, que pertany a una prestigiosa familia anglesa, raptat per una Grope per casar-se amb ell.

Però dins del matriarcat els homes començen a preguntar-se perquè no poden manar, i serà el desencadenant de una lluita de sexes, amb successos hilarants i absurds que faràn passar una estona molt divertida al lector.
Una lectura perfecta per als díes de Nadal, sense complicacions, amb l'únic objectiu de riure i passar una bona estona a les festes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...