dimecres, 1 de desembre del 2021

Memòria dels oblidats: Hijos de hombres, de P. D. James

 


P.D. James és el seudónim de l'escriptora britànica Phyllis Dorothy James (Oxford, 1920 - Oxford 2014), qui es dedicaria a la novel·la d'ntriga principalment, gènere en el que destacaria, i va escriure d'altres com aquest llibre, el qual ens trasllada a un futur distòpic a la Terra marcat per l'impossibilitat de l'èsser humà de reproduir-se, la qual cosa farà que esdevinga el caos.

El protagonista és Theo, un professor universitari a Oxford (Anglaterra), qui serà testimoni dels canvi de mentalitat de les persones, ara que no hi ha futur, així com el destí d'institucions com la universitat o les biblioteques, quan ja no fa falta deixar cap coneixement a les generacions futures. De forma paral·lela a les reflexions de Theo basades en la realitat que viu, es desenvolupa una altra trama d'intriga quan un grup de rebels es posen en contacte amb Theo perquè aquest els ajude a acabar amb la dictadura al pais per part del seu cosí. 

El llibre va ser adaptat per als cinemes el 2006, amb el títol Hijos de los hombres, i amb Clive Owen, Michael Caine i Julianne Moore als papers principals.

Si és del vostre gust, tant el llibre com la pel·lícula estan disponibles a la biblioteca de Cocentaina.


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...