dimecres, 7 de juny del 2017

Grans detectius de la literatura: Bernie Gunther

Phillip Kerr 


Bernie Gunther és un detectiu alemany, creat el 1989 per l'escriptor Phillip Kerr (Edimburg, 1956). Ha lluitat en la Primera Guerra Mundial i serà testimoni dels fets ocorreguts a Alemanya durant la Segona gran guerra.

Malgrat no pertànyer al partit nazi, és requerit per aquest per investigar casos, però es resisteix a formar part d'una ideologia que no comparteix. No dubta en investigar casos per als jueus o que involucren nazis en casos delictius, la qual cosa li portarà més d'un problema amb els dirigents alemanys. En una ocasió acabarà en un camp de concentració rus; després deixarà la carrera de detectiu, per dirigir un hotel. Més tard tornarà de nou al servei actiu però per poc temps. Després de la Segona Guerra Mundial emigrarà a l'Argentina de Peron i visitarà La Habana. La seua vida personal es veurà marcada per la pèrdua de les seues parelles per un motiu o altre.
Al mateix temps que seguim la trajectòria professional i personal del personatge, aquesta s'ambientarà seguint la línia temporal de la història d'Alemanya, abans, durant i després de la Segona Guerra Mundial.

Fins ara, s'han publicat dotze novel·les amb Bernie Gunther com a protagonista:



Fotografia treta d'Europa Press
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...