dimecres, 10 de maig del 2017

Grans detectius de la literatura: Jean-Baptiste Adamsberg


Fred Vargas és el seudònim darrere el que escriu l'autora francesa Fredéric Audoin-Rouzeau (París, 1957). Les seues novel·les han estat traduïdes en molts països i ha guanyat diversos premis literaris, entre ells el Premi Dagger a la millor novel·la policíaca el 2013 amb el llibre El ejército furioso.

Se la coneix sobretot per la sèrie de llibres del gènere negre protagonitzats pel comissari Jean-Baptiste Adamsberg, cap de la secció d'homicidis de la ciutat de Paris. Té una personalitat fóra d'allò comú, la qual cosa es veu ja en la seua estranya forma d'actuar, pensar i relacionar-se amb els seus companys a la policia. No segueix cap mètode per la resolució dels casos que investiga, sinó que fa cas a la seua intuïció. Als seus llibres s'enfronta a assassinats i casos policials juntament amb successos estranys i, en principi, inexplicables.


El hombre de los círculos azules és el primer títol de la sèrie, publicada per l'editorial Siruela, al qual seguirien:

El hombre del revés
Los cuatro ríos
Huye rápido, vete lejos
Fluye el Sena
Bajo los vientos de Neptuno
La tercera virgen
Un lugar incierto
El ejército furioso
Tiempos de hielo

Hi ha publicada també una novel·la gràfica basada en els llibres d'Adamsberg, una adaptació als cinemes de la novel·la Huye rápido, vete lejos (França, 2007) i una sèrie de quatre capítols per a la televisió francesa rodada entre 2008 i 2010. 

Si esteu decidits a provar aquesta excelent sèrie de novel·la negra, la teniu disponible sencera a la biblioteca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...