dimecres, 20 de gener del 2016

Enxarxats: Te cuento, app editor de contes per a sordomuts


Te cuento és una nova app lligada al món de la lectura digital però des d'un punt de vista molt particular, doncs està dirigida a l'edició de contes visuals amb la traducció en la llengua de signes per a les persones sordes. Aquesta aplicació, la qual podeu descarregar de forma gratuïta per a dispositius android, ha estat desenvolupada per la Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació, una organització estatal sense ànim de lucre l'activitat de la qual està centrada a afavorir la qualitat de vida de les persones sordes.

En l'aplicació podeu afegir imatges i diàlegs amb la seua traducció en llenguatge de signes espanyol o afegir subtítols perquè així els xiquets i majors sords puguen llegir-los. D'aquesta forma funciona també com a lector digital de la biblioteca amb totes les històries que podem anar guardant. 

Només instal·lada la Fundació permet descarregar-se diverses obres clàssiques de la literatura espanyola ja traduïdes com "Platero y yo", "La Celestina", "El Lazarillo de Tormes" o una selecció de poemes de Miguel Hernández.

En resum, a banda de la seua vessant educativa i lúdica, Te cuento funcionarà com una excel·lent eina per al foment de la lectura entre les persones sordes i afavorir la seua integració.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...