dimecres, 16 d’octubre del 2013

Enxarxats: La Biblioteca Digital Mundial

Rebecca Campbell, il.

L'invent d'Internet ha portat coses molt bones a l'àmbit de la cultura, encara que pareix que només es parla de pirateria.
És el cas de la Biblioteca Digital Mundial, creada per la UNESCO i la Biblioteca del Congrés del Estats Units, amb la col·laboració de 32 institucions internacionals. Un mega projecte que es va iniciar l'any 2005 amb la intenció d'unir cultures amb l'objectiu de permetre l'accés a coneixements que d'altra forma no es podríen consultar, afavorint l'enriquiment del patrimoni cultural mundial.
A través del seu portal online - en chinés, anglés, àrab, espanyol, francés, portugués i rus - és possible accedir a la consulta de tot tipus de documents, en qualsevol format i de qualsevol país. Tresors que es conserven en biblioteques i museus d'arreu del món, estaran accessibles a només un clic de nosaltres, la qual cosa pot facilitar, i molt, la tasca d'investigadors i curiosos.
El portal, molt fàcil d'utilitzar, ens presenta un mapa on es resumeix la procedència dels documents i la quantitats d'ells que s'hi conserven. A més, manté perfil a la xarxa social Twitter, perquè no ens perdem cap notícia al voltant de la seua activitat.
A què espereu per coneixer-la?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...