dimecres, 3 de juny del 2009

La cabaña, de Paul Young

W. Paul Young. La cabaña. Ed. Espasa

La cabaña és una novel·la diferent, pareix del gènere d'intriga però en realitat és un llibre sobre religió, amb missatge ocult, que vol convèncer al lector com aquesta pot camviar-nos o ajudar-nos en la nostra actitut envers les dificultats a la vida.
Tot comença quan la filla xicoteta del protagonista desaparèix i tot fa indicar que es assassinada. Ofuscat per la tragèdia, el pare es rebel·la en contra de Déu (ja s'aprecia que alguna té a vore el llibre amb la religió) i allò que ell considera que és una injustícia.
Tres anys després el pare reb una carta de Déu per reunir-se en la cabanya on suposadament van matar la xiqueta. Allí apareixen tres figures que personifiquen a Déu, Jesucrist i l'Esperit Sant, amb els qual raonarà sobre allò ocorregut a la seua filla i la seua actitut, que camviarà radicalmente, per ser més feliç, s'entén.

O agrada molt o res, però no deixa de ser una forma molt original d'explicar el misteri de la Trinitat i el perquè dels actes de Déu. En resum, vol ser una filosofia de vida, una ajuda per als creients. Tal volta per això, per la seua novetat, ha sigut un èxit de vendes des del primer moment i al mateix temps s'ha creat una gran polèmica al seu voltant. Per opinar al respecte, res millor que llegir-la.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...