dimecres, 8 d’abril del 2009

La casa de los siete pecados, de Mari Pau Domínguez

Mari Pau Domínguez. La casa de los siete pecados. Ed. Grijalbo

La casa de los siete pecados a que fa referència el llibre és la casa on actualment està el Ministeri de Cultura a Madrid.
Allí uns obrers troben els restes d'una dona jove i entre els seus òssos set monedes d'or, una casa que va ser residència de l'amant de Felip II, Elena Méndez, una dona de la seua cort, a qui suposadament pertanyen les restes.

La novel·la ens transporta al passat a l'època del reinat de Felip II a Espanya, després de la mort de la reina Isabel de Valois, i ara casat amb la seua sobrina Anna d'Austria. Però el rei no troba consol als seus braços i sí al llit d'Elena Méndez. En realitat allò que persegueix Felip II es un hereu varó i quan la reina dona a llum a varios fills varons, el rei considera que pot prescindir de la seua amant. Però Elena és una jove exigent i no es resigna. Felip II aleshores reclama l'ajuda d'un sinistre frare per ajudar-lo a fer desaparèixer el seu "problema".

Una novel·la que parla sobre la passió i que atrapa el lector dins d'una narració minunciosa, ben escrita, amb personatges ben dibuixats, per oferir-nos un fidel retrat d'aquesta època i de la seua gent.
Aquesta novel·la va ser la guanyadora del I Premi CajaGranada de Novel·la Històrica 2009.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...