dimecres, 13 de gener del 2010

El nombre del viento, de Patrick Rottfus

Patrick Rottfus. El nombre del viento. Ed.

Allò primer que crida l'atenció d'aquest llibre és la portada. Als primers capítols t'introdueix en una atmòsfera obscura, trista d'una posada que quasi no té clients però que la porta un personatge en principi anodí al mateix temps que misteriós. I aleshores apareix a la posada Cronista, la professió del qual es arreplegar per escrit les vides de personatges destacats de l'època. I reconeix darrere de la barra a Kvothe, un llegendari guerrer i mag que un dia, de sobte, va desaparèixer de la vida pública. Més endavant sabrem que la troballa no ha sigut casual...
Kvothe accedeix a contar-li la seua vida, i aquest primer llibre d'una trilogia, abarca la seua infantessa i adolescència. I a partir d'açí ja no pots soltar el llibre.
Amb els seus pares, formava part d'una troupe d'actors itinerants. Des de l'inici sabem que es tracta d'un xiquet despert i molt intel·ligent que s'inicia en la màgia i les ciències per un vell arcano que li ensenyarà tot allò que sap i li parlarà de la Universitat, en majúscules. Un dia perdrà a la seua família assassinada per unes misterioses criatures, els Chandrian. Amb l'ànim de venjarse, Kvothe anirà a la Universitat per informar-se sobre els Chandrian i com acavar amb ells. Però açó sols és una part d'àllò que viurà al centre i que marcarà la seua llegenda posterior.
El nombre del viento ha atrapat a milers de lector a tot el món, inclús a aquells que pensaven que la novel·la fantàstica no era per a ells. Allò que sabem es que prompte et veus sumergit en aquest món, molt semblant al nostre, tal volta amb altres regles i criatures, i desitjant saber més de les aventures del jove Kvothe.
S'atreviu? Podeu començar amb el primer capítol.




leer en el libro



Browse in this book
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...