dimecres, 25 de gener del 2017

Amaia Salazar, investigadora de la Trilogia del Baztán


Amaia Salazar és la protagonista de la trilogia del Baztán, de l'escriptora gallega Dolores Redondo. És investigadora de la policia foral de Navarra, està casada amb un britànic, i té una filla. Als llibres haurà d'enfrontar la investigació d'un cas d'assassinat amb una problemàtica relacionada amb la seua pròpia família. El crim està basat en una història real, juntament amb les llegendes del nord d'Espanya, la qual cosa encara fa més atractiva una lectura ja de per sí addictiva, la qual ha seduït milers de lectors. 

La trilogia ha fet coneguda l'autora arreu del món i s'ha fet un lloc dins del gènere de la novel·la negra. L'èxit ha sigut tal que prompte podrem gaudir de la seua adaptació als cinemes, amb l'actriu Marta Etura al paper d'Amaia.

Marta Etura serà Amaia Salazar al cinema

Enxarxats: Recursos de valencià


Per a estudiants, per a adults que estan presentant-se a les proves de la Junta Qualificadora, a qualsevol que tinga dubtes o vulga millorar el seu nivell de valencià existeix un blog informatiu amb recursos en línia sobre la llengua valenciana anomenat Recursos de Valencià. Inclou obres de consulta, com diccionaris i vocabularis, i exercicis pràctics, software i enllaços a altres webs oficials. Un bloc molt interessant que cal afegir als nostres favorits, per les possibilitats que proporciona, no sols de cara a la consulta sinó també amb la possibilitat de descarregar els materials.

Lección de alemán, de Siegfrid Lenz


Siegfried Lenz. Lección de alemán. Ed. Impedimenta

Siggi Jepsen, fill d'un policia nazi, és un jove internat en un centre per a inadaptats alemany. El pare de Siggi rep l'ordre d'evitar que un pintor conegut seu, el qual viu al mateix poble, pinte més quadres considerats ofensius pel règim. Aquest enviarà Siggi perquè l'espie per a ell. L'estreta relació d'amistat entre el jove i el pintor, li crearà a Siggi un sentiment de culpa per la situació que li amaga al seu amic.

Impedimenta ens presenta una nova traducció d'una de les obres mestres del segle XX.

La hija de Cayetana, de Carmen Posadas


Carmen Posadas. La hija de Cayetana. Ed. Espasa

La nova novel·la de l'escriptora espanyola en permet apropar-nos a la vida d'un dels personatges més destacat de la nostra història, Cayetana de Alba. Musa de Goya i amb una forta personalitat, Cayetana va tindre molts amants i feia allò que li venia de gust, escandalitzant més d'una vegada la societat de l'època. El llibre es centra en un episodi de la seua vida, l'adopció d'una xiqueta de color de nom María Luz. La lectura anirà entrellaçant les històries i circumstàncies de les dues mares de María Luz, la biològica i l'adoptiva, en una cuidada ambientació històrica.

Los crímenes del monograma, basat en l'obra d'Agatha Christie


Sophie Hannah. Los crímenes del monograma / Ataúd cerrado. Dos nuevos casos de Hércules Poirot. Ed. Círculo de Lectores

Hércules Poirot, l'investigador i personatge dels llibres de l'escriptora britànica Agatha Christie, torna a la vida gràcies a la ploma de l'escriptora Sophie Hannah. Això permetrà els seus incondicionals gaudir de la resolució de dos nous casos d'assassinat pel detectiu belga. En un primer cas, una dona l'aborda en un café per anunciar-li la seua mort imminent, un fet del qual Poirot no podrà deixar d'involucrar-se. En l'altre cas, una herència milionària farà que entre els hereus aparega un mort. Serà Poirot capaç d'atrapar els culpables abans que torner a matar?

La casita


Virginia Lee Burton. La casita. Ed. Planeta de Agostini

La casita és el títol del llibre escrit per l'autora nordamericana Virginia Lee Burton (1909-1968), publicada el 1942 i guanyadora de la Medalla Caldecott, un guardó que dóna cada any l'Associació de Llibreters Americans (ALA) a un il·lustrador destacat. 

El conte té com a protagonista una casa, construïda en el alt d'un llom, la qual resistirà el pas del temps i anirà narrant tots els canvis que van produint-se al seu voltant. Com apareixen carreteres, cases i edificis nous, nous mitjans de transport i nova gent. El camp dóna pas a una ciutat, transformant el paisatge i posant trista la casa. Fins que una descendent d'aquell que la va construir s'adona del valor de la caseta i l'alegria de viure al camp, fent feliç la xicoteta caseta.

El petit llibre del mar

Nathalie Choux. El petit llibre del mar. Ed. Estrella Polar


Per anar familiaritzant els més menudets amb allò que els envolta res millor que aquesta mena de llibres per a manipular. Estrella Polar té una col·lecció de llibrets xicotets, "El petit llibre", tots amb poquetes fulles, text mínim i acolorides il·lustracions, dedicats a diferents temes infantils, com aquest dedicat als animals del mar. Un llibre amb troquells per conéixer i jugar.

Què hi tens als bolquers?


Sandra Grimm / Sabine Kraushaar. Què hi tens als bolquers? Ed. Urano (Uranito)


Uranito és el nou segell dins de l'editorial Urano, dedicada als lectors infantils. Dins del seu catàleg trobem aquest títol que acaba d'incorporar-se a la col·lecció de la Biblioteca.  Una simpàtica lectura al voltant de tema dels bolquers quan arriba el moment de deixar-los. Anirem descobrint allò que té cada animal al seu bolquer alçant pestanyes, fins que arriba el torn del xiquet. Però, oh, sorpresa, aquest no hi porta, ell ja utilitza l'orinal perquè està fent-se fadrí! 
Un llibre de cartó, adreçat a partir de dos anys, o abans, ple de colors i sorpreses,  del que els més menuts gaudiran a soles o compartint la lectura amb els papàs.

dimecres, 11 de gener del 2017

Detectius: Adam Daglinesh, de P.D. James


P.D. James (1920-2014) fou una escriptora britànica coneguda per les seues novel·les policíaques, de les quals ha venut milions d'exemplars arreu del món. Va publicar la seua primera novel·la el 1962, Cubridle el rostro, un títol protagonitzat pel detectiu Adam Daglinesh, el personatge que la faria coneguda entre els lectors. Forense de professió, P.D. James va transmetre la seua experiència en els crims narrats als llibres. 



Adam Daglinesh és inspector i dirigeix un grup especial d'homicis a Scotland Yard. El seu perfil és el d'una persona culta, educada i intel·ligent, amb un comportament molt a l'estil britànic. Tots els casos estaran ambientats a la Gran Bretanya. Serà el protagonista d'una sèrie composta per catorze títols, els quals van ser tots adaptats en diferents èpoques, per a la televisió.

A la Biblioteca de Cocentaina en trobareu el llibres Muerte en el seminario, La sala del crimen i El Faro.





Litecatalana: el blog de literatura catalana



Litecatalana és un racó dedicat exclusivament a la història de la literatura catalana amb un objectiu didàctic. Hi trobarem informació sobre autors, períodes històrics que es corresponen amb els estils del modernisme, noucentisme, avantguarda, preguerra, guerra civil, postguerra i segle XX, juntament amb les característiques de la producció literària en cada època. No sols trobareu informació en format document, sinó també vídeos i altres formats disponibles a través dels enllaços si punxeu en el menú de la dreta. 

Una font d'informació disponible per a tothom, útil per a curiosos i, sobretot, per als estudiants. Per aquests hi ha activitats proposades per saber si han assolit els coneixements.

El invierno en tu rostro, de Carla Montero


Carla Montero. El invierno en tu rostro. Ed. Plaza y Janés

Lena i Guillén són dos germanastres que viuen en un poble espanyol de muntanya, quan a prop succeeix un accident d'avió sense supervivents. La dona d'un dels morts apareix al poble i, en agraïment a l'ajuda de Guillén, s'ofereix a endur-se'l amb ella a França. Aquest esdeveniment decidirà el futur i destí de la parella de protagonistes, la vida dels quals es vora també afectada per l'esclat de la Guerra Civil Espanyola. Lena i Guillén faran tot el possible per retrobar-se i viure la seua història d'amor, però les circumstàncies històriques en Espanya i Europa, els separarà. 

Aquesta és la tercera novel·la de la Carla Montero, de qui també trobareu a la biblioteca els dos títols anteriors, La tabla esmeralda i La piel dorada, que us recomanem.

El elefante desaparece, de Haruki Murakami


Haruki Murakami. El elefante desaparece. Ed. Círculo de Lectores

Una altra novetat literària que podem gaudir ja els lectors de la biblioteca és aquesta. L'escriptor japonés més conegut arreu del món publica un nou llibre, un recull de relats, contes que ténen en comú la temàtica fantàstica. 
Podrem llegir sobre un home obsessionat amb la desaparició d'un elefant, una parella de xicots que prenen la decisió d'atracar un MacDonalds, un jove que insulta contínuament el seu cunyat, un piròman... gent estranya i situacions encara més estranyes que xoquen de front contra el lector i el sorprén.

Un abogado rebelde, de John Grisham


John Grisham. Un abogado rebelde. Ed. Círculo de Lectores

Ambientada als Estats Units, la nova novel·la de l'escriptor John Grisham està protagonitzada per Sebastian Rudd, un advocat atípic dedicat a defendre aquells que ningú no vol representar: drogoaddictes, criminals i gent problemàtica en general que es queden al marge de la societat. La raó, pensa que qualsevol té dret a una defensa, combat la injustícia, lluita contra les grans corporacions i desconfia del sistema judicial. L'advocat Rudd té per davant una tasca titànica enfrontant-se al menyspreu i la corrupció dels tribunals.

Un nou títol del mestre del thriller judicial, que ja teniu entre les novetats de la Biblioteca de Cocentaina.

Los invitados de mi hermana


Eduardo Carrera / Leire salaberria. Los invitados de mi hermana. Ed. Planeta de Agostini

Keysia és una xiqueta i prompte complirà sis anys. La seua mare li demana que faça un llistat dels amics que vindrà a la seua festa d'aniversari, en la qual inclou els seus amics invisibles... El seu germà de vuit anys tracta de convéncer la Keysia que no existeixen i no pot creure que la seua família li seguisca el fil  a la seua germana amb el tema. Però la Keysia té molta imaginació i això fa que els seus amics cobren vida.

Toupie de Caputxeta


Dominique Jolin. Toupie de Caputxeta. Ed. Edebé



Toupie i Binou són dos amiguets, un ratolí i la seua mascota, que protagonitzen una sèrie de llibres per a prelectors i primers lectors, on predomina la il·lustració. A cadascun dels contes llegim sobre els seus jocs, com en aquesta ocasió que han decidit representar el conte de la Caputxeta. Binou serà el llop i esperarà Toupie al llit. La història no ix perfecta però els dos amiguets s'ho passen d'allò més bé.

El somni de Toulousse-Lautrec


Alberto Urcaray. El somni de Toulouse-Lautrec. Ed. Brosquil

En forma de conte ens introduïm en la vida del pintor francés Henri de Toulouse-Lautrec. Nascut el 1864 en una família noble francesa, en la infantesa li va despertar el gust pel dibuix i la pintura. Paral·lel al relat de la seua vida, ens transmet la seua passió i trajectòria artística. Davant les advertisats que va haver de patir, ell era feliç perquè podia pintar. Fins que es va fer un nom i va ser una persona molt respectada i recordada com un dels grans de la pintura, ara explicat en aquest llibre perquè els xiquets puguen conéixer-lo, dins de la col·lecció "El somni de...".


diumenge, 1 de gener del 2017

Un brindis lector i radiofònic per 2017

Brindem per 2017 amb tots/es vosaltres -il·lustració d'Océane Meklemberg-

La Biblioteca Municipal de Cocentaina i Ràdio Cocentaina, amb Dolors Insa i Milagro Sellés, equip de Fulles al vent, pàgines obertes, us desitgem un mega Feliç 2017. Que l'alegria i felicitat d'aquest dia es perllongue per tot el nou any i que entre les bombolles de cava trobeu totes les paraules boniques del món, que us acompanyaran els 365 dies de l'any.

Desitjos nous per complir, lectures noves que ens esperen i nosaltres dos sempre amb el micro entre mans per recomanar-vos-les.

Un brindis per tots els oients que any rere any ens seguiu, pels nous oients i per tots els lectors d'aquest blog.

Xin-xin! Per vosaltres, per nosaltres i per la lectura!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...