dimecres, 25 de febrer del 2015

Li donem veu a... Emilia Pardo Bazán





Emilia Pardo Bazán va néixer en La Coruña el 1851, en una família de la noblesa, i des de xicoteta va mostrar la seua afició per la literatura i l'escriptura. És una de les representants més importants de la literatura espanyola i es coneguda sobretot per l'èxit que va tindre un dels seus llibres: Los Pazos de Ulloa (1886).  Ambientada en una zona rural de Galícia, mostra l'enfrontament inevitable entre la població rural i els personatges ben educats vinguts de la ciutat.



El llibre ha tingut nombres adaptacions per la televisió i el teatre des de que es va publicar per primera vegada. En la web de RTVE es poden vore els quatre capítols de les que consta la sèrie (1985). 





Tomo I

1.


Por más que el jinete trataba de sofrenarlo agarrándose con todas su fuerzas a la única rienda de cordel y susurrando palabritas calmantes y mansas, el peludo rocín seguía empeñándose en bajar la cuesta a un trote cochinero que descuadernaba los intestinos, cuando no a trancos desigualadísimos de loco galope. Y era pendiente de veras aquels repecho del camino real de Santiago a Orense, en términos que los viandantes, al pasarlo, sacudía la cabeza murmurando que tenía bastante más declive del no sé cuántos por ciento marcado por la ley, y que sin duda al llevar la carretera en semejante dirección, ya sabrían los ingenieros lo que se pescaban, y alguna quinta de personaje político, alguna influencia electoral de grueso calibre debía andar cerca.

Iba el jinete colorado, no como un pimiento, sin ocomo una fresa, encendimientos propio de personas linfáticas. Por ser joven y de miembros delicados, y por no tener pelo de barba, pareciera un niño, a no desmentir la presunción sus trazas sacerdotales. aunque cubierto de amarillo polvo que levantaba el trote del jaco, bien se advertía que el traje de mozo era de paño negro liso, cortado con la flojedad y poco gracia que distingue a las prendas de ropa de seglar vestidas por cléridos. Los guantes, despellejados ya por la tosca brida, eran asimismo negros y nuevecitos, igual que el hongo, que llevaba calado hasta las orejas (...)

Enxarxats: aplicació mòvil del Diccionari normatiu valencià


L'Acadèmia Valenciana de la Llengua acaba de posar en marxa l'aplicació per a dispositius mòbils del seu Diccionari Normatiu de la Llengua Valenciana. Estarà disponible tant per mòbils android com IOS, la seua descarrega és gratuïta i és la traducció del diccionari que es pot consultar a la web de l'Acadèmia, el qual ja ha rebut més de tres milions de consultes digitals d'ençà que es va posar en marxa fa ara un any.

Els enllaços següents us duran a les tendes de Google Play i Itunes per descarregar-lo:

Diccionari normatiu per a ANDROID.

Diccionari normatiu per a IOS








Hombre sin mujeres, de Haruki Murakami

Haruki Murakami. Hombres sin mujeres. Ed. Tusquets

El 3 de març es publica a Espanya l'últim llibre de l'escriptor japonés Haruki Murakami. En aquesta ocasió canvia la novel·la per un recull de relats curts, set en concret, protagonitzats per homes i dones amb diferents circumstàncies amoroses. Uns que comencen una relació, altres que l'acaben, d'altres que pateixen un amor no correspost o impossible i d'altres immersos en plé enamorament. El denominador comú a tots ells són les dones, les quals al final desapareixen de les vides d'eixos homes que les han estimades, deixant la seua empremta en ells. 

El gabinete del alquimista muerto, de Carlos Poveda

Carlos Poveda. El gabinete del alquimista muerto. Ed. Círculo de Lectores

En el París de principis del segle XIX un home, monsier Ferdinand Bonancieux apareix assassinat a la seua mansió. Sense pistes el misteri de la seua mort augmenta en trobar-se un laboratori d'alquímia amagat a sa casa i unes anotacions sobre el propòsit de Bonancieux de fer-se amb la pedra filosofal.

Una investigació complicada on pareix que tots els que el coneixien amaguen secrets i res és allò que pareix.

Reflexiones del señor Z, de H. M Enzensberger

Hans Magnus Enzensberger. Reflexiones del señor Z Ed. Anagrama

Els visitants d'un parc trobaran en un racó un curiós personatge vestit amb traje i barret. Aquells que es paren a escoltar-lo el sentiran opinar sobre tot tipus de temes socials i realitats del món en el qual vivim hui en dia, reflexions que volen increpar aquell que escolta, i que a voltes respon a les qüestions platejades per aquests personatges.

Enzcensbergers desgrana tot tipus de temes i inquietuds a través de la veu del protagonista del seu últim llibre.

Matisse



Patricia Geis. Matisse. Ed. Combel (col·lecció Mira qué artista!)

Matisse fou un pintor francés que va viure al segle XVIII i que destaca per l'ús dels colors a la seua obra. Aquest llibre que us recomanem, i que tenim a la biblioteca, pot servir d'introducció a aquest destacat artista per als xiquets, de manera lúdica i molt entretinguda. De fet tot el llibre està plé de troquelats, pop-up i solapes, la qual cosa fa la lectura molt amena. S'acompanyen de textos breus, moltes frases que va dir el mateix Matisse i que reflecteixen la seua forma de pensar i crear.

Un llibre d'informació diferent i curiós per apropar als menuts el pintor i a l'home que va ser. Si us ha agradat, dins de la mateixa col·lecció tenim un altre títol dedicat a la Monna Lisa i l'obra de Leonardo da Vinci.

Esqueleto ladrón



Pablo Albo / Lucía Serrano. Esqueleto ladrón. Ed. Thule

No és una temàtica que predomina massa als llibres infantils, però també hi ha xicotets lectors que s'atreveixen amb els contes de por. I a ells els recomanem aquest llibre sobre un esquelet amb molt de fred que es passeja per la casa d'un xiquet, quan aquest el descobreix, quan passa un fet esgarrifós, que millor el descobriu vosaltres. Un consell, aquest llibre no és molt recomanable per llegir abans d'anar a dormir... esteu avisats!
Hem de destacar el gran treball que han fet Lucía Serrano per la història com Pablo Albo amb la il·lustració, per l'excel·lent posada en escena.

Cuando os hagáis pequeños



Uxue Alberti / Aitziber Akerreta. Cuando os hagáis pequeños. Ed. Kalandraka

Aquest és un d'aquells contes que recomanem llegir adults i xicotets junts doncs és una lectura, encara que parega estrany, adreçada als grans. Aquells que s'han oblidat de la infantesa i allò que significa, sobretot gaudir i no preocupar-se per les formalitats i límits del món adult.


Cuando os hagáis pequeños
no tendréis que ir a trabajar
En vez de eso, podéis saltar en los charcos
hasta convertiros en ranas…

dimecres, 18 de febrer del 2015

Li donem veu a... Alba Fluixà


Poetessa valenciana (Alzira, 1988), llicenciada en Belles Art, ha sentit des de sempre passió per la literatura i l'art. A la biblioteca de Cocentaina vam tindre el plaer de comptar amb la seua presència l'any 2014 en el dia de de la Dona. Va llegir un dels seus poemes del llibre En el camí de l'alba (Ed. Germania), del qual us invitem a llegir aquest poema:



Llança una moneda a l'aire!
Si cau cara, em veurà
la faç més encantadora. 
Seré amable i educada,
extremadamente atenta i considerada,
correcta i mesurada com una hotessa.
Però només si cau la creu seràs
vertaderamente afortunat,
perquè veuràs sota la la closca
la meua cara més visceral,
irònica, encesa i passional, 
la cara aguda, la penentrant,
la que, potser, de vegades,
et faça mal
però, de totes totes,
l'única real.

Enxarxats: Juniortube, un canal de vídeo a Internet per a xiquets


Una versió del conegut Youtube en tenim en aquest Juniortube, una aplicació per a públic infantil disponible només per a dispositius Ipad i Iphone, i que funciona de filtre per a vore continguts del Youtube de forma segura, evitant aquells continguts que no són adients per a ells.

L'aplicació permet creat llistat de vídeos trets del Youtube que es poden vore a través de la aplicació, es poden crear vídeos i afegir anotacions. Tot allò que fem es sincronitza perquè els continguts s'actualitzen independientment del dispositiu que utilitzen, i rebem notificacions quan hi ha camvis.

No és gratuïta, val 0.99 euros (un preu molt raonable tenint en compte la seua finalitat) i podeu descarregar-la a la Appstore d'Apple.


El atelier de los deseos, d'Agnès Martin-Lugand

Agnès Martin-Lugand. El atelier de los deseos. Ed. Alfaguara

L'autora francesa de La gente feliz lee y toma café, un novel·la autopublicada que es va convertir en un bestseller l'any passat, publica nou llibre, El atelier de los deseos.

Iris, la protagonista principal, és una jove interessada en treballar al món de la moda. Però els seus pares ja li ténen feta la vida i pensen que casar-se amb un home de diners és tot allò que ella necessita. Casada però infeliç, un dinar familiar li donarà l'oportunitat de viatjar a París i fer realitat el seu somni. Entremig es creuarà un home, Gabriel, tan conflictiu com atractiu, el qual serà un important inconvenient per a Iris.

Comprats els drets dels dos títols, prompte podrem vore la seua adaptació als cinemes.

La sonrisa de las mujeres, de Nicolas Barreau

Nicolas Barreu. La sonrisa de las mujeres. Ed. Espasa

Des del país veï ens arriba aquesta novel·la sobre un jove cuinera que treballa al restaurant familiar a París. Després de sofrir un desengany amorós pareix que res pot consolar-la, fins que una vesprada passetjant entra en una llibreria per descobrir un llibre que parla d'ella mateixa i el seu restaurant. Sorpresa per seu extrany descobriment tractarà de conèixer l'autor del llibre, encara que no serà una tarea gens fàcil, mentre l'editor no para de molestar-la i agobiar-la. Per fi, quan ho aconsegueix el romanticisme farà acte de presència en un desenllaç feliç per a la protagonista.


Las bandas de música de la Comunidad Valenciana


Las bandas de música de la Comunidad Valenciana. Las sociedades musicales. Ed. Juan de Dios Leal.

Acaba de publicar-se aquest llibre el qual amb format enciclopèdic arreplega informació de cadascuna de les bandes de música per importants de la Comunitat Valenciana. Amb prou detall, inclou informació sobre el municipi al que pertany, el nom oficial de la banda, nombre de membres, any de fundació, director un poc d'historia i algunes fotografíes. Entre elles destaquem a les pàgines 339 i 340 les dos de Cocentaina, La Unió Musical Contestana i la Societat Ateneu Musical de Cocentaina, per això l'incorporem a la secció local a la biblioteca.

Un treball que actualitza d'altres ja publicats al respecte i que es converteix en font d'informació per aquells interessats en la seua temàtica.



Los derechos de la infancia





Los derechos de la infancia. Ed. Anaya Infantil y Juvenil

L'editorial Anaya conmemora l'aprobació del Drets dels Xiquets en el seu 25 aniversari amb aquest llibre que recull els textos de deu escriptors espanyols, cadascún d'ells encarregat de la creació d'un rel·lat rel·lacionat amb un dret. Eliacer Cansino, Gloria Ceicilia Díaz, Agustín Fernández Paz, Mariasun Landa, Gustavo Martín Garzo, Gonzalo Moure, Daniel Nesquens, Antonio R. Almodóvar, Ana María Shua, Lorenzo Silvia i l'il·lustrador Emilio Urberuaga són els encarregats de fer-los arribar als xicotets lectors a través d'aquest llibre. Una lectura perfecta per al col·le o per a casa, per a tindre-los sempre presents.





Mamá me grita





Alberto Sobrino. Mamá me grita. Ed. Amigos de Papel

La mamà d'aquest conte es passa cridant tot el dia al seu fill, recriminant-li qualsevol cosa que fa, encara que es tracten d'entremaliadures pròpies de l'edat. Va demostrant el seu enuig amb una boca cada volta més gran, i la poca paciència que té. Però, serà conscient la mare de la seua manera de fer? Per què criden tant les mamàs? Una lectura on el xicotet lector vorà reflectides moltes de les situacions de la vida real, amb sorpresa final...

Pikolo




Patxi Zubizarreta / Jokin Txelena. Pikolo. Ed. Lóguez


Aquest conte en apropa al món d'un xiquet de set anys el pare del qual es guardia civil. Junt a la seua familia es trasllada d'Extremadura al País Vasc, on Manuel, que així el diu el nostre protagonista, haurà d'adaptar-se i fer nous amics, la qual cosa portarà alguna que altra dificultat. Manuel descriu la seua rutina escolar, els seus companys, el seu entorn i es pregunta per paraules rares que no entén. I, poc a poc, a través de la seua innocent mirada ens fem una idea, un retrat, d'allò que l'envolta. 

Un llibre adreçat a lectors a partir de vuit anys del qual podeu començar a llegir les primeres pàgines ja mateix si feu click açí.

dimecres, 11 de febrer del 2015

Li donem veu a... Toti Martínez de Lezea


Esperanza "Toti" Martínez de Lezea (Vitoria, 1949) és una escriptora vasca coneguda pels lectors de novel·la històrica, gènere en el que es centra la seua producció literària des de que el 1998 publica la seua primera novel·la, després d'una llarga trajectòria laboral dedicada a la cultura, el periodisme, el teatre i la professió de traductora.


El Verdugo de Dios. Un inquisidor en el Camino de Santiago va ser publicat el 2004 i està ambientat a la França del segle XIII. El protagonista principal és l'inquisidor Robert Lepetit, condemnat pels seus crimens i la seua extrema crueldat. Però aconseguís escapar amb la idea d'arribar a Compostela per terres de Navarra seguint el Camí de Santiago. Durant el trajecte compartirà vivències amb variats personatges i donarà compte al lector de la societat de l'època.


"Vertus, 1239

El maestro de obras Geoffroi Bisol era un hombre ya maduro, de mirada penetrante, medio oculta bajo unas cejas espesas; abundante cabellera gris cubierta por un bonete y una espesa barba que lo hacía parecer mayor de lo que era. Vestía ropas de corte sencillo, sin pieles, adornos o joyas cosidas a ellas, pero la buena calidad de los paños desmentía la primera impresión que lo hacía parecer un simple artesano con algo de fortuna, un bodeguero o el dueño de un taller de telas. Se había ganado su fama trabajando en varias fábricas entre las cuales destacaba la propia catedral de su ciudad natal, Troyes, y sabía que no le quedaría vida suficiente para realizar los encargos que esperaban sobre su mesa de trabajo. Se hallaba supervisando la reconstrucción de la catedrqal de Chalons, destruida por un incendio unos años antes, cuando recibió un mensaje instándole a regresar sin demora a Vertus.Temiendo que algo grave hubiera ocurrido en su casa, ordenó aparejar la mula y se puso de inmeidato en camino.

Ya había oscurecido cuando distinguió la antorcha encendida que iluminaba la entrada a la aldea cuya principal ocupación eran las viñas que la rodeaban y en la cual Madeleine y él habían construido su nido, lejos de la ciudad. Casi todos los vecinos trabajaban en las viñas y él mismo había adquirido una, de modestas dimensiones, en la que se evadía siempre que el trabajo se lo permitiía, es decir, casi nunca. Su única hija, Alix, había nacido allí, llenando el espacio vacío que quedaba en su vida. A una edad en la cual sus conocidos ya eran abuelos, él había sido padre de una hermosa criatura. Por ella había vuelto a nacer, por ella... y por Madeleine, una mujer del pueblo, buena y caritatitva, que había creado un hogar para él, el que le faltaba desde la muerte de su madre hacía ya diez años.(...)"

Enxarxats: Lectura e internet


La Junta de Andalucia, a través de la seua conselleria d'educació, possa a disposició de mestres, educadors i families, una interessant guia que rel·laciona la lectura i les noves tecnologíes de la informació i la comunicació a través d'Internet. Des de la introducció i ús quotidià de la xarxa la forma de llegir, el mateixos lectors i la lectura com a tal ha sofrit camvis que cal assolir i aprofitar-se'n coneixent les seus possibilitats i fent un bon ús, tant a casa com al col·le.

Amadís de Gaula

Amadís de Gaula. Ed. RBA (Col. Historia de la Literatura)

Amadis de Gaula és un clàssic de la literatura de cavalleria escrit al segle XIII i que va tindre nombroses reedicions posteriors. 
En ell se'n conta les aventures i desventures d'un xiquet, Amadís, fill del rei Perió de Gaula i la seua amant secreta, la princesa Elisena de Bretaña. El menut, trobat abandonat en una barca, serà criat pel cavaller Gandales i protegit de la maga Urganda la Desconocida. En un món de fantasia Amadís viurà mil i una aventures, entre elles la del amor, quan lluite per obtindre la mà de la amada Oriana, filla del rei Lisuarte de la Gran Bretanya.

Hablando del asunto, de Julian Barnes


Julian Barnes. Hablando del asunto. Ed. Anagrama

L'escriptor britanic ens presenta en aquest llibre un triangle amorós, una narració a tres veus i protagonistes únics. El matrimoni entre el correcte Stuart, empleat de banc, i Gillian, restauradora, es vora en perill quan aparega en escena un amic de Stuart, Oliver, home de món i faldiller. Aquest s'enamora bojament de Gillian i aleshores hauran de pendre decisions importants i bregar amb les conseqüències dels seus actes.

Contat per ells mateixos, en primera persona a un oïent omnicient, coneixerem en tot moment que pensen sobre allò que els passa, com se senten, tot allò que els passa pel cap. 


Julian Barnes sorprén al lector, l'atrapa en una lectura íntima de la vida dels personatges sobre la que vas llegint i desitjant saber-ne més. De fet, aquest llibre té continuació: Amor, etcetera.

Amar a Frank, de Nancy Horan



Nancy Horan. Amar a Frank. Ed. Alfaguara

Amar a Frank es basa en la rel·lació il·licita que van mantindre el reconegut arquitectu Frank Lloyd Wright (1867-1959) i Martha Cheney (1869-1914), coneguda com Mamah Cheney, i que va ser tot un escàndol a l'època. Martha estava casada amb un enginyer i tenia dos fills quan van encarregar a Frank el disseny d'una casa familiar. Van deixar enrere els seus matrimonis i van viure junts durant un any a l'extranger. En tornar l'arquitecte va dissenyar una casa per ells anomenada Taliesin a Wisconsin, la qual va ser peça important en el futur amorós de la parella.

Meitat ficció, meitat realitat, la veu narrativa de la mateixa Mamah Cheney conta en primera persona sobre la seua rel·lació, les dificultats i, sobre tot, l'apassionada història d'amor que els va unir.

¿Qué es el amor?





Davide Cali / Anna Laura Cantone ¿Qué es el amor? Ed. Edelvives

Emma és una xiqueta que vol saber que és això de l'amor. Per això preguntarà a aquells que té al seu voltant, la seua família. Cadascún d'ells li donarà una resposta, doncs depén de com ho viu segons la persona. Fins que arriba el torn de la seua mamà i aquesta li diu que estiga tranquila que "ja arribarà". Emma, en la seua innocència infantil, es troba esperant que aparega per la porta, encara que no sap quin aspecte tindrà. I es quan apareix el seu amic Mateo ignorant d'allò feliç que ha fet l'Emma. Serà ell l'amor per a ella?

L'amor no és igual per a totes les persones, i aquest llibre tracta d'explicar això, a través de la perspectiva infantil de la xicoteta protagonista. Les il·lustracions de Anna Laure Cantone li donen eixe toc simpàtic que arrodoneix la lectura d'aquest àlbum il·lustrat.



Enamorados



Rebecca Dautremer. Enamorados. Ed. Kókinos

Ernesto es company de Salomé i no para de molestar-la. Quan li ho conta a sa mare, aquesta li diu a Salomé que tal volta Ernesto s'ha enamorat d'ella i per això vol cridar la seua atenció. Pero, ¿què es estar enamorat?, es pregunta la Salomé. Els seus amiguets l'ajudaran a buscar la resposta, a voltes, divertida, enginyosa o sorprenent, sobre allò que ells entenen per enamorar-se.

El gran amor de una gallina


Concha López Narváez / Juan Ramón Alonso. El gran amor de una gallina. Ed. Anaya (Col. El duende verde)

Aquest llibre inaugura el programa dedicat a l'amor, doncs San Valentí  La gallina Carolina no es resigna a fer com la resta dels seus companys al galliner i es dedica a somiar, imaginar i patinar, la seua afició favorita. Mentres tant Marquès, un gall ben plantat, anhela l'amor de Carolina, encara que aquesta no li fa gens de cas. I en això apareix el tercer en discòrdia, un pollastre simpàtic i grosset, del qual Carolina s'enamora. Després d'això Carolina sent la crida de la natura per convertir-se en mare, encara que això significarà per a ella tot un munt de dubtes i preocupacions sobre un altre amor, el de la mare pels seus fills.

dimecres, 4 de febrer del 2015

Li donem veu a... Ángeles Caso




Ángeles Caso va nèixer el 1959 a Gijón (Asturias). És llicenciada en Història de l'Art però la seua vida laboral es va encaminar de seguida cap al periodisme, professió que abandonaria als 35 anys per dedicar-se a la literatura.

En la seua trajectòria com a escriptora el 2001 va guanyar el Premio Fernando Lara de Novel·la amb el llibre Un largo silencio, i el 1994 va ser finalista del Premi Planeta amb El peso de las sombras, el qual va guanyar el 2009 amb la novel·la Contra el viento.

Ha compaginat l'escriptura de ficció històrica i contemporànea amb narrativa de no ficció dedicada a les dones a través de la història, com per exemple el títol Las olvidadas: una historia de mujeres creadoras

Des de la biblioteca us recomanem la lectura del llibre El mundo visto desde el cielo, publicat el 1997 per la editorial Planeta, en la qual ens sumergeix en la vida d'un pintor, divorciat i pare d'una filla a la que no ha vist des de que era un bebe, rememora el seu passat a través d'un quadre.



Així començà...

"Siempre andamos haciendo el ridículo... Doce años esperando este momento y previéndolo todo, y ahora mira tú lo que pasa. Podía habérseme ocurrido que en el mes de abril suceden estas cosas, y que mejor habría sido adelantar el acontecimiento a febrero, por ejemplo, o esperar ya hasta noviembre, cuando el cielo estuvieses decididamente emborronado... Claro que también la furgoneta de la casa de molduras podía haber llegado anteayero o mañana, y tal vez habría tenido entonces suerte. Aunque lo más probable es que hubiese dado igual. Que yo sepa, la vida no se deja planear. Ni siquiera el tiempo meteorológico.

Qué canallas... doce años contando con ellas, y ahora resulta que han decidido quedarse allí y ponerse a retozar sobre las montañas, tan hermosas e inalcanzables, presumiendo de su preciosos color índigo y de los vapores violetas que las envuelven, como húmedas gasas de vailarinas en las que centelleasen a ratos pinceladas de verde cinabrio y amarillo de nápoles...  "

Enxarxats: blog literàri Llibres oberts



Tenim el plaer de conéixer i presentar-vos una jove lectora de Cocentaina. Es diu Carlota i té un bloc a Internet on va parlant de les seues lectures o sobre curiositats relacionades amb la literatura i els llibres: Llibres oberts. Té també molt protagonisme el món de la il·lustració i Carlota va ensenyant àlbums il·lustrats i il·lustradors que més li han agradat o que li han cridat l'atenció.

Com ella mateixa defineix aquest racó, un món d'il·lusió i fantasia, on viure una i mil vides a través de les pàgines dels llibres. Us invitem a conèixer-la i compartir amb ella aquest projecte. 

Crímenes que no olvidaré, d'Alicia Giménez Barlett

Alicia Giménez Barlett. Crímenes que no olvidaré. Ed. Destino

Crímenes que no olvidaré és l'últim llibre publicat de la sèrie protagonitzada per la inspectora Petra Delicado, considerada la primera dona inspectora del gènere negre de novel·la. 

Aquest nou títol recull un grapat de rel·lats on Petra Delicado investigarà i resoldrà diferents casos entremig de festes com el Nadal, el Carnestoltes o les vacances d'estiu junt a la seua familia, mostrant a una investigadora incansable que no és capaç d'oblidar-se del seu treball ni al seu temps lliure.

Hem de dit que enguany Alicia Giménez Bartlett ha sigut protagonista a la BCNegra, un certamen dedicat a la novel·la negra i que es cel·lebra a Barcelona, on li han donat el Premi Pepe Carlvalho precisament com un reconeixement a la figura de la Petra Delicado, que tants bons moments de lectura ha proporcionat als seus fidels lectors al llarg de nombrosos títols.


Mistralia, d'Eugenio Fuentes


Eugenio Fuentes. Mistralia. Tusquets Editores

En el terrenys on es construirà una planta eòlica a la població ficticia de Breda (Extremadura) apareix morta una dona, enginyera de la empresa Mistralia i encarregada del projecte. El detectiu Ricardo Cupido es farà càrrec del cas per averiguar si es tracta d'un suicidi, com pareix en un primer moment, o ha sigut assassinada. La investigació traurà a la llum els conflictes entre els veïns a favor o en contra del projecte, la problemàtica amb una parella ecologista i la turbulenta vida sentimental de la mateixa víctima.

Mistralia és l'últim llibre d'una sèrie on el protagonista principal és el detectiu privat Ricardo Cupido i que la componen els següents títols, per ordre:

  1. El nacimiento de Cupido, 1993
  2. El interior del bosque, 1999
  3. La sangre de los ángeles, 2001
  4. Las manos del pianista, 2003
  5. Cuerpo a cuerpo, 2007
  6. Contrarreloj, 2009
  7. Mistralia, 2015

La chica inglesa, de Daniel Silva

Daniel Silva. La chica inglesa. Ed. La Esfera de los Libros

Madelein Hart és una jove política a la Gran Bretanya i amant en secret del primer ministre del país, Jonathan Lancaster. Quan desapareix mentre passa uns díes de vacances, Lancaster pensa que algú vol jugar-li una mala passada a través d'ella, un tema del·licat per ell si es fera públic. Serà quan entre en escena Gabriel Allon, restaurador d'art i espia, conegut per utilitzar mètodes poc convencionals, qui serà l'encarregat de trobar Madelein.


El baobab



Ana Galán / Pablo Pino. Mondragó. El baobab. Ed. Everest

Acompanyeu a un colla de xiquets en les seues aventures, els qual compten entre ells un membre prou particular: el drac Mondragó. Serà ell qui ajude Cole i els seus amics a eixir de més d'un problema quan vagen darrere la pista de les llavors perquè els arbres parlants tornen a crèixer. Han arribat al laberint del Baobab, un lloc molt perillós, però amb ajuda de Mondragó estem segurs que ho aconseguiran. S'atreviu amb aquesta lectura plena d'aventures i fantasia?

Bestiolari


Josep Mª Aloy / Anna Clariana. Bestiolari de Joana Raspall. Per terra, mar i aire. Ed. Pagés Editor / Nandibú

Joanna Raspall fou una reconeguda escriptora i poetessa en llengua catalana. Tot just acava de publicar-se aquest llibre que us recomanem, el qual recull totes les poesies sobre tot tipus d'animals que aquesta va escriure. Cadascuna d'elles s'acompanya de les fantàstiques il·lustracions de l'Anna Clariana amb una edició molt acurada, com ja podem intuir veient la coberta. 
Adreçat per als xiquets que ja lligen, també pot ser una magnífica proposta per llegir als més menuts o introduïr a Joanna Raspall a les aules.

EL CARGOL

Amb tres gotetes de pluja
enganyaré el cargol
perquè surti i tregui banya
encara que faci sol.
Quan veurà la terra eixuta
es quedarà tot parat,
i per més que miri enlaire
no sabrà qui l'ha mullat.

- Sóc jo, cargol! No t'enfadis,
no tin mala intenció;
sols vull veure't, que m'agrades,
tan polit i tan rodó!

Crea tus disfraces


Beatriz de Rivera Marianel·lo. Crea tus disfraces. Ed. Círculo de Lectores

Ja queda no res per celebrar Carnestoltes, una festa que grans i menuts podem disfrutar disfressant-se d'allò que més ens agrade. Per això us recomanem aquest llibre amb 30 idees originals i fàcils de fer perquè eixe dia siga tot un èxit. I per arrodonir, molt important en aquesta mena de llibre, inclou els patrons de totes les disfresses a tamany real.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...