dijous, 26 de juliol del 2007

Las mujeres que vuelan, de Joaquín Rodríguez



Joaquín Rodríguez. Las mujeres que vuelan. Madrid: Lengua de trapo, 2007

Aquest és el primer llibre de l'autor. Són 11 els contes que composen el llibre, contes que presenten una realitat quotidiana a través d'un ulls diferents. Contes que es lligen d'una tirada i ens deixen sorpresos.

Memorias de un amante sarnoso, de Grouxo Marx

Grouxo Marx. Memorias de un amante sarnoso. Barcelona: Edhasa, 2007

Una bona manera d'espantar la calor aquest estiu és amb una bona rialla i si són moltes rialles encara millor. Això és el que ens passarà amb la lectura d'aquests memòries de Grouxo Marx. Una nova edició d'Edhasa, molt acurada.

Un humor amb estil propi. llegiu aquestes perles que us donaran una pista:

!Tu futuro depende de tus sueños... no pierdas el tiempo y vuelve a dormir¡

Él puede parecer un idiota y actuar como un idiota. Pero no se deje engañar. Es realmente un idiota.

Una mañana me desperté y maté a un elefante en pijama. Me pregunto como pudo ponerse mi pijama.

La televisión ha hecho maravillas por mi cultura. En cuanto alguien enciende la televisión, voy a la biblioteca y me leo un buen libro (comprovem dia a dia a la biblioteca de Cocentaina que aquesta frase és cada vegada més real).

dimecres, 25 de juliol del 2007

Els fills d'en Hurin, de J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien. Els fills d'en Hurin. Barcelona: Columna, 2007

Els fills d'en Hurin és un dels grans relats que basteixen la història de la Terra Mitjana i un dels més citats al El Senyor dels Anells i Silmaríl·lion com a referent de l'heroisme i la tragèdia en la lluita contra el mal.

Fins ara inèdit. De lectura obligada per a tots els amants de Tolkien i de la bona literatura fantàstica. Està acompanyat d'unes magnífiques il·lustracions d'Alan Lee i un índex onomàstic dels personatges que hi apareixen.

Per als fans de l'autor hi ha un vídeo a You Tube on podem escoltar i veure a Tolkien parlar de tot l'imaginari del seu món literari (en anglès).


La enfermera de Brunete, de Manuel Maristany


Manuel Maristany. La enfermera de Brunete. Barcelona: Planeta, 2007


Un bon llibre per aquest estiu: interessant, gruixut, amb mescla d'amor i aventura, una saga familiar i de teló de fons la Guerra Civil. Tots els elements que fan de la novel·la, com diu la crítica literària, "un novelón".
Brunete, estiu de 1937. Javier de Montcada cau ferit i Soledad, duquesa de Simancas, el salva amb la seua pròpia sang. A partir d'aquest moment l'amor surt entre els dos joves, un autèntic escàndol en aquells dies. Però...
Malgrat la seua gran quantitat de pàgines la novel·la es fa interessant en tot moment. Té bon ritme. A més a més, està molt ben documentada.
Cal llegir-la.

La princesa de hielo, de Camilla Läckberg

Camilla Lackberg. La princesa de hielo. Barcelona: Maeva, 2007
Estem davant d'una molt bona obra d'intriga, diferent i original. Un aire fresc en tot aquest ambient de criminals i psicòpates.

La narració comença amb la tornada al seu poble d'Erika, escriptora, un poc per a retrobar-se amb la seua infància després de la mort dels seus pares. Aleshores s'assabenta de la tràgica mort de la seua millor amiga. Allò que en principi està catalogat com a suïcidi, després de les investigacions d'Erika va descobrint-se que és un assassinat.

Molt interessant. Enganxa!

Si us voler fer una idea del seu contingut podeu llegir on-line el seu primer capítol.

dimarts, 24 de juliol del 2007

Dos niñas vestidas de azul, de Mary Higgins Clark


Mary Higgins Clark. Dos niñas vestidas de azul. Barcelona: Plaza & Janés, 2007

Aquest és l'últim llibre de Clark, una de les novel·listes més llegides a la biblioteca de Cocentaina. Com altres de les seues obres, és una narració que t'atrapa des del primer moment i no deixa de sorprendre't fins la última pàgina.
El dia del tercer aniversari de les bessones el pares organitzen una festa i per la nit surten a sopar, deixant a les xiquetes a càrrec d'una mainadera. mai no podrien sospitar que aquest serie el començament d'una gran tragèdia: el segrest de les seues filles. El que ningú sap és la caacitat per a comunicar-se d'ambdues germanes.
Molt bona, si us agraden el llibres d'intriga.

La esfera de Ababol, de Susana Prieto



Susana Prieto, Lea Vélez. La esfera de Ababol. Barcelona: Círculo de Lectores, 2006

Aquesta narració, escrita a quatre mans, evoca les històries de "capa y espada" en els conflictius anys del regnat de Ferran VII des de la perspectiva d'una jove de l'alta burguesia madrilenya, il·lustrada i avançada al seu temps, que va a la recerca d'un tresor familiar. El personatge té prou similitud amb el "Zorro", doncs s'emmascara per fer justicia i ajudar als més dèbils.

Distreta, doncs mescla l'amor, les aventures, l'acció, la història i la gastronomia.

dilluns, 23 de juliol del 2007

Delito en la piel, de Val McDermid

Val McDermid. Delito en la piel. Barcelona: Círculo de Lectores, 2007
Aquesta llibre s'inscriu dins la iniciativa de Quick Reads per a celebrar el Dia del Llibre 2006, en que es va demanar a autors de reconegut prestigi que escrigueren novel·les curtes per a potenciar la lectura. I vaja que en aquest llibre ho han aconsseguit!
Una novel·la negra, al més pur estil clàssic. L'inspector Andy M artin està ficat en la embolicada investigació de Katie Farrell i, com una segona pell, la traició se li fica al seu interior.
Molt bona.

La ciudad perdida, de Liz Maverick


Liz Maverick. La ciudad perdida. Madrid: ViaMagna, 2007


Una barreja curiosa de vampirs, homes llop, obscuritat i llum... tot a la ciutat de Los Ángeles. Poder, amor, passió. La ciudad perdida és una sèrie que combina el romanticisme amb l'acció paranormal.
Una novel·la curiosa.

El monstruo y la bibliotecaria, d'Alfredo Gómez Cerdá



Alfredo Gómez cerdá. El monstruo y la bibliotecaria. Zaragoza; Edelvives, 2007


Una lectura ben divertida per a joves lectors. Narra les aventures d'un monstre normal i corrent, que viu en Albacete, doncs li agraden els hiverns freds. Un dia molt calurós, buscant un lloc fresquet, es refugia en la biblioteca i aquest lloc li canvia tota la seua vida.
Imaginatiu, amb humor, refrescant. Molts elements per a llegir el llibre d'una tirada.

Defensa pròpia, de Borja Bagunyà

Borja Bagunyà. Defensa pròpia. Barcelona: Proa, 2007


Aquest llibre va ser guardonat amb el premi Mercè Rodoreda 2006.
Es un obra curta, 190 planes, composada per 7 contes relativament breus, on ens presenta diverses situacions. Té aquest estil narratiu, prou original i interessant, amb un llenguatge senzill que no treu mèrit a l’obra, sinó que és una virtut. Tota una sorpresa i una entrada d’aire fresc per a la narrativa catalana.
Un llibre molt recomanable, una lectura diferent per aquest estiu.

La línea negra, de Jean Christophe Grangé



Jean Christophe Grangé. La línea negra. Barcelona: Círculo de Lectores, 2007


En el sudest assiàtic existeix una línia jalonada de cossos i d'espant. Una línia negra feta amb la sang de les dones torturades per Jacques Reverdi, ex-campió mundia d'immersió lliure i assassí en sèrie. Ara està esperant la seua condemna...


Novel·la negra inquietant. Recomanable.

Álvaro fue, de Leticia Sigarrostegui

Leticia Sigarrostegui. Álvaro fue. Madrid: Lengua de trapo, 2006

Álvaro és un jove cooperant que mor a Perú. Assassinat? Accident? Sobre la mort d'aquest jove gira el món de tres dones, amb una gran sensibilitat: sa mare, Carolina -ex-novia i Natala, la seua germana menuda.
Una narració colpidora, amb molta força, interessant. Us aconssellem la seua lectura.

El código de Arquímedes, de Reviel Netz

Reviel Netz, William Noel. El código de Arquímedes. La verdadera historia del manuscrito que podía haber cambiado el rumbo de la ciencia. Madrid: Temas de Hoy, 2007

És una obra de no ficció que es llig com si fos una novel·la, doncs combina els elements d'intriga, llibres perduts, trobades de manuscrits... El llibre comença amb el relat de la subhasta en Christie's on es va vendre el manuscrit perdut d'Arquímedes, que fou trobat entre les pàgines d'un llibre d'oracions d'un frare del segle XIII. Gràcies a la reconstrucció i conservació del pergamí s'ha pogut demostrar que el pensament d'Arquímedes es va adelantar, inclús, al d'Isaac Newton.
Un llibre per als amants de la ciència.

Un dulce olor a muerte, de Guillermo Arriaga



Guillermo Arriaga. Un dulce olor a muerte. Barcelona: Belacqua, 2007

Una jove apareix morta i completament nueta. Ramón és el primer en trobar-se amb el cadàver. Quasi no coneix a Adela, la jove assassinada, però tot l'assenyalen com el seu nuvi. Incapaç de desmentir el rumor acaba reclamant venjança per la seua mort. I, poc a po, en el poble de Loma Grande, comença a sentir-se un dolç olor a mort.

Una bona novel·la que ens recorda l'atmòsfera de Crónica de una muerte anunciada i La capilla de la muerte.

divendres, 20 de juliol del 2007

Aprèn les lletres en un clic

Mabel Pierola. Aprèn les lletres en un clic. Barcelona: Cercle de Lectors, 2007


És fàcil aprendre les lletres amb ajuda d'un ratolí màgic. Un llibre-joc, amb lletres majúscules, per jugar amb les paraules. Cal destacar les fantàstiques il·lustracions de Mabel Pièrola.
Magnífic llibre per als que estan aprenent a llegir.

Enrique Granados i el record perdut

Anna Obiols; Subi. E. Granados i el record perdut. Barcelona: Bellaterra Música Edicions, 2007. Inclou un CD.

Aquest és l'últim llibre de la col·lecció Grans compositors, que us recomanem doncs és un perfecte compendi de biografia, conte, il·lustració i música. Tota la col·lecció va adreçada a xiquets i xiquetes menuts i fadrins, puis en funció de l'edat gaudiran més o menys d'alguns dels ingredients del llibre.

En aquest cas ens conta la vida d'Enrique Granados i la seua música. Un llibre per a escolat i llegir, repasar i tornar a escoltar. Per a gaudir en les llargues vesprades d'estiu, majors i menuts.

Pirates!

G. Caviezel; C. Mesturini. Pirates! Barcelona: Cercle de Lectors, 2006

Un divertit llibre, amb la forma de pirata, amb tota la informació sobre aquests personatges, fantàstics i històrics: qui són, com es vesteixen, què mengen, com és el seu vaixell, els tresors, etc...
Atractiu i amb molta i bona informació sobre els pirates, adreçat a prelectors, lectors i bons lectors.

El rostro ajeno, de Kôbô Abe


Kôbô Abe. El rostro ajeno. Madrid: Siruela, 1994
Que passa si l'anima està a la nostra pell i restem desfigurats? És millor ficar-se una màscara i obtenir un altre jo? Això és el que decideix fer el protagonista d'aquest llibre. Interessant, però amb certa lentitud rítmica que fa la seua lectura un poc densa.


El niño con el pijama de rayas, de John Boyne



John Boyne. El niño con el pijama de rayas. Barcelona: Salamandra, 2007


Una novel·la curta sobre l'holocaust. Aquest estiu s'ha convertit en un autèntic best-seller. Està protagonitzat per un xiquet, de 9 anys que... no us volem desvetllar el que li ocorreix, doncs us fariem pols la seua lectura. Tan sols dir que se li ha donat més publicitat que qualitat té el llibre. O no? Es llig d'una tirada.

Pelando la cebolla, de Günter Grass



Günter Grass. Pelando la cebolla. Madrid: Alfaguara, 2006


L'autobiografia d'aquest Nobel escriptor alemany, on reconeix la seua participació, de jove, en les SS.


Molt interessant.

Crisis, de Robin Cook

Robin Cook. Crisis. Barcelona: Plaza & Janés, 2007

Aquest és l'últim llibre publicat de Cook, un escriptor molt prolífic i que té molts seguidors a la biblioteca de Cocentaina.

La història comença quatre dies abans de casar-se Jack Stapleton, metge forense de Nova York. Aleshores rep una trucada telefònica de la seua germana demanant-li ajuda per al seu marit, processat per negligència mèdica. Malgrat la roïna relació amb la seua germana, Jack viatja a Boston per ajudar-la, però el cas és molt més complicat del que pensava i...

Intriga mèdica, al més pur estil de Cook. Podeu llegir ací el primer capítol.

La pesca de salmón en Yemen, de Paul Torday

Paul Torday. La pesca de salmón en Yemen. Barcelona: Salamandra, 2007

Una novel·la diferent, refrescant, amb sàtira i humor. La vida d'Alfred Jones trancorre, sense pena ni glòria al Centre Nacional per al Foment de La Piscicultura. però un dia, el seu cap li demana que avalua un nou projecte: introduir el salmó en el Yemen. A partir d'aquest moment comença una aventura que, malgrat a primer cop de vista pareix una barbaritat hi té moltes implicacions poderoses.
Una lectura molt gratificant.

Cuerpo a cuerpo, d'Eugenio Fuentes

Eugenio Fuentes. Cuerpo a cuerpo. Barcelona: Tusquets, 2007

Novel·la d'intriga i misteri. La història ens narra com Samuel observa dia rere dia a una dona que deixa als seus fills a la parada de l'autobús. Un dia decideix fer-li unes fotografies, però... aquestes capten un fet inesperat. Samuel decideix parlar amb la dona, Marina.

Molt interessant, el que demostra que al nostre país està escrivint-se novel·la d'intriga tan bona, o millor, que el que s'edita a la resta del món, però pareix que s'obnubilem per tot allò que ve amb segell anglès. Per què?

Gafas de sol para los días de lluvia, de Mamen Sánchez


Mamen Sánchez. Gafas de sol para los días de lluvia. Barcelona: El Andén, 2007


Aquesta és la primera novel·la de Mamen Sánchez. La trama és la versió actualitzada i adulta de la ventafocs. En aquest cas una dona immigrant, Lina, que treballa al servei de neteja de l'Hotel Ritz, de Madrid, farà de fada madrina. El paper de la ventafocs el té la jove Carol, única hereu d'una de les famílies més poderoses de Manhattan, infeliç per l'absència de la figura materna en la seua vida.


Un llibre per distraure's, sense més.

Los libros de los filósofos

Los libros de los filósofos. Diccionario-resumen de 850 obras de Filosofía y antología de citas. Barcelona: Ariel, 2004
Aquest llibre és una mena de vademécum de filosofia. Podem trobar ressenyes de 850 obras de filòsofs i pensadors, acompanyada d'una antologia de cites, modismes i tecnicismes filosòfics...
Interessant per a estudiants, professors, bibliotecaris, i... tots aquells que els interesse el coneixement i la filosofia.

Així és el meu dia, de Thando McLaren


Thando MacLaren; Olivia Villet. Així és el meu dia. Barcelona: La Galera, 2006

Xiquets i xiquetes d'arreu del món es desperten al matí i se'n van a dormir a la nit. Però al llarg del dia fan coses diferents. Voleu acompanyar a Joan, Keiko, Aixraf i Bibi al llarg del seu dia.

Un llibre per a conèixer com viuen els xiquets al món, les diferències culturals. Molt interessant i lúdic, amb solapes per anar poc a poc descobrint la seua vida.

Un día de camping, de Rose Impey

Rose Impey; Russell Ayto. Un día de camping. Zaragoza: Edelvives, 2007 (Col. Monstruo y rana)

Monstruo i Rana són dos molt bons amics. Rana és una espavilada, experta en tot, mentre que Monstruo és un ingenu grandot. Ambós amics s'enfronten a les adversitats amb imaginació i alegria. El títol forma part d'una col·lecció per a primer lectors, recien editada per Edelvives.
En aquesta ocasió ambdós amics se'n van de camping. A Monstruo li pertoca conduir i a Rana muntar la tenda de campanya. Fàcil? Doncs no!

Una lectura divertida, amb bones il·lustracions. Molt recomanable per als xiquets i xiquetes que emprenen el camí de la lectura.

El vendedor de alfombras, de Juan Carlos Roca



Juan Carlos Roca. El vendedor de alfombras. Barcelona: Obelisco 2001


Pobre i amb molts somnis, el jove Alí desitja aplegar a ser in ric venedor de catifes. Amb l'ajuda del seu tio Amed aprendrà tots els secrets de l'ofici, al mateix temps que recorre un apassionant camí de l'autoconeixement.
Conceptes com riquesa, èxit, superació, etc... poc a poc, al llarg de la lectura del llibre, van aclarint el seu autèntic significat.

El toque sanador, d'Alice Burmeister

Alice Burmeister, Tom Monte. El toque sanador. Cómo energizar cuerpo, mente y espíritu. Madrid: Edaf, 2005

El Jin Shin Jyutsu és una antiga tècnica japonesa que utilitza els dits de les mans i la respiració per a equilibrar l'energia corporal, eliminar l'estrés, regular la tensió emocional, pal·liar el dolor... Aquesta tècnica, recuperada a principi del segle XX per Jiro Murai, fou introduïda pels japonesos als Estats Units i a tot el món occidental. es basa en el coneixement del mapa energètic del cos.

El llibre explica amb claretat tots els elements necessaris per a preacticar el Jin Shin Jyutsu amb un mateix i amb altres persones, amb exercicis i tècniques per aplicar en malalties específiques.

Cuatro poetas en guerra, d'Ian Gibson

Ian Gibson. Cuatro poetas en guerra. Barcelona: Planeta, 2007
Sempre és interessant llegir les obres de Ian Gibson, hispanista i biógraf especialitzat en grans personatges del segle XX. En aquest cas l'autor s'aproxima a la figura de cuatre grans poetes, fidels al pensament democràtic i republicà: Antonio Machado, Juan Ramón Jiménez, Federico Garcia Lorca i Miguel Hernández.
Un llibre ben documentat, amè, divulgatiu que no defrauda al lector. Una obra interessant des de molts punt de vista, sobretot en funció de la recuperació de la memòria històrica.
De lectura imprescindible aquest estiu.

dijous, 19 de juliol del 2007

El secreto de Christine, de Benjamin Black


Benjamin Black. El secreto de Christine. Madrid: Alfaguara, 2007
L'escriptor irlandès John Banville, sota el pseudònim de Benjamin Black, presenta el seu nou llibre (podem llegir-lo a l'editorial Bromera en català). Una novel·la negra, al més pur estil. Ambientada en Dublín, en els anys cinquanta, la narració comença en un dipòsit de cadàvers on un dels seus morts mai dureia haver estat. Corrupció, organitzacions clandentines, conspiracions ambdues parts de l'Atlàntic... personatges molt ben traçats i molta, molta intriga de la bona.
Una bona lectura per als amants d'aquest gènere negre.

Las guardianas del tabú, de Javier Lorenzo


Javier Lorenzo. Las guardianas del tabú. Barcelona: Planeta, 2007

Després de El último soldurio, Javier Lorenzo rendeix un homenatge a les dones guerreres. Tota la novel·la és una aventura èpica de les dones que van encapçalar la última resistència càntabra contra Roma a la península Ibèrica.


Tres anys després de la derrota contra les legions d'August, tres anys després de que Corocotta es presentara davant l'emperador per a cobrar la recompensa que havia ofertat pel seu cap, els pobles de Cantabria tornen a alçar-se, encapçalats aquesta vegada per les guardianes del tabú, dones guerreres, que provoquen una rebelió dels esclaus a tota Hispania i en altres parts de l'Imperi Romà.

Una bona novel·la històrica i d'aventures.

El castillo blanco, d'Orhan Pamuk

Orhan Pamuk. El castillo blanco. Barcelona: Círculo de Lectores, 2007

Aquesta és la novel·la que va consagrar a Pamuk en tot el món. Us recordem que l'autor va rebre el premi Nobel de Literatura a l'any 2006.

En el segle XVII un jove italià es pres captiu pels turcs i portat a Estambul, on és venut com esclau. Justament el seu amo és un astrónom turc amb qui té un gran paregut físic. Poc a poc entre els dos personatges va sorgint un joc de poeder, de superioritat intelectual entre un i l'altre que va alterant les relacions de domini.

Un relat molt interessant.

El códice secreto, de Lev Grossman



Lev Grossman. El códice secreto. Barcelona: Círculo de lectores, 2007
Una lectura distreta, d'estiu, sense anar més enllà, doncs un poc fa allò de "arrancà de cavall, parà de rocí". En la trama actual de còdex secrets medievals , aventures per a conquerir-lo, intriga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...