dimecres, 11 de maig del 2022

Memòria dels oblidats: La mujer rota, de Simone de Beauvoir


Simone de Beauvoir (1908-1986) fou una novel·lista francesa coneguda per les seues idees feministes que plasmaria als seus llibres. Es coneguda sobre todo pel llibre El segundo sexo, on analitza la situació de la dona i la discriminació que pateix, un text actual abans i ara. 

Entre les seues novel·les recuperem de la memòria aquest títol, on llegim tres relats sobre diferents dones - La mujer rota, La edad de la discreción i Monólogo - cadascuna d'elles en unes circumstàncies vitals diferents. 

L'autora perfila les vides de les dones, detallant el seu sentir pel que viuen, el dolor i el fracàs, al mateix temps que aprofita per a denunciar la situació de les dones, la impossibilitat de superar les dificultats constretes pels límits que les imposa la societat.

En La mujer rota, relat que dona títol al llibre, la dona protagonista, mestressa de casa, descobreix que el seu home, després de vint anys de matrimoni, li és infidel amb una dona més jove. Ella intenta mostrar-se tolerant i escolta consells del seu entorn sense deixar de sentir-se fracassada com a mare i com a esposa. L'autora posa de manifest eixa exclusivitat de la dona dedicada a la família sense altres interessos fora d'aquesta i sotmesa a allò que espera la societat d'ella.

Una lectura que cal recuperar per a pensar i reflexionar sobre la situació de la dona avui dia i gaudir de la ploma d'una gran escriptora i pensadora.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...