dimecres, 7 de juny del 2017

Enxarxats: eBiblio

Fa ja dos anys que entrà en funcionament la plataforma de préstec d'e-books o llibres electrònics per a les biblioteques públiques espanyoles anomenada eBiblio. Cadascuna de les comunitats autònomes tenen la seua pròpia plataforma, com és el cas de la Generalitat Valenciana. 
Les primeres estadístiques sobre l'ús del servei indiquen que creix el nombre de lectors en aquest format. Recordarem en què consisteix aquest servei en línia.

El funcionament és senzill. Cal tindre el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Comunitat Valenciana, vigent, actualitzat i amb un correu electrònic on enviaran possibles notificacions, com per exemple quan fem una reserva d'un exemplar que volem però està prestat. Accedirem amb el nombre del carnet i una contrasenya que ens facilitaran a la nostra biblioteca. 

Podem agafar dos títols durant 21 dies renovables, els quals podem tornar de forma instantànea durant les primeres 24 hores si no és del nostre gust. Passat aquest temps comença el període de préstec. Estan contemplats tots els gèneres i els llibres van renovant-se de forma periòdica. En la portada de la web podeu consultar l'apartat de Novetats.

Per a llegir tenim vàries opcions: en l'ordinador descarregar-lo en el lector Adobe Digital Edition o, si ho permet el format del ebook, llegir-lo en el navegador en streaming. Si la lectura és en un dispositiu mòvil, haurem de descarregar l'aplicació en les tendes de Google (android) o Apple (IOS) amb el mateix nom: ebiblio Comunitat Valenciana. L'app funcionarà com un lector amb diferents funcionalitats, les quals permeten personalitzar la lectura. També podran llegir-lo aquells que tinguen un lector d'e-books que suporten epub.

Hi ha un apartat d'ajuda però, davant qualsevol dubte, pregunteu al personal bibliotecari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...