dimecres, 28 de desembre del 2016

Recomanacions Nadal 2016: llibres per a adults (IV)


Agustina Guerrero. Hi havia una vegada. La Volàtil. Ed. Rosa del Vents


Agustina Guerrero és una coneguda dibuixant de còmic gràcies al personatge de La Volàtil. En aquest nou llibre l'autora canvia de registre per a posar-se més seriosa, parlar d'ella mateixa, de la seua vida i com va sorgir la idea del personatge de còmic. Una lectura a voltes divertida, altres més trista, en format gràfic, amb la Volàtil com el seu àlter ego i companya inseparable.







Rafel Nadal. La senyora Stendhal. Ed. Columna. 

Una novel·la que ens trasllada a la postguerra en Catalunya, contat per un xiquet. Després que la seua mare mor en un tiroteig Lluch es criarà amb la senyora Stendhal. Anys després, ja en l'actualitat, la troballa d'una postal antiga desencadena una sèrie d'esdeveniments que porten a Lluch de nou al passat i recordar la seua infantesa durant la guerra.







Salvador vergés i Cubí. La veu de Viola. Ed. Viena

Una lectura de ficció basada en fets reals. Aniol és un xiquet amb problemes de parla que un dia descobreix el seu talent envers la música, la qual cosa decidirà el seu futur. 


Recomanacions Nadal 2016: llibres per a adults (III)


Kazuo Ishiguro. El gigante enterrado. Ed. Anagrama

En una època després d'Artús i els seus cavallers, l'Anglaterra de l'Edat Mitjana està habitada per humans i èssers de llegenda. En aquest ambient una parella decideix anar a buscar el seu fill, qui va marxar de casa sense que recorden perquè a causa d'un fenòmen conegut com "la boira". Un viatge en el qual es trobaran diferents personatges, que els acompanyaran i sumaran les seues històries a aquesta lectura del gènere fantàstic.



 
Guillermo Arriaga. El salvaje. Ed. Alfaguara


Juan Guillermo és un jove de disset anys que ha quedat orfe després de perdre els seus pares i la seua àvia, a causa de l'assassinat del seu germà gran tres anys enrere per un grup de fanàtics religiosos. No serà una tasca fàcil, perquè el grup religiós està molt bé organitzat, però des d'aleshores la venjança es convertirà en la seua raó de vida.  De forma paralel·la es desenvolupa la història d'Amaruq, un home obsessionat també, però en perseguir un llop als boscos gelats del Yukón.




 
Noah Hawley. Antes de la caída. Ed. Reservoir Books

Durant el vol d'un jet privat on viatgen onze persones de l'alta societat dels Estats Units l'avió sofreix un contratemps i cau. Els únics supervivents són un pintor en hores baixes i un xiquet de quatre anys, hereu d'una família rica. Durant la investigació comencen a eixir proves que tal volta no va ser l'accident que pareix ser a primera vista. Va ser una conspiració? El pintor haurà de sobreviure a l'assetjo dels mitjans mentre l'uneix una relació especial amb el xiquet que va compartir la seua fortuna durant aquell viatge.

Recomanacions Nadal 2016: llibres per a adults (II)


Luis Alonso. La manzana de oro. Traición a Alfonso X. Ed. Edhasa

Castella coneix un període d'esplendor baix el regnat d'Alfons X al segle XIII.  Però la traïció amenaça el rei, de la qual serà participe el seu germà menor, l'infant en Felip. Un segle després dels fets, un cronista narrarà la vida de l'infant, la preparació per imposició del seu pare per a la vida eclesiàstica, els matrimonis i l'ambició d'aquest, la qual l'implicaria en la trama per eliminar el seu germà. 




John Williams. El hijo de César. Ed. Pamies


El hijo de César comença després de l'assassinat de Julio César, el qual deixa com successor al seu nebot Octavio, un jove que divuit anys envoltat d'ambiciosos oponents com Cicerón, Bruto, Casio o Marco Antonio. Una difícil situació política que haurà d'enfrontar per a evitar la fragmentació del grandiós Imperi Romà. Una lectura molt fidel als fets històrics, fruit d'una meticulosa investigació, que ens apropa un dels episodis més importants de la història romana.



Víctor Amela. La filla del capità Groc. Ed. Planeta

El Premi Ramon Llull 2016 ens narra un episodi de la guerra carlista a través del personatge de Tomás Pecharrocha, anomenat el Groc pel color dels seus cabells, en la comarca del Maestrazgo. Durant tres anys, el Groc acompanyat dels seus seguidors fiels, van estar combatent, malgrat la derrota del general Ramon Cabrera. Un relat entre la ficció i la realitat, basat en una cuidada documentació del personatge real, de qui l'autor de la novel·la és descendent.

Recomanacions Nadal 2016: llibres per a adults (I)


 Joyce Carol Oates. Rey de Picas. Ed. Alfaguara

Andrew J. Rush ho té tot a la vida: escriptor d'èxit de novel·les policíaques, amb la família perfecta i una persona respectada i admirada en la població on viu. Però darrere d'aquesta fatxada Andrew amaga altra personalitat que es veu reflectida en una classe de novel·les violentes i esgarrifoses, les quals publica amb el pseudònim de Rey de Picas. Quan la seua filla descobreix un d'aquests llibres, el secret d'Andrew eixirà a la llum i el Rey de Picas prendrà el protagonisme en la vida d'Andrew, amb inquietants conseqüències.





Sam Wilson. Zodiac. Ed. Destino

En una societat de ficció on la vida de les persones població està condicionada pel signe del zodíac al qual pertany, es produeix el brutal assassinat del cap de policia d'una població. Jerome Burton serà el detectiu encarregat de descobrir el culpable, amb l'ajuda d'una astròloga. Però abans haurà de trobar a una jove, testimoni de l'assassinat i que ha desaparegut sense deixar rastre. Una novel·la amb una original posada en escena on el destí dels personatges està marcat a les estrelles.






Andrea Camilleri. El caso Santamaría. Ed. Destino

Mauro Asante treballa per a una empresa revisant l'activitat i els comptes dels bancs italians. Quan l'encarreguen un informe sobre el banc Santamaría comencen a passar-li tots tipus de fets casuals, o no tant, els quals comencen a afectar la seua reputació professional. Apareixerà en escena una atractiva jove, qui també complicarà prou la vida de Mauro. Camilleri tracta la corrupció del poder polític i econòmic en aquesta la seua última novel·la.

dimecres, 21 de desembre del 2016

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 14 a 18 anys


Gemma Pascual i Escrivà. Vampira. Ser o no ser. Ed. Santillana Infantil

La Núria, una jove vampira del nostre temps, acompanyada del seu avi, intenta desbaratar els plants malèfics d'uns malvats humans que volen apoderar-se del món. Una novel·la d'aventures entre vampirs.






Albert López Vivancos. Em dic Saül i sóc un noi normal. Ed. Animallibres

Saül està decidit a mostrar-se tal com és i afrontar les conseqüències. No serà fàcil però el que desitja, per sobre de tot, és ser acceptat tal com és, sense disfresses ni màscares.





Nahoko Uehashi. Moribito. Ed. SM


Balsa és una experta en arts marcials, valenta i amb molta resistència a la lluita. Ofereix la seua protecció a grans i xicotets, rics i pobres, buscant la redenció pels seus orígens. A través de les tres entregues coneixerem a Balsa i l'acompanyarem per diferents escenaris i aventures en el Japó antic.



Recomanacions Nadal 2016: llibres de 16 a 18 anys


Tracy Chee. La lectora. Ed. Gran Tavesía


En un món anomenat Kelanna els seus habitants no saben llegir. No saben el que són els llibres i sols existeixen alguns exemplars guardats secretament. Sefia, la jove protagonista, descobreix que els seus pares han estat guardant un d'aquests llibres, el qual pot ser la causa que Sefia haja estat fugint d'uns misteriosos perseguidors. El coneixement i el vincle que estableix amb aquest document el possa en la pista d'un món meravellós, on anirà a la recerca de respostes. 






Dirk Reinhardt / Montserrat Gòdia. Train Kids. Ed. Milenio Publicaciones

Train Kids és el relat del viatge que inicien milers de joves llatinoamericans cada any, tractant d'arribar als Estats Units a través de Mèxic, buscant una vida millor. Un llibre de ficció basat en el testimoni real de la investigació de l'autor i periodista
Miguel, un jove mexicà, junt amb quatre joves més, posen veu a aquesta dura realitat i a un viatge molt perillós.





Jennifer Niven. Aquí és on tot comença. Ed. FanBooks

Libby, de setze anys, i Jack, de disset, dos joves en principi molt diferents, descobriran que tenen molt en comú després que una broma els uneix. Una lectura que anima a anar més enllà de les aparences físiques.

Recomancions Nadal 2016: llibres de 14 a 16 anys

Matthew M. Quick. Jóvenes poetas rebeldes. Ed. Alfaguara

Nannette O'Hare era una adolescent exemplar, bona filla i excel·lent estudiant. Fins que arriba a les seues mans un llibre especial, dedicat a un culte prohibit. A partir d'aleshores la seua vida canviarà radicalment i la vertadera personalitat de Nannette eixirà a la llum. 




Macip Garzón. Herba Negra. Ed. Fanbooks

Guanyador del 31é Premi Ramon Muntaner. Un grup de joves descobreix una organització secreta que pretén controlar la civilització utilitzant una planta modificada al laboratori. L'herba, afegida a la beguda, els permetrà controlar la ment de la gent. Una aventura contrarellontge per salvar el món.



Antonio José. Besos en los bolsillos. 99 historias y una canción de amor. Ed.Alfaguara 

José Antonio és cantautor i fou el guanyador del programa televisiu La Voz el 2015. En Aquest llibre recull 99 relats curts on l'amor pren el protagonisme en diferents formes i moments. Un llibre molt romàntic, il·lustrat, amb una cuidada edició. 

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 12 a 14 anys


Patrick Ness. Un monstruo viene a verme. Ed. Nube de Tinta


Novel·la fantàstica, s'ha convertit en un èxit entre joves i adults. Conor és un xiquet de tretze anys qui passa per una difícil situació familiar.  En la seua ajuda se li apareix un monstre, un gegant que l'ajudarà a acceptar la pèrdua de la seua mare malalta. En aquest 2016 va tindre la seua adaptació als cinemes, una pel·lícula dirigida pel cineasta espanyol Juan Antonio Bayona, amb molt bona acollida per part del públic.




José Ignacio Valenzuela / Patricia Betteo. Mi abuela, la loca. Ed. Birabiro


Vicent ha d'anar a viure a casa de la seua àvia, una dona peculiar i estrambòtica que no es comporta com ell espera. Una de les coses que aprendrà amb ella és el gust per la lectura i l'escriptura de poesia. El xiquet acabarà contagiat de l'entusiasme de l'àvia, a qui estimarà cada volta més. Una lectura divertida i emotiva sobre l'amor per la literatura.



 Michael Ende. Momo. Ed. Alfaguara

Nova reedició d'aquest títol juvenil publicat el 1973, una lectura atemporal que no perd actualitat. Momo és una xiqueta amb un do especial, capaç de transmetre la felicitat a la gent. Però això canviarà quan arriben els homes de gris, els quals convencen a tots que allò millor és estalviar el temps per gastar-lo més endavant. A partir d'aleshores ningú no té temps per fer res, i menys jugar amb els xiquets. Momo, amb l'ajuda de la seua tortuga Casiopea i el mestre Hora, s'enfrontarà als lladres del temps perquè la gent torne a viure. Una lectura sobre l'amistat, la importància dels llaços familiars, la imaginació i, sobretot, el plaer de gaudir de les coses senzilles.

 

dimecres, 14 de desembre del 2016

Recomanacions Nadal 2016: llibres de poesia infantil per a xiquets d'Educació Primària


Mar Benegas / Ximo Abadía. Cómo el buen don Nicanor no fue rey ni emperador. Ed. Tres Tigres Tristes

Història d'una guerra entre dos pobles a causa d'una flor, narrat en forma rimada. Mentre els grans es barallen, pareix que alguna cosa estranya passa amb els xiquets. Una lectura a favor de la pau i la defensa dels xiquets dels llocs en conflicte. Al final del llibre inclou una adaptació teatral,  de Jesús Ge, per a representar l'obra.



Cecilia Pisos / Diego Bianki. Nube con forma de nube. Ed. Factoría K de Libros


L'observació de les formes que prenen els núvols serveix d'inspiració pers als versos en aquest llibre. Les poesies sobre els fenòmens meteorològics es combina amb composicions de temàtica variada com els sentiments. Lectura poètica que, a més, es complementa amb les evocadores il·lustracions de l'artista argentí Diego Bianki.




Sebastien Perez / Benjamin Lacombe. Destinos Perrunos. Ed. Edelvives

Aquest llibre recull 15 històries sobre gossos i els seus amos, persones i mascotes que tenen en comú compartir destins peculiars, increïbles i extraordinaris. A l'original text en forma rimada, se suma l'atractiu del treball il·lustratiu del conegut il·lustrador francès Benjamin Lacombe.

Podeu trobar molts més llibres de poesia infantil punxant ací.

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 10 a 12 anys


Beatriz Martín Vidal. Enigmas. Ed. Thule

Un preciós àlbum il·lustrat que captivarà la mirada de grans i xicotets. Cadascun dels personatges dels contes clàssics que omplin les pàgines anirà acompanyat d'una reflexió sobre la història: Què va somiar la Blancaneu durant cent anys? Per què tornaren Hansel i Gretel amb els seus pares i no es quedaren a la caseta de xocolata? Perdonaren les germanes de la Sireneta al príncep?




Gustavo Adolfo Bécquer / David Rubin. El monte de las ánimas. Ed. SM

El monte de las ánimas és còmic i està basat en un relat del poeta Gustavo Adolfo Bécquer publicada el 1861. La llegenda conta allò que li passà a un jove durant la nit de difunts, durant la festivitat de Tots Sants. La lectura ens submergeix en un ambient gòtic i fantasmagòric a través de la ploma de David Rubin.




Carlo Collodi / Pep Montserrat. Las aventuras de Pinocho. Historia de un muñeco. Ed. Combel

Nova versió il·lustrada del conte de Pinotxo, juntament amb Gepeto, el grill i la resta de personatges que coneixem. Destaquem una cuidada edició i una nova traducció actual, la qual recupera la història original, no la de Disney. Un clàssic de la literatura universal que val la pena per a regalar i regalar-se.

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 8 a 10 anys



Neil Gaiman / Charles Vees. Instrucciones. Ed. Océano Travesía

Segueix les indicacions que et deixa l'autor d'aquest conte i entraràs en un món fantàstic, habitat pels personatges dels contes de fades. Obri la porta, passa la pàgina i accepta la invitació per a navegar pel país dels contes... seguint les instruccions.




Briony May Smith. Imelda y el rey de los duendes. Ed. SM

Imelda viu al costat d'un bosc encantat. Tots els dies comparteix jocs amb les fades i, quan el malvat Rei dels Follets rapta la Reina de les fades, no dubta en ajudar-les a alliberar-la. Tota una aventura plena de fantasia.




Roxane Marie Galliez / Seng Soun Ratanavanh. Espera't Miyuki. Ed. Joventut

Ha arribat la primavera i Miyuki gaudeix de veure com s'obrin totes les flors del jardí del seu avi. Però la xiqueta no té paciència i desespera quan una de les plantes no floreix. Va corrents d'un lloc cap a un altre duent aigua perquè es done pressa, i mentrestant, la primavera reviu al seu voltant sense que ella s'adone. Un conte sobre les virtuts de la paciència.

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 6 a 8 anys

 Lisa Mantchev / Taeeun Yoo. Prohibida l'entrada als elefants. Ed. Blume


Tindre un elefant de mascota pot representar un gran problema a l'hora de relacionar-se. Encara que siga la millor i més educada de les mascotes. Però si et tanquen les portes d'un club per evitar el teu amic, millor crear-ne un de nou on tot el món en benvingut, incloses les mascotes més estranyes. 



Ingrid Chabbert / Guridi. L'enorme i malvat ferotge. Ed. Brúixola

Encara que ho parega, aquest no és el conte clàssic que coneixem. Llegirem sobre  un llop tímid i poruc i una Caputxeta valenta i atrevida, la qual no dubta en fer-se amiga del llop a qui ningú s'apropa. Un àlbum il·lustrat que agradarà grans i xicotets.




Antonis Papatheodoulo / Iris Samartzi. L'última carta. Ed. Kalandraka

Ha passat el temps i el senyor Costas es jubila com a carter en una illa. L'acompanyarem durant l'últim dia de repartiment, recordant amb ell allò que ha significat la seua faena per als habitants de l'illa i la importància que abans tenia el correu postal per a comunicar-se Aquests li ho agrairan amb una sorpresa per al seu estimat carter. 

Aquest és l'últim guanyador del Premi Internacional de Compostela per a àlbums il·lustrats que convoca tots els anys l'editorial Kalandraka. 

dimecres, 7 de desembre del 2016

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 2 a 6 anys (V)


Antonio Rubio / Federico Fernández. Aurelio. Ed. Kalandraka

El múrcielago Aurelio juga amb les vocals per rimar i jugar, construint senzilles frases poètiques: "Tiene el murciélago Aurelio una manía ejemplar, roba las cinco vocales por donde quiera que va". La combinació de dues o tres vocals dóna peu a diverses paraules que les contenen, ajudant en la iniciació a la lectura dels xiquets.



Agnès Aran / Anna Aran / Judit Canela. La petita orquesta / La pequeña orquesta. Ed. Cruïlla

Un recull de cançons populars per a apropar els xiquets al món de la música. La lletra de cadascuna de les cançons ve acompanyada d'il·lustracions sobre el que es canta i instruccions per fabricar els instruments que apareixen. I allò millor, el llibre duu un enllaç on descarregar-se les cançons i escoltar-les tantes voltes com vulgueu.


Montse Ginesta / Edgardo Carosía. AbCIRCdari. Ed. Publicacions Abadia de Montserrat

Un abecedari de tots els personatges del circ. Breus i divertits poemes de l'acròbata, l'equilibrista, el pallasso... Tots il·lustrats i recreant el món del circ.



Pilar López Ávila / Mª Luisa Torcida. Canta y juega con las vocales divertidas. Ed. Bruño

Recull de 10 contes senzills protagonitzats per les vocals, amb lletra majúscula per a primers lectors. Cadascuna de les històries s'acompanya d'una cançó que podeu escoltar en el CD que acompanya el llibre i jugar amb els ninotets per a muntar les vocals i jugar al mateix temps amb elles.



Alain Crozon. Adivinanzas de Navidad / Endevinalles de Nadal. Ed. SM / Cruïlla

Diversió assegurada amb el joc de les endevinalles de temàtica nadalenca que recull aquest xicotet llibre. Una pista en forma de frase rimada que amaga la solució baix la corresponent solapa. Un llibre adreçat tant per als xicotets com per als més majors que ja comencen a llegir.

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 2 a 6 anys (IV)


Masanobu Sato. ¿Y mi sombrero? Ed. Pastel de Luna

Atenció! Un estrany animal ha perdut el seu barret. L'ajudes a trobar-lo? Una original proposta lectora de busca i troba, ple de detalls, convertit en un joc divertit per als menuts que hauran de descobrir el barret amagat en cadascun dels paisatges il·lustrats del llibre.





Sam Winston / Oliver Jeffers. La niña de los libros. Ed. Andada

Dos amiguets comparteixen històries i lectures en una invitació a la lectura de contes clàssics per viatjar amb la imaginació entre fades, castells i molta fantasia. Un àlbum il·lustrat que fa un homenatge a la literatura infantil de tots els temps.





Julia Donaldson / Alex Scheffler. ¡Cómo mola tu escoba! Ed. Bruño

Una bruixa vola sobre la seua escombra la mar de contenta, però durant el viatge anirà perdent diferents objectes per culpa del vent. Mentre els busca, coneixerà diferents animals que li demanaran pujar a eixa escombra tan bonica i l'ajudaran quan troben un xicotet problema...





Marta Cunill. Mi superabuela. Ed. Beascoa

Com és una super iaia? En aquest conte descobrirem tots els poders que té: és capaç de tele transportar a qualsevol persona a altres mons, curar les ferides, arreglar els desastres que pareixen irreparables... Tot això contat a través de la mirada de la seua néta.





James Flora. Un canguro por Navidad. Ed. Lata de Sal

El dia de Nadal arriba un paquet a casa de Catalina amb un regal molt sorprenent al seu interior: un cangur! Catalina el trau a passejar tota contenta per la ciutat però l'animalet prompte comença a fer de les seues.

Recomanacions Nadal 2016: llibres de 2 a 6 anys (III)


Raúl Nieto Guridi. Pasen y vean. Cuaderno de imaginar. Ed. Tres tigres tristes

Una proposta diferent perquè el xiquet experimente amb el dibuix i la pintura. Aquest llibre invita a crear i desenvolupar la creativitat, sempre amb l'objectiu que passar-ho d'allò més bé. I en bona companyia...



Aurora Rúa / Guridi. Álvaro Saltarín. Ed. La Guarida

Álvaro és molt inquiet i li encanta saltar tot el temps, la qual cosa estressa els seus pares. Un dia arriba una fira al seu barri i Álvar comprovarà allò alt que és capaç d'arribar.




Marisa López Soria / Emilio Urberuaga. El gigante. Ed. Kókinos

Un "gegant" ha anat a la Xina a buscar a Mei i li ha fet un regal. Encara que ella no es refia ni d'ell ni de la seua dona. Un conte sobre l'adopció des del punt de vista de la xiqueta que arriba a un nou llar desconegut. Com se sentirà?



Steve Antony. La rabieta de Julieta. Ed. NubeOcho

Qui podria imaginar que un plàtan provocaria un drama tan gran? Julieta no pot controlar la seua rebequeria. Un llibre amb humor per compartir amb els menuts sobre allò que pot enfadar-los.



Anna Canyelles / Roser Calafell. Los Reyes Magos. Ed. La Galera

L'arribada dels Reis Mags ompli d'il·lusió la vida dels menuts perquè porten molts regals. Però, com s'ho fan els tres Reis per repartir tant de regal? Aquest conte explica com es preparen per a aquest gran dia, sense poder evitar uns quants problemes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...