dimecres, 25 de maig del 2016

Art i Literatura: Volavérunt, d'Antonio Larreta


Volavérunt és una novel·la històrica guanyadora del Premi Planeta el 1980 i adaptada posteriorment als cinemes dirigida pel director Bigas Luna.

L'argument gira entorn de la misteriosa mort de la duquessa Cayetana d'Alba, pareix que enverinada. El narrador i "investigador" és  Manuel Godoy y Álvarez de Faria (1767-1851), noble i polític espanyol. Aquest reconstrueix els fets i interroga els implicats en el fatal desenllaç, fent al mateix temps un retrat de l'època, finals del segle XVIII i principis del XIX. Una altra de les veus que narra també els fets per ser coneixedor de primera mà és el pintor Francisco de Goya, de qui la duquessa va ser musa i diuen que també un enamorat d'ella.

Una lectura de suspens històric sobre un dels personatges femenins més coneguts i controvertits de la història d'Espanya.

Enxarxats: No me montes una escena, bloc de teatre


Teatros del Canal és un centre d'arts escèniques a la ciutat de Madrid, on es fan representacions teatral de tot tipus. Aquesta institució manté un bloc, No me montes una escena, amb molta informació curiosa i interessant sobre el teatre com a gènere i que pot aprofitar a mestres, pares i interessats. Per exemple, ens aconsella com triar una obra teatral per a xiquets a Madrid i encertar. A més trobarem tot tipus de notícies i actualitat sobre representacions i actes teatrals, articles fets per actors, recomanacions, que es cou darrere l'escenari, entre altres continguts que podreu descobrir si li feu una visita.

El Real Monasterio de San Agustín de Valencia


Daniel Benito Goerlich. El Real Monasterio de San Agustín de valencia. Parroquia de Santa Catalina Mártir y San Agustín Obispo. Ed. Institució Alfons el Magnànim

Daniel Benito Goerlich és catedràtic, conservador de patrimoni i autor d'aquest monogràfic on es recupera la història i les característiques d'un dels edificis d'estil gòtic destacat a la ciutat de València, el qual té el seu origen en un convent del segle XIII. Avui dia només sobreviu l'església i un xicotet jardí adjacent però en la seua època fou un dels principals convents d'Agustins a València i estava al capdavant de les províncies agustinianes de la corona d'Aragó, Sardenya i Sicília. Va aconseguir prosperitat i prestigi entre la població gràcies als testimonis de miracles de la seua icona Santa Maria de Gràcia. Després de patir incendis, desamortitzacions, guerres i ser utilitzat de forma desafortunada, el conjunt va quedar prou malbé, fins la seua reconstrucció després de la Guerra Civil Espanyola. Amb la publicació d'aquest llibre, s'ompli un buit d'un dels últims edificis històrics de la ciutat valenciana que no comptava amb un exhaustiu estudi.




La víspera de casi todo, de Víctor del Árbol

Víctor del Árbol. La víspera de casi todo. Ed. Círculo de Lectores

Germinal Ibarra és policia i acaba de traslladar-se a una comissaria de La Coruña fugint del record d'un cas anterior, el segrest d'una xiqueta de la qual al final Germinal va descobrir el seu cos sense vida. Turmentat pel desenllaç, continua la seua vida quan el criden d'un hospital per una dona agredida. En arribar descobreix que es tracta de la mare la xiqueta de l'antic cas. Paula, que així es diu la dona, intenta reconstruir la seua vida i s'hi havia instal·lat en una pensió en la Costa da Morte. La investigació traurà a la llum de nou el passat i detalls de la vida de diversos personatges implicats en la trama, on els diferents fils van confluint fins a la resolució del cas.

Víctor del Árbol és ja un escriptor espanyol molt conegut pels lectors, i amb aquesta cinquena novel·la publicada va ser el guanyador del Premi Nadal 2016.

Maestra, de L. S. Hilton


L. S. Hilton. Maestra. Roca Editorial

Entre els més venuts de les últimes setmanes està aquest llibre, una mescla entre novel·la d'intriga i eròtica que ens presenta una trama ambientada al món de l'art. La protagonista és Judith Rashleigh, una jove ajudant en una prestigiosa casa de subhastes de Londres, qui no arriba a final de mes amb el sou que li paguen i a la qual no valoren malgrat els seus esforços i treball dur. Gràcies a una amiga, a les nits es converteix en xica de companyia en un club. Quan descobreix un frau en la valoració d'un famós quadre l'acomiaden i aprofita per a acceptar la invitació d'un home ric per acompanyar-lo en un viatge, introduint-se en un món de sexe i luxe, mentre pensa la seua venjança. Aquesta part de la trama, ja avisem, està plena d'escenes eròtiques i molt explícites. Judith anirà transformant-se en una persona despiadada arrossegada per la decepció i la rabia de no poder aconseguir el seu somni.

Una lectura de crims i sexe, amb una protagonista peculiar que lluita amb totes les armes al seu abast, amb un detallat retrat d'allò que es cou i el procés que segueixen les obres d'art en les exclusives cases de subastes de la City. Prompte podrem vore la seua adaptació als cinemes de tot el món.

Els colors de la nostra pell


Karen Kats. Els colors de la nostra pell. Ed. Oxfam Intermon (6 a 10 anys)

La Laura fa un dibuix d'ella mateixa i tria el color marró per pintar la seua pell. Però quan surt de passeig amb sa mare pel barri on viu, s'adona que la tonalitat canvia molt d'unes persones a altres i reflexiona sobre aquest fet. Un conte que tracta la diversitat, perquè tots som iguals, independentment del color de la nostra pell.

Unes orelles molt llargues


Erna Kuik. Unes orelles molt i molt llargues. Ed. Cruïlla (6 a 8 anys)

A Martí li encanta fer treballs manuals i un dia pensa a fer-se un perfil en paper, quan es dóna compte d'allò llargues que són les seues orelles. Aleshores, quan els seus amics van a buscar-lo per jugar, no vol sortir doncs ha trobat que farà orelles de diferents colors i amb diferents materials, experimentant i deixant volar la seua creativitat. El resultat encantarà els seus amics, als que també sorprendrà amb un regal sorprenent per les seues orelles.

dimarts, 24 de maig del 2016

La Maisy va a la biblioteca


Lucy Cousins. La Maisy va a la biblioteca. Ed. Serres

A la Maisy li agrada molt llegir i sap que en la biblioteca trobarà molts llibres. Després de repassar les prestatgeries i mostrar-nos tot el que pot fer a la seua biblioteca, troba el llibre de peixos que vol. Però en el moment que es posa a llegir comença un contacontes just on es troba. Se sumarà als seus amics, la Tula i en Pol per gaudir de la lectura del conte. Després, els seus amics decideixen sortir a jugar mentre la Maisy busca un raconet tranquil per llegir, per fi, el seu llibre de peixos.


dimecres, 18 de maig del 2016

Art i literatura: El somni d'en Mateu


Leo Lionni. El somni d'en Mateu. Ed. Hipòtesi / El sueño de Mateo. Ed. Kalandraka

El ratolí Mateu visita per primera vegada un museu i queda impressionat. L'acompanyarem en la seua visita, observant els quadres, sorprés pels colors i les formes i iniciant-se en la diversitat estètica del món de la pintura. Des d'aleshores decideix que vol dedicar-se a la pintura i exposar la seua obra per tot el món. Una història que anima els xiquets a perseguir els seus somnis i el valor de l'esforç per fer-los realitat.

Leo Lionni fou un destacat autor de llibres infantils, a més d'artista i pintor. Els seus coneixements artístics li van permetre innovar en l'estètica i els continguts de l'àlbum il·lustrat. El somni d'en Mateu és un bon exemple d'això, una lectura adreçada a primers lectors.



Enxarxats: Érase una vez que se era...


Begoña Tauler és l'autora d'aquesta web, Curiosidades literarias, la qual va més enllà de les ressenyes i també conté articles sobre altres "curiositats" literàries sobre escriptors, campanyes de lectura, recopilatoris de llibres per temes, enquestes o merchandising literari com samarretes. En el menú de dalt de la pàgina teniu accés als articles per temes: ressenyes, dedicatòries, escriptors, recopilacions i portades.
Un munt d'informació a banda de les opinions lectores de la seua autora i que segura encantarà als amants dels llibres. També està present en les principals xarxes socials, per no perdre's cap entrada nova .


La última salida, de Federico Axat

Federico Axat. La última salida. Ed. Círculo de Lectores

Ted Mckay pareix que té la vida i la família perfecta, per això resulta increïble que vulga posar fi a la seua vida. Una nota trobada entre les seues coses i que fa referència al suïcidi l'obliga a camviar de plans i seguir una sèrie de pistes, peces d'un puzle que anirà muntant, no sense córrer perills i moltes dificultats. Els interrogants cap a on va la trama són constants i arrossegarà al lector en una lectura plena de suspens i tensió, fins al sorprenent final. 


Todas las muñecas son carnivoras, d'Ángela Vallvey

Ángela Vallvey. Todas las muñecas son carnívoras. Ed. Seix Barral

Sonia la Roja es terapeuta. En la seua consulta coneixem a diferents pacients, dones sobretot, sobre els que coneixem la seua forma de ser i pensar i històries personals sobre les seues relacions. A través d'ells Sonia dona la seua opinió i versió del tema de la guerra de sexes, les relacions entre homes i dones, sense abandonar l'humor i un toc d'ironia.

Mestres valencianes republicanes

Mª del Carmen Agulló Díaz. Mestres valencianes republicanes. Ed. Universitat de València


Els testimoni d'algunes mestres durant la Segona República a la Comunitat Valenciana serveix per a mostrar com l'espenta i l'esforç d'aquestes dones es va traduir en la millora social, no sols educativa, de la societat valenciana.

A través dels records de Carmen García de Castro, professora de l'Escola Normal de València, de les mestres Francisca Sanchis, Amparo Navarro, Guillermina Medrano i Enriqueta Agut,  coneixem de primera mà com va ser, el projectes que es van desenvolupar, com era el seu treball i el seu compromís amb la feina, sempre amb la idea política de construir un estat democràtic.
Un somni que es vora interromput amb l'arribada del franquisme, la qual cosa va significar per a totes elles la prohibició d'exercir i, a més per la majoria, acabar en la càrcer.

El mar va dir prou!


Agustí Comotto. El mar va dir prou! Ed. La Galera

El mar observa la forma de fer i viure de les persones i animals de tot el món, tots vivint de diferent forma segons la cultura i el lloc on ho fan. I els animals, a les seves llars com la selva, separats de les persones.  Però el mar, que arriba a tots els indrets i del que tots fan ús, veu coses que no li agraden i decideix que les coses han de canviar i obliga a què animals i persones es mesclen per conviure junts.


El conte més bonic del món


Elisenda Roca / Guridi. Tu i jo. El conte més bonic del món. Ed. Combel

El naixement d'un nou fill a qualsevol família pot generar un conflicte a causa de la gelosia del germà gran. Això explica aquest conte, el xiquet protagonista celebra amb els pares que aviat tindrà un nou company de jocs. Contagiat de la seua alegria, pensa tot all bo que serà comptar amb ell. Però quan finalment neix succeeix que el bebè pren tota l'atenció de família, i això al xiquet ja no li fa gens de gràcia.

Un àlbum il·lustrat, tendre, amb text rimat, el qual aborda amb humor l'incertesa i els dubtes amb l'arribada d'un nou germanet.

El Pispallibres


Helen Docherty / Thomas Docherty. El Pispallibres. Ed. Maeva Young

La Mariona Bru és un conillet molt lector que no es perd llegir totes les nits, igual que la resta dels seus veïns. Però un dia es desperten preocupats, algú està furtant els llibres de totes les cases. La Mariona, investigant, descobreix una ombra sospitosa que s'apropa a la seua casa i als seus llibres... Quina sorpresa s'endurà! Pareix que entre ells s'ha colat un altre enamorat dels llibres amb un greu problema. Voleu saber qui és? Llegiu a la biblioteca aquest conte que celebra l'estima pels llibres i el goig de la lectura.

dimecres, 11 de maig del 2016

Art i Literatura: La dama del cisne



El misteri sobre un quadre d'una musa de Leonardo da Vinci i la seua recerca és el punt principal de la trama d'aquesta novel·la que es va publicar el 2015. Després d'uns fets estranys en una exposició que es celebra en el National Gallery de Londres, la parella de protagonistes investigarà l'enviament a quatre museus - el Louvre, el Prado, la National Gallery i la Galleria Uffizi -  d'un tros del quatre desconegut de la musa, la qual cosa els dura de viatge per tota Europa. La lectura s'intercala amb capítols al passat, en l'època renaixentista, seguint la vida de Leonardo da Vinci. Intriga, història i art són els components principals d'aquesta entretinguda lectura entre la ficció i la realitat.

Enxarxats: Wattpad

Segur que molt ja coneixeu aquesta plataforma anomenada Wattpad, orientada a la trobada entre escriptors i lectors. Els primers, aspirants i aficionats, poden anar penjant per capítols la seua obra, esperant que siguen els internautes els que valoren la seua qualitat, si els agrada, el puntuen, facen crítica i donen la seua opinió. Després de registrar-nos podem fer-nos seguidors dels autors, seguir les actualitzacions dels seus escrits, fer recerques per gènere, recomanar lectures, inclús penjar les nostres pròpies històries. En l'actualitat hi ha llibres publicats per editorials importants arreu del món, l'origen dels quals va estar en Wattpad, com per exemple el cas de la sèrie After de l'Anna Todd.


Wattpad és gratuït i podeu accedir a través de la pàgina web o descarregar les aplicacions per a dispositius Android i Ios. Per registrar-se podem fer-ho amb un correu electrònic, amb el facebook o amb el nostre perfil de Google+. I després d'això, a llegir!

No me dejes, de Màxim Huerta

Màxim Huerta. No me dejes (Ne me quitte pas). Ed. Espasa

En la ciutat de París viuen i treballen Mercedes i Matilde, dues amigues espanyoles. Tots els dies visiten la floristeria de Dominique Brulé, amb qui mantenen una estreta amistat. Cap dels tres no han tingut sort al plànol sentimental, però no per això són desgraciats. Viuen la vida i continuen endavant buscant la felicitat en el dia a dia. La seua monòtona existència es vora alterada quan coneixen a Violeta, una jove espanyola, la qual fuig de la tració del xicot qui l'ha deixat embarassada.

Una novel·la sobre l'amor, la vida quotidiana, amb una cuidada ambientació.

Rosy & John, de Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre. Rosy & John. Ed. Alfaguara

Jean Garnier ha perdut a tots als que estaven al seu costat: la seua parella i el seu cap han mort en estranyes circumstàncies i la seua mare ha sigut empresonada. Aquests fets són els detonants perquè Jean desesperat i dolgut es propose explotar una sèrie de bombes per tota França. La condició per deixar de fer-ho és que el deixen viure amb sa mare. L'encarregat de negociar amb ell serà el comissari Camille Verhoeben, protagonista també dels dos llibres anteriors de la sèrie, Irène i Alex. Malgrat això, es pot llegir de forma independent, encara que ens perdem tota la trajectòria policial i personal del comissari per la qual s'ha fet famós. 
Aquesta és una lectura curta, intensa, que va directament a l'acció.

Un perro, d'Alejandro Palomas

Alejandro Palomas. Un perro. Ed. Destino

Alejandro Palomas és escriptor, traductor i periodista. Un perro és la seua nova novel·la i recupera els personatges d'un llibre anterior, Una madre (2014), encara que es pot llegir de forma independent sense cap problema. 
Són una família formada per Amelia, la mare, Fer, el narrador, les seues germanes Sílvia i Emma, l'oncle Eduardo i els gossos Shirley i R, el gos de Fer, el qual l'acompanya des de la seua última relació fallida.

La novel·la transcorre durant una vesprada i part de la nit. En casa d'Amalia s'han reunit els seus fills, on sabrem més sobre els personatges i les seues vides. En anar-se'n, la mare descobreix a Fer en una cafeteria quan ix a passejar la seua gossa. Han atropellat R i Fer esperarà el desenllaç, la trucada del veterinari, en companyia d'ella.

Alejandro Palomas ha conquistat els seus lectors a través d'històries quotidianes i corrents on primen les emocions i sentiments.

Qui què on



Oliver Tallec. Qui què on. Ed. BiraBiro

Ens ha encantat el nou llibre de l'il·lustrador francés Olivier Tallec adreçat als més menuts. El llibre és un joc d'observació on fa preguntes i anima al xicotet lector a endevinar la resposta mirant les il·lustracions de la pàgina següent, on s'amaga la resposta. Aquestes es veuen just baix per la forma en què es llig el llibre, de forma horitzontal.



El fons blanc destaca els detalls dels dibuixos perquè el xicotet lector ho tinga fàcil per endevinar allò que se li està preguntant. Una lectura on la diversió està assegurada.

Maisy gran, Maisy petita


Lucy Cousins. Maisy gran, Maisy petita. Un llibre de contraris. Ed. Serres

Per als més menuts serà molt divertit aprendre i jugar amb els contraris acompanyats de la simpàtica Maisy. És una lectura molt senzilla on cadascuna de les pàgines està ocupada per la ratolineta representant un concepte (gran, alta, sola, alegre...) i a l'altra pàgina el contrari. Un llibre de mida gran, amb il·lustracions de colors cridaners on la Maisy no està sola, l'acompanyen els seus inseparables amics protagonistes també a altres llibres de la Maisy.

Una princesa en motocicleta


Raquel Garrido / Carlos Velázquez. Una princesa en bicicleta. Ed. Apila

Quin desastre! El drac que havia de segrestar la princesa del conte ha desaparegut i ningú no sap on és. Entre tots els personatges del conte la princesa s'ofereix per anar a buscar-lo. Així, muntada en una motocicleta tota valenta, anirà de conte en conte buscant i ajudant altres personatges que es troben en el llibre equivocat, fins a trobar el drac. Aquest no vol tornar, ja sap com acaba i no està gens 
conforme. Però la princesa és llesta i sap com convèncer-lo perquè el lector, ella mateixa i el drac tinguen el seu final feliç. 



Un conte de contes, amb una estètica i posada en escena molt original, a través de les il·lustracions de Carlos Velázquez. Descobriu-lo a la secció infantil de la biblioteca, al color blau per a lectors a partir de vuit anys.

dimecres, 4 de maig del 2016

Art i Literatura: El pincel mágico


Françoise Jay / Zhong Jie. El pincel mágico / El pinzell màgic. Ed. Juventud 

El pinzell màgic és l'adaptació d'un conte popular xinés. En ell ens conta sobre un xiquet molt pobre a qui agradava pintar i ho feia molt bé. Utilitzava qualsevol material al seu abast doncs no tenia dins per comprar pinzells i pintures. Amb els seus bonics dibuixos alegrava la vida de la gent del poble on vivia. Un dia, se li va aparéixer en somnis un vell que li regalà un pinzell màgic amb el qual podria pintar tot allò que volguera, amb la condició que sempre el fera servir bé. Conforme pintava les imatges es convertien en realitat, per això se li va ocórrer pintar menjar i ferramentes del camp per millorar la vida dels seus veïns. En assabentar-se l'emperador el va portar davant seu perquè pintara or i pedres precioses. Però el xiquet es va negar i va acabar a la presó. De nou, gràcies al pinzell màgic i el seu talent artístic, va poder escapar. 



Una bonica història de solidaritat, de generositat envers els altres, amb l'art també com a protagonista. És una lectura recomanada per a xiquets a partir de 6 anys i a la biblioteca de Cocentaina el trobareu al color blau, segon cicle, a la sala infantil.

Enxarxats: Comic Master



Si sou aficionats al còmic podeu crear els vostres propis amb Comic Master, una aplicació web gratuïta orientada als estudiants però també amb possibilitats per als adults. Ha estat desenvolupada per l'organització benèfica britànica National Literacy Trust i és molt senzilla d'utilitzar, malgrat que està en anglés. Després de registrar-nos, requisit indispensable, es pot accedir a la pantalla principal, en forma de llibre, on triar les opcions per muntar el còmic. Podem afegir les imatges des del nostre ordinador, decidir el nombre de vinyetes, moure-les, incorporar diàlegs, entre altres opcions, perquè quede del nostre gust. Una volta acabat, podem imprimir-lo o guardar-lo.

La bachillera, de Roser Amills

Roser Amills. La bachillera. Ed. Ifeelbook

Al segle XIX una dona destaca en la societat de l'illa de Mallorca. Leonor és una dona jove avançada per a l'època que prefereix els llibres i l'estudi a pensar en el matrimoni. Precursora del feminisme, aconseguirà obrir una escola per a xiquetes, la qual cosa no serà ben vista pels seus veïns i rebrà el malnom de "la bachillera", un mot despectiu que fa al·lusió a les dones de mala vida. A més de la lluita a favor dels drets de les dones, en la vida de Leonor també tindrà cabuda l'amor i el sexe, els quals viurà intensament. 
Mentre ella lluita per les seues idees i viu la seua vida com vol, els esdeveniments històrics van succeint a França, Espanya, amb intrigues polítiques i bèl·liques que arribaran a l'illa, implicant als seus habitants.

Una lectura que ens parla de la societat de l'època, amb una cuidada documentació i basada en personatges reals, com la mateixa Leonor. Roser Amills és escriptora i comunicadora. Al seu blog podeu conéixer més sobre el procés que ha seguit per escriure la novel·la i curiositats al voltant del context històric i els personatges.

Oliver y Max, d'Ángela Armero

Ángela Armero. Oliver y Max. Ed. Nube de Tinta

Oliver és alemany i té vuit anys quan esclata la Segona Guerra Mundial. Al horror de les bombes, la destrucció i el caos es suma la mort de la seua mare. Espentat per la desesperació i la descoberta d'un secret, el seu pare el deixa en un hospici i, junt a altres xiquets orfes o ferits, els traslladen a un castell a les afores. Però Oliver no comprén res, perquè el seu pare, Max, l'ha abandonat ni perquè es troba on es troba. Finalment, Max decideix anar a buscar-lo i recuperar el seu fill.

Està narrat en primera persona, alternant capítols on la veu és el fill i altres el pare, la qual cosa permet al lector apropar-se a aquells tràgics successos des d'un doble punt de vista, el infantil i l'adult.

La Font Roja. Guia per a la visita


Andreu Bonet / Beatriz Terrones. La Font Roja. Guia per a la visita: flora, fauna i patrimoni. Ed. Universitat d'Alacant

El dissabte 30 d'abril passat es va presentar a Alcoi una nova guia del Parc Natural de la Font Roja amb informació pràctica per orientar els visitants i excursionistes. Té un primer apartat amb la localització i la forma d'arribar, descripció de la zona i normes per a la visita. A continuació passa a detallar la fauna i la flora, amb fotografies de gran qualitat i un xicotet text explicatiu de les plantes i animals, junt al nom comú i científic. I per acabar, proposa una sèrie d'itineraris per recórrer el Parc juntament amb la possibilitat d'allotjament, la gastronomia típica dels voltants i un poquet d'història.

Una obra de consulta i informació molt completa, des del punt de vista de la natura però també del visitant, per gaudir d'un dels indrets naturals més destacats de la nostra geografia. Té, a més, un format perfecte per portar-lo a la motxilla o a les mans mentre passegem.
Aquest és el segon volum d'una col·lecció de quatre llibres que la Universitat d'Alacant dedica al patrimoni d'Alcoi.

El rei rodolí



Carles Sala i Vila / Eloi Sala i Vila. El Rei Rodolí. Ed. Barcanova

En un hostal al camp arriba un curiós viatger que descobrirà al fill dels amos i els seus amics el regne de Marimunt governat per un rei caprixós i presumit. Un dia s'enamora bojament d'una princesa d'un regne veí però aquesta ja està enamorada i li dóna carabasses perquè el seu enamorat es poeta i això a ella li encanta. El rei s'enfada i el convenç per a converti-se ell mateix en poeta, en el Rei Rodolí. Una nova excentricitat que sorprén els seus súbdits quan a partir d'aleshores totes les ordres arriben en forma de poema rimat. 
A més de saber que passa en la vida dels súbdits que s'acostumen a la nova personalitat del seu rei, el viatger els contarà també sobre altres personatges curiosos.

La poesia pren el protagonisme en aquest conte en una lectura molt entretinguda sobre aquest peculiar regne literari.

Matemago


Anna Cerasoli. El matemago. Ed. Maeva

Qui diu que les matemàtiques són avorrides? Doncs depén com te les ensenyen. Un bon exemple és aquest llibre, on el protagonista és un xiquet apassionat de les matemàtiques que un dia s'apunta a un curs d'estiu per aprendre més. A partir de fets quotidians el mestre els ensenyarà a superar problemes i descobrir l'aplicació pràctica de les matemàtiques a la vida real. Però també trucs, jocs de cartes o resoldre códis secrets. Les solucions de tots els problemes estan al final del llibre perquè el lector també puga provar a resoldre'ls per ell mateix.

L'autora d'aquest llibre, Anna Cerasoli, és italiana i mestra de matemàtiques. Buscant la fórmula perquè els xiquets aprengueren de forma de més amena aquesta odiada assignatura, ha escrit llibres com aquest amb gran èxit. Una història de ficció, una lectura com qualsevol però amanida amb problemes i teoria matemàtica, per a xiquets a partir de 10 anys.

Paraules embarbussades


Carme Alcoverro / Mercè Canals. Paraules embarbussades. Ed. Barcanova. Col·lecció Mots  Vius

Si hi una lectura divertida és la dels embarbussaments. Poemetes curts però que ens faran que la llengua s'embolique i en fem un fart de riure. En castellà els coneixem també com "trabalenguas". L'editorial Barcanova n'ha recopilat uns quants, no massa difícil per a lectors a partir de 7 anys, amb acolorides il·lustracions que adornen el text. El llibre és una invitació perquè juguem els xiquets i, perquè no, també els majors. Un exemple i proveu:

En Pinxo va dir a en Panxo:
-Vols que et punxe amb un punxó?
I en Panxo va dir a en Pinxo:
-Punxa'm, però a la panxa, no!

En cap no cap
el que cap en aquest cap


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...