dimecres, 27 d’abril del 2016

Art i Literatura: El mundo deslumbrante


Ens trobem a finals del segle passat, a la ciutat de Nova York. Siri Hustvedt aborda en aquesta novel·la la vida d'una destacada figura del món de l'art nord-americà, Harriet Burden, però per circumstàncies de l'època, en l'ombra. Dona d'un important marxant d'art, fou també artista però, a causa del masclisme de l'època, va utilitzar tres artistes joves com a àlter ego de la seua obra, la qual cosa la va portar més d'una complicació. A partir dels diaris, testimonis i articles, l'autora del llibre ens apropa a l'artista, la seua forma de pensar i crear, escrivint alhora una novel·la feminista destacant el paper rellevant de la dona al món de l'art d'aquell temps.

Enxarxats: Writerduet o escriptura col·laborativa


Gràcies a l'existència d'Internet i programes o aplicacions específiques és possible escriure en col·laboració amb altres persones a distància. A aquest respecte, un bon exemple d'això són les possibilitats que ofereix WriterDuet, un programa que permet que dues o més persones escriguen un guió, una novel·la o qualsevol text de forma conjunta. Només cal donar-se d'alta i invitar a altres membres del projecte a través d'un e-mail. Aleshores podem comparar els escrits, repassar l'ortografia, revisar, alertar dels canvis al document o importar documents i textos en altres formats. Una eina molt completa que podeu provar si punxeu açí.

La ciudad de los libros prohibidos, de Maribel Carvajal

Maribel Carvajal. La ciudad de los libros prohibidos. Ed. Kailas

Maribel Carvajal s'estrena com a escriptora amb aquest títol. Un llibre ambientat a la ciutat romana d'Augusta Emerita fundada per l'emperador Augusto i capital de la nova província hispana de Lusitania. Una sèrie de fets i intrigues trencarà la tranquil·litat de la població, a més de la recerca d'uns llibres misteriosos dels quals no volen es sapiga la seua existència. 
Un viatge en el temps a la Hispània romana, amb una cuidada ambientació i documentació de la vida de l'època, la qual envolta altres trames d'amor i suspens.

Diario de un vampiro en pijama, de Mathias Malzieu

Mathias Malzieu. Diario de un vampiro en pijama. Ed. Reservoir Books

L'escriptor Mathias Malzieu canvia la novel·la per gènere biogràfic i en relata la seua experiència vital després que el diagnosticaren amb una greu malaltia de la sang. Una lectura en forma de diari personal on deixa anar la seua creativitat per donar forma als pensaments i circumstàncies per les quals passa. Durant tota la lectura Malzieu no deixa de banda l'optimisme i l'esperança esperant allò millor, la recuperació. Com diu a la contraportada, tota una aventura aquesta que ha viscut.

Dos años, ocho meses y veintiocho noches, de Salman Rushdie

Salman Rushdie. Dos años, ocho meses y veintiocho noches. Ed. Seix Barral

Salman Rushdie, escriptor conegut pels seus Versos satànics que tanta polèmica i fama li van donar, torna a la taula de novetats amb un llibre de temàtica. Ambientat en un futur llunya, el componen un conjunt de relats curts, cadascun d'ells amb uns protagonistes i un argument, però amb un fil conductor comú: el trencament de la separació entre dos mons, el real i un altre de fantasia que ens possa en contacte amb uns essers màgics. Aquest fet, a més, farà que algunes personatges desenvolupen algun tipus de poder amb la qual cosa també trobem elements propis dels còmics. Comença l'Era de l'Estranyesa...

Quin, el nen que no volia ser res


David Nel·lo / Jordi Vila Delclòs. Quim, el nen que no volia ser res. Ed. La meva Arcàdia

A tots els xiquets se'ls pregunta que desitgen ser d'adults, a què es voldran dedicar. Alguns ho tenen clar, d'altres no. Per Quim, el xiquet protagonista d'aquest llibre, és una decisió molt complicada doncs es tracta de fer allò que tries un dia rere l'altre. I per això ell decideix que no vol ser res. Davant la preocupació dels seus pares, un dia la mare descobreix una escola a Sibèria que oferta estudis "de no fer res". Allí serà on anirà en Quim i on descobrirà la seua vertadera vocació, convertir-se en líder i mestre d'altres que, com ell, tenen una manera diferent de pensar i no es deixen arrossegar pel que fa tot el món.
Una lectura reflexiva per a joves lectors a partir de deu anys.

Els desastrosos encanteris de la bruixa Serafina

Núria Pradas / Jaume Gubianas. Els desastrosos encanteris de la bruixa Serafina. Ed. Bambú


Al Regne Feliç vivien un Rei i una Reina, amb una vida perfecta, però a la que li faltava una cosa: fills. La Reina volia una princeseta i el Rei un valent i fort hereu al tron. I per això li van demanar ajuda a Serafina, la bruixa oficial del Regne. Serafina feia poc que havia sigut nomenada i, encara que l'encanteri no va eixir del tot bé, a la fi tant el Rei com la Reina van quedar satisfets. Però passat un temps van arribar els problemes... Serà capaç Serafina de solucionar-los? Continuarà sent el Regne Feliç? 
Una història recomanada per a lectors de vuit i nou anys, la qual ens ensenya a acceptar als demés tal com són.

Plaers de lectura

Roger Parçe. Plaers de Lectura. Ed. Pagés

Plaers és una sèrie de llibres publicats per l'editorial Nandibú, per a prelectors o primers lectors, basada en allò que ens agrada molt, en aquest cas el goig per la lectura. El gos, la vaca, els micos, l'elefant... ens descriuen amb entusiasme, amb text en forma rimada, allò molt que els agrada llegir, com una característica més dins de la seua descripció física i de la forma de ser d'ells. I a vosaltres, us agrada tant llegir?


Soc la vaca que llegeix.
Vestida de margarides.
El meu amic, quan les veu, 
Diu que són flors molt boniques.

Jo sóc el gat que llegeix.
El llibre dels ratolins.
Quan em veuen els bigotis,
fugen per tot els camins. (...)


dimecres, 20 d’abril del 2016

Art i Literatura: Bernat. El somni d'un artista


Satoshi Kitamura. Bernat. El somni d'un artista / Pablo el artista. Ed. Símbol


Bernat és pintor i surt al camp buscant la inspiració per a un nou quadre. Però res del que pinta li acaba de fer i, cansat després de molt provar, es llita a l'herba i s'adorm. Mentre ell està allí diferents animals aniran passant i deixant la seua empremta en el quadre amb les seues pinzellades. Quan Bernat desperta quedarà meravellat amb el resultat i la col·laboració de tots en la seua obra d'art.


Un llibre que trobareu a la biblioteca de Cocentaina, al color roig (de 5 a 8 anys), de la secció infantil.

Enxarxats: Zenda Libros




Des d'aquest mes d'abril els lectors tenim una nova cita a Internet amb una nova revista literària virtual darrere de la qual estan un grup d'amics i escriptors espanyols, entre ells Javier Pérez Reverte i Javier Marías.
En Zenda trobarem ressenyes, novetats i notícies al voltant dels llibres i les noves publicacions que arriben al mercat, tot sobre l'actualitat literària. Té el valor afegit que són els mateixos escriptors el que prenen la paraula, en articles i blogs personals on ens deixen conéixer més sobre el procés de creació i la seua obra. Però no sols trobarem autors coneguts, també donarà l'oportunitat de presentar a escriptors nobels i els seus llibres, amb l'accés a primers capítols i ressenyes. I no podia faltar una secció infantil, amb recomanacions i presentacions de llibres. 

Seguiu tots els continguts que van apareixent a les principals xarxes socials. Zenda ha vingut per quedar-se i donar-li una bona espenta al món de la cultura en general i al del llibre en particular. 



Los libros arden mal, de Manuel Rivas


Manuel Rivas. Los libros arden mal. Ed. Alfaguara

Ambientat al temps de la postguerra espanyola fins a l'actualitat, el món de la cultura es veu atacada amb la crema de llibres i biblioteques. La narració arranca a la ciutat de La Corunya on coneixerem diversos personatges que ens contaran les seues històries personals, en primera o tercera persona, les quals es creuen en un moment donant i aniran entrellaçades amb el destí dels llibres, també protagonistes.











"Los libros ardían mal. Uno se movió en la hoguera más próxima y a Hércules le pareció ver que de repente abría en abanico las frescas agallas de una branquia de abadejo. Otro soltó un fragmento incandescente que rodó como un erizo de mar de neón por los escalones de una escalera de incendios. Después pensó que aquello que se agitaba inquieto en el montón ardiente era una liebre atrapada, y que una ráfaga de viento, que avivó un poco la pira, esparcía en chispas todos y cada uno de los pelos de su piel quemada. Así, la liebre conservaba su forma en la gráfica del humo y estiraba las patas para avanzar en la diagonal acristalada del cielo de la avenida atlántica. Las primeras hogueras de libros se habían dispuesto allí, junto a la Dársena, camino del Parrote (...)"

Els set doble, de Rafik Schami


Rafik Schami. Els set dobles. Ed. La Magrana

El protagonista d'aquesta novel·la és escriptor i un dia posa en pràctica una idea absurda: es crearà diversos dobles perquè li facen la llavor de promoció editorial. Mentre ell gaudeix de temps lliure, els dobles es dediquen a viatjar per tot el món i fer lectures dels seus llibres. Però, com no podia ser d'altra manera, aquest esdevenen en ments pensants que aniran per lliure i posaran en un compromís la carrera literària del protagonista. Una lectura per passar una estona divertida.

Una lectora nada común, d'Alan Bennett


Alan Bennett. Una lectora nada común. Ed. Anagrama

Per casualitat la Reina d'Anglaterra descobreix la lectura quan descobreix a un ajudant de cuina de palau llegint un llibre que ha agarrat d'una biblioteca mòbil. Aconsellada per aquest començarà la seua afició, enganxant una lectura darrere una altra, i descobrint el plaer de la lectura.

Una lectura curteta però que, aprofitant un personatge peculiar com la Reina Isabel d'Anglaterra, parla de com es fan els lector i que no té més secret que trobar allò que ens agrada als llibres. Ja dia l'escriptora J.K. Rowling que aquell que diu que no li agrada la lectura es perquè encara no ha trobar el llibre adecuat per a ell, aquell que desperte el gust per la lectura.

Leer sienta bien


Todd Parr. Leer sienta bien. Ed. Serres

La lectura és una de les coses més bones de la qual podem gaudir. En ells podem trobar tot tipus d'històries, amb ells podem viatjar sense moure's de casa, compartir-la com una afició amb els amics i aquells que estimem i podem viure mil i una aventures. Tot açò bo que té la lectura ho trobem en aquest àlbum il·lustrat per a xicotets i primers lectors. Un llibre que destaca, a més del meravellós missatge per als menuts en el mes del llibre, pels seus colors i els seus simpàtics personatges animals que també s'apunten a llegir.


Quién teme al lobo feroz?


Lauren Child. ¿Quièn teme al lobo feroz? Ed. Serres

Adreçat per als que ja lligen bé us recomanem aquest conte on coneixerem un xiquet que té un mal costum: estropeja els llibres, rallant-los i retallant les fulles. Un fet que es capgira en contra seua quan un dia quede atrapat en un dels seus llibres, un conte de fades sense cap ni peus perquè les pàgines estan retallades i remenades i la història no segueix el fil que deuria. Allò que havia de passar no passa i el xiquet tindrà més d'un esglai i sorpresa esperant-lo.
Una lectura amb el missatge del gust per la lectura, el qual inclou cuidar i tractar bé els llibres perquè es puguen llegir i rellegir. Un deure que encara és més important si veniu a la biblioteca a dur-se llibres en préstec, perquè estiguen en bones condicions i els puguen gaudir  tots els xiquets que ens visiten durant molt de temps.

¡No abras este libro!


Michaela Muntean / Pascal Lemaitre. ¡No abras este libro! Ed. Entre Libros

Ja tenim ací el dia del Llibre i us proposem una sèrie de lectures les quals tenen com a protagonistes els mateixos llibres. 
Per als més menuts i primers lectors us invitem a llegir, o no, aquest conte. El missatge està ben clar, encara que és una invitació a descobrir la cosa tan secreta que amaga aquest conte. ¡No abras este libro! és una original proposta lectora que juga amb la curiositat natural del xicotet lector perquè l'òbriga per a saber el perquè del missatge al títol. Les il·lustracions són senzilles i destaquen sobre el text, un diàleg de frases curtes que el porquet protagonista manté amb el lector per avisar-lo que no passe més pàgines. Voleu saber què amaga? Busqueu-lo a la secció infantil de la biblioteca, en el color groc.


dimecres, 13 d’abril del 2016

Art i literatura: El museo de Carlota

James Mayhew. El museo de Carlota. Ed. Serres

Carlota, la xiqueta d'aquest conte, ens invita a visitar amb ella la col·lecció de pintures a la National Gallery de Londres. A través de la seua mirada reconeixem quadres famosos i Carlota utilitza la seua imaginació per interactuar amb l'art i el lector. Una lectura recomanada per a lectors de 6 a 9 anys, i per a tota la familia. Al final del llibre inclou unes pàgines amb consells per gaudir de l'art en familia.

Enxarxats: Com detectar si els estudiants plagien


Amb l'arribada d'Internet qualsevol des de sa casa té accés ilimitat a informació per transformar-la i convertir-la, per exemple, en un treball per a classe. Però les noves tecnologíes també faciliten una altra vessant no tant bona: el plagi. També els mestres ténen que possar-se les piles per tal de detectar si un treball és un realitat un corta-pega d'altre que es troba a internet. A continuació us proposen una sèrie de programes i aplicacions útils per tal d'identificar aquest problema:

VIPER: software que permet comparar el document que volen comprovar amb bilions de pàgines, destacant les parts que coincideixen perquè han sigut reproduïdes d'altre document.

ANTIPLAGIARISM: una eiuna que utilitzant buscadors com Google o Bing detecta aquelles parts que han sigut copiades i les destaca, proporcionant el link a les pàgines d'on s'ha tret la informació.

PLAGIUM: aplicació gratuïta i de pagament, segons el nivell de recerca en la web.

COPYSCAPE: aquesta eina té dues utilitats. Per un costat detecta el plagi i d'on s'ha tret i, per altre costat, et notifica si és un text teu el que ha sigut copiat.

CROSSCHECK: un programa especific per a publicacions acadèmiques, busca plagi en artícles i treballs científics.

Kaddish por el hijo no nacido, d'Imre Kertész


Imre Kertész. Kaddish por el hijo no nacido. Ed. Acantilado

Fa poc ens deixava Imre Kertész, Premi Nobel de Literatura 2002 i supervivent dels camps de concentració nazi. Unes vivències que el van marcar la temàtica dels seus llibres. Kaddish por el hijo no nacido és un d'ells i forma part de cuatre part, quatre llibres, que parlen de la vida d'un home que ha sobreviscut als camps de concentració nazi. Entre l'autobiografia i la ficció el protagonista, un escriptor i traductor anomenat B., molt proper al mateix autor, argumenta el fet de no voler tindre fills, la qual cosa desemboca en una profunda reflexió sobre l'horror nazi, el totalitarisme i el judaisme. Imre Kertész deixa així de nou testimoni de l'Holocaust d'una part molt important de la història europea que caldria no repetir, com ens recorda Kertész durant tota la seua obra.


L'assassí que va somiar amb un lloc al cel, nou llibre de Jonas Jonasson

Jonas Jonasson. L'assassí que va somiar amb un lloc al cel. Ed. Catedral

L'escriptor suec Jonas Jonasson publica nova novel·la, la tercera, repetint la fórmula amb la qual ha conquistat als lectors de tot el món.
L'assassí que va somiar un lloc al cel, o El matón que soñaba con un lugar en el paraíso en castellà, és una lectura on destaca l'humor i les situacions absurdes, contingut que amaga en realitat una subtil denúncia de la realitat. En aquest cas sobre la religió i l'Església. Per això ha fet protagonista un exconvicte, un assassí amb remordiments, qui s'ha fet creient i abraça la fe amb fervor. Té el propòsit de fundar una Església amb els milions que guarda amagats. Els seus acompanyants seran una parella, ella una predicadora desenganyada i ell un antic recepcionista d'hotel, amb l'objectiu propi d'enganyar i fer-se rics.








Croatoan, de José Carlos Somoza


José Carlos Somoza. Croatoan. Ed. Stella Maris

La misteriosa desaparició d'una colònia britànica en l'illa de Roanocke, front a les costes de Carolina del Nord (Estats Units) al segle XVI,  és el punt de partida d'aquesta nova novel·la de l'escriptor José Carlos Somoza. La comunitat, formada per cent divuit persones, no va deixar rastre, només es trobà una inscripció amb la paraula Croatoan.

A la novel·la, al temps actual, comencen en tot el món a succeir fets estranys, com l'aparició de cadàvers d'animals, desaparició i comportament anormal de persones, els quals acaben en matances injustificades i es converteix en una espiral de mort i assassinats sense fi. Carmela Garcés, ex policia i experta en comportament animal, investigarà els fets i anirà darrere la pista que li ha deixat un antic cap, Carlos Mendel, que es va suïcidar dos anys abans. Aquest li envià un correu electrònic amb una única paraula: Croatoan.

Una narració ple d'enigmes i fets inexplicables, en una lectura trepidant que mescla thriller i ciència ficció. Prompte, inclús, podrem gaudir de la novel·la als cinemes, doncs ja han comprat els drets per convertir-la en pel·lícula.








Migrante


Maxime Trottier / Isabelle Arsenaur. Migrante. Ed. Planeta de Agostini. Col. Los mejores cuentos ilustrados

Anna és filla de migrants, una familia nombrosa de Mèxic que pertany als menonites, que de temporada en temporada emigra des de Mèxic, el seu país, als Estats Units i Canadà per treballar al camps. I això ha sigut així sempre, Anna se sent com les aus migratòries que van d'açí cap allà. La xiqueta ens dóna en aquest conte les seues impressions com a extranya en totes parts, a través de la seua mirada sabem com pensa de la vida que porta. I no és fàcil ser part d'aquesta realitat. Narrat amb un text poètic ple de metàfores il·lustrades, aquesta lectura aprofita per a explicar els menuts la situació de persones que com la protagonista d'aquest conte han de viatjar al costat de les seues famílies per treballar i adaptar-se en tot moment.

Col·lecció Petits i Eixerits de l'editorial Baula


Roser Rius (il·lustradora). En Patufet / Valentí Gubiana (il.). En Jack i els pèsols màgics. Ed. Baula. Col·lecció Petits i Eixerits

Una altra col·lecció que s'afegeix al fons de la biblioteca és aquesta de l'editorial Baula. Una tria de contes clàssics, amb noves il·lustracions i doble text en majúscula i minúscula lligada. Són llibres de gran format i cadascún d'ells porta dos contes.
La seua lectura està adreçada a primers lectors però agradarà també als xicotets que comencen a aprendre les lletres i que els papàs poden llegir-los. A vegades, entre tanta oferta literària, cal recordar als nostres clàssics i recuperar lectures dels contes de sempre perquè els menuts els coneguen.

A la biblioteca trobareu:
  • En Patufet / En Jack i els pèsols màgics
  • Els tres porquets / En Pere sense por
  • La Caputxeta vermella / El flautista d'Hamelin
  • En Tabalet / La rateta que escombrava l'escaleta
  • La Rínxols d'Or / El lleó i el ratolí
  • El petit avet / Els Reis d'Orient

Tom goes to school


Liesbet Slegers. Tom goes to school. Ed. edelvives. Col·lecció English readers

En el color roig de l'apartat d'anglés trobareu una nova col·lecció de llibres infantils en aquest idioma. El protagonista és un xiquet i els llibres mostren escenes quotidianes i del dia a dia narrades en anglés, tal com aquest títol que us presentem. Així, el vocabulari és molt senzill, el text són frases curtes i està pensat perquè els lectors de primer cicle puguen llegir-lo sense problemes. Un llibre per practicar i anar soltant-se en la lectura en anglés.

dijous, 7 d’abril del 2016

Art i literatura: Los colores de guerra


Los colores de la guerra, de l'escriptor espanyol Juan Carlos Arce, narra un episodi de la Guerra Civil Espanyola, aquella relacionada amb el destí que sofriren les obres d'art depositades al Museu del Prado de Madrid al final de la guerra, traslladades a Suiza per evitar que es feren malbé. Entremig d'aquest fil argumental coneixem l'enamorament d'un soldat i una infermera durant el conflicte i un també una xicoteta trama d'intriga. Una lectura entre la realitat i la ficció, on l'art és un personatge més.

Enxarxats: Fundéu, Fundación del Español Urgente





La Fundéu, o Fundación del Español Urgente, va complir l'any passat deu anys de vigilància de la llengua castellana, una funció orientada sobretot als mitjans de comunicació.  A la seua pàgina web trobareu la resposta a moltíssims dubtes gramaticals i lingüístics, per això podem aprofitar-la com un recurs més per saber si estem emprant bé una de les nostres llengües. Té el valor afegit d'estar assessorada per la Reial Acadèmia Espanyola
La Fundació està present en les principals xarxes socials i podeu fer les vostres consultes a través d'elles.



Cinco esquinas, de Mario Vargas Llosa


Mario Vargas Llosa. Cinco esquinas. Es. Alfaguara

Premi Nobel de Literatura, l'escriptor peruà Vargas Llosa publica nou llibre, la seua divuitena novel·la. Està ambientada a la capital del Perú, a l'època de l'expresident Fujimori, quan la premsa era utilitzada pels poderosos, per extorsionar i servir al interessos polítics i econòmics.  El comportament de determinats personatges a la novel·la desencadena una sèrie de fets que els ficarà en problemes amb la premsa groga, amb escàndols sexuals pel mig i venjances que acaben en assassinats. 
Una novel·la coral que vol fer un retrat d'aquell temps i un al·legat a favor de la llibertat de premsa.

Dies de tot, de Blanca Soler

Blanca Soler. Dies de tot (Reflexions d'una mestra). Ed. Columna

L'aturada obligada a causa d'una malaltia permet a la protagonista i autora d'aquest llibre reflexionar i recordar allò que ha sigut la seua vida professional i personal a través d'aquestes memòries.
Mestra de vocació, Blanca Soler s'ha dedicat a l'ensenyança durant més de quaranta anys a un institut de secundària. Una etapa de la seua vida a examen, amb un resultat de decepció per a ella.

Així, des de la seua infantesa, l'autora va reconstruint tota una vida, deixant que el lector s'aprope a la seua intimitat i la seua família.

Pétronille, d'Amélie Nothomb

Amélie Nothomb. Pétronille. Ed. Anagrama

Basat en la vida de la mateixa autora, Nothomb ens conta sobre una peculiar companya de borratxera que coneix en la presentació d'un dels seus llibres. Petronille Fanto és un ésser androgin de vint anys, aspirant a escriptora, comparada durant la lectura de forma paralel·la amb la trajectòria d'una escriptora ja consagrada com és la mateixa Nothomb. L'autora parla de llibres, de l'industria editorial, sobre les persones i, per descomptat, sobre ella mateixa. Com sempre, una lectura que no deixa indiferent  amb un estil molt personal d'escriptura.

¡No, no fui yo!


Ivar da Coll. ¡No, no fui yo! Ed. Planeta de Agostini. (Col. Los mejores cuentos ilustrados)

Tres amics van d'excursió per la muntanya. Esmorzen, es relaxen i passar un dia d'allò més agradable. Però en arribar l'hora d'anar-se'n se sent un pet a un d'ells, qui avergonyit ho nega davant l'acusació dels altres dos amics. 

No fui yo el culpable de eso;
Fue un feroz ogro gigante:
Bestia enorme de gran peso,
Que hizo un ruido semejante.

Aleshores, espantats per la possibilitat que siga veritat l'existència d'aquest ogre malvat corren per fugit. Fins que a un altre d'ells se li escapa un rot.. Què s'inventarà? Una divertida lectura sobre l'amistat.

Concert de poesia


Joanna Raspall / Marta Balaguer. Concert de poesía. Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat

La poesia i la música s'alien en aquest llibre ple de rimes i ritme. L'autora ha dividit el contingut en diferents parts seguint un estil musical, per això el títol "Concert de poesia". Però la temàtica de les poesies és variada, tant com el nostre món, una mirada de la Joana Raspall il·lustrada per Marta Balaguer en blanc i negre. Volen versos a la primavera, amb els que li donem la benvinguda.

Hoy me siento tonta y otros estados de ánimo


Jamie Lee Curtis / Laura Cornell. Hoy me siento tonta y otros estados de ánimo. Ed. Serres

Prefiero estar muy tonta, contenta y emocionada,
Más que sentirme sola, triste y muy enfadada.
Pero el humor es algo que tienes cada día
Y debes disfrutarlo sola y en compañía.

Quantes emocions podem identificar al llarg del dia? Depenent de nosaltres mateixos, això que es diu conforme s'alcem, i les circumstàncies que ens trobem diàriament, el nostre estat d'ànim anirà canviant. Però això no és roí, simplement hem d'identificar-les i acceptar que no sempre anem a estar contents i feliços. L'actriu i mare Jamie Lee Curtis en dona una bona fórmula per apropar les emocions als xiquets a través de la divertida lectura d'aquest àlbum il·lustrat amb text rimat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...