dimecres, 30 de març del 2016

Art i Literatura: El dia que Pigasso conoció a Muutisse



En forma d'àlbum il·lustrat, aquest llibre narra el dia que dos grans pintors, Picasso i Matisse, es van conéixer. Al conte es transformen en animals, un porc i un bou, també dos artistes que no es coneixien i un dia passen a ser veïns. La seua relació ens permet aprendre sobre la seua obra, els seus estils avantguardistes però diferents alhora, en una original lectura.
Si el busqueu a la biblioteca de Cocentaina, el trobareu en el color blau, segon cicle de primària, a la secció infantil.






Enxarxats: Leo negra

http://leonegra.es/


Leo negra és una web dedicada al gènere de la novel·la negra i la novel·la d'intriga. Hi ha ressenyes, llibres nous i de més antics, calendari de novetats i propostes lectores, recomanades o no, del seu autor.
Podreu saber quin llibre és aquell que està llegint, una xicoteta biblioteca virtual amb totes les lectures que ha fet ja i els seus perfils a les xarxes socials. Al final de la pàgina hi ha un núvol d'etiquetes amb la classificació per temes que ha fet dels llibres perquè siga encara més fàcil navegar i no perdre's entre tant de llibre.



Cuentos de terror y misterio


Cuentos de terror y misterio. Ed. Siruela

I per acabar les recomanacions de contes de por, un recull de relats d'autors clàssics editat per Siruela, la lectura dels quals ens transportaran a paisatges misteriosos i situacions esgarrifoses a través de les seues narracions, ambientades el segle passat. 

Hi trobareu:

  • Berenice (Edgar. Allan Poe)
  • La muerta enamorada (Théophile Gautier)
  • La familia del vurdalak (Alexei Tolstoi)
  • El almohadón de plumas (Horacio Quiroga)
  • ¿Qué fue de eso? (M. Fitz-James O'Brien)
  • El pacto de sir Dominick (Joseph Sheridan Le Fanu)
  • El conde Magnus (M.R. James)
  • La araña (Hanns Heinz Ewers)








El gran dios Pan y otros relatos de terror sobrenatural, de A. Machen


Arthur Machen. El gran dios Pan y otros relatos de terror sobrenatural. Ed. Valdemar

Una altra proposta per als que els agrada el terror que no heu de perdre de vista. El gran dios Pan és una antologia de catorze relats, alguns inèdits fins aquesta edició, de Arthur Machen (1863-1947), escriptor i periodista galés. Un clàssic de la literatura de terror que diuen va influenciar a H.P. Lovercraft.


Inclou:

1. El gran dios Pan
2. La luz interior
3. La novela del sello negro
4. El polvo blanco
5. El pueblo blanco
6. Un chico listo
7. Los arqueros
8. El gran retorno
9. La pirámide resplandeciente
10. Los niños felices
11. De las profundidades de la tierra
12. La habitación acogedora
13. N
14. Los niños de la charca

Corazones perdidos, de M. R. James


Montagne Rhodes James. Corazones perdidos. Cuentos completos de fantasmas. Ed. Valdemar

Corazones perdidos és un recull de relats de fantasmes, trenta-un en total, ambientats a finals del segle XIX d'un dels considerats millors escriptors del gènere de terror. Un clàssic molt recomanat si sou amants de les històries de por.  

Conté:

1. El álbum del canónigo Alberico
2. Corazones perdidos
3. El grabado
4. El fresno
5. La habitación número 13
6. El conde Magnus
7. ¡Silba y acudiré!
8. El tesoro del Abad Thomas
9. Una historia escolar
10. La rosaleda
11. El tratado Middoth
12. El maleficio de las runas
13. Los sitiales de la catedral de Barchester
14. El cercado de Martin
15. El señor Humphreys y su herencia
16. La residencia de Whitminster
17. El diario del seño Poynter
18. Un episodio de la historia de una catedral
19. Historia de una desaparición y una aprición
20. Dos médicos
21. La casa de muñecas embrujada
22. El libro insólito de Oraciones
23. Los mojones de una propiedad vecina
24. Panorama desde una colina
25. Aviso a los curiosos
26. Una velada junto al fuego
27. Había un hombre que vivía junto a un cementerio
28. Ratas
29. Cuando anochece en el parque
30. El pozo de las lamentaciones
31. relatos que he intentado escribir

La torre de la paz


Maksim Bogdanovich / Mo Gutiérrez Serna. La torre de la paz. Ed. Thule

L'editorial Thule recupera aquests títols clàssic de la literatura bielorrusa publicat el 1919. En l'illa de Cuatro Vientos un zar governa amb mà de ferro a la població sotmesa. La seua estimada filla li demana una torre i ell encomana la seua construcció als millors arquitectes, però cada volta que construeixen una aquesta desapareix sempre engolida per la boira. Una torre màgica que desapareix mentre la sang òmpliga les mans dels governants.

Un llibre molt especial pel missatge que transmet així com pel format d'àlbum il·lustrat, una xicoteta obra d'art gràcies al treball de la reconeguda il·lustradora espanyola Mónica Gutiérrez.

El espejo




Adelia Carvalho / Sebastiao Peixoto. El espejo. Ed. La Fragantina


Això diu que era un espill d'una casa en el qual tothom que es mirava en ell, fora com fora, es veia molt millor i afavorit. Per això era admirat i li feien compliments, mentre la resta d'espills de la casa eren ignorats. Era l'enveja dels seus companys. Però es va fer tan presumit que era ell mateix qui volia veure's per contemplar la seua bellesa, fent-se molt cregut. I això, va ser la seua perdició...

Mama, juguem?




Eva Santana. Mama, juguem? Ed. Baula

Què passa quan els pares no concilien vida familiar i laboral? En la majoria dels casos allò que li passa al xiquet d'aquesta història, Joan. Vol que la seua mare compartisca un temps de jocs amb ell però no hi ha manera. La mare, la qual també treballa fora, va atabalada fent faena a casa, no troba el moment per jugar a fer pastetes amb Joan i se sent culpable. 

Una lectura que reflecteix la situació quotidiana de moltes famílies, però que invita a reflexionar si a voltes no val la pena arraconar tasques i dedicar el temps als xiquets.


dimecres, 23 de març del 2016

Art i Literatura



Ella Tourner és una dona casada amb un nord-americà a l'època actual. En una nova etapa de la seua vida de parella trien un poble de França per a viure, on Ella aprofita per buscar els seus avantpassats. Un somni repetitiu amb el color blau la guiarà cap a una jove del segle XVI, Isabelle du Moulin.
A través de la investigació d'Ella viatjarem en el temps i coneixerem la societat d'eixe temps i a aquesta peculiar jove, a qui la transformació del color del monyo va marcar la seua vida.

En capítols alterns anirem llegint de forma paral·lela sobre les dos dones, fins que la història d'ambdues es creua al final del llibre i es revele un secret familiar.

Enxarxats: Actualidad Literatura



Si us interessen les novetats i notícies al voltant de la literatura i els llibres no us oblideu de visitar regularment Actualidad Literatura. La pàgina està dividida en diferents apartats dedicats a novel·la, poesia, relats, escriptors, editorials, entrevistes i premis. Però també tenen cabuda contes classificats per categories i propostes lectores sobre temes, per exemple dies assenyalats com el Dia Internacional de la Dona, i curiositats vàries. Una gran quantitat de continguts i informació al voltant dels llibres al vostre abast.

Fraude al descubierto, de Mary Higgins Clark



Mary Higgins Clark. Fraude al descubierto. Ed. Círculo de Lectores

Nova entrega d'una de les escriptores estrella de la novel·la d'intriga. 
Lane Harmon, la protagonista, és ajudant d'un decorador d'interiors. Açò li permet entrar a l'interior de les cases de grans fortunes i somiar sobre una vida impossible per a ella, vídua, i la seua filla de cinc anys. Durant un encàrrec coneix la família Bennet. Parker Bennett ha desaparegut després d'estafar milions als clients d'un fons d'inversió. La seua dona i el seu fill, un dels sospitosos d'ajudar el seu pare, tracten de defendre la seua inocència. Lane a poc a poc va intimant amb ells, la qual cosa posarà en perill la seua vida i la de la seua filla. 

La niña del bosque, de Briam McGilloway


Briam McGilloway. La niña del bosque. Ed. Círculo de Lectores

La detectiu Lucy Black i el seu equip investiguen el segrestament de la filla adolescent d'un important home de negocis. Aleshores reben informació de la troballa d'una xiqueta plena de sang en un bosc al nord d'Irlanda. El misteri envolta la xiqueta, qui no vol parlar sobre els fets ni dir qui és. Serà Lucy l'encarregada de descobrir qui és i com va acabar perduda al bosc.
A les dificultats del cas Lucy sumarà les circumstàncies familiars, amb un pare malalt de demència i la complicada relació amb sa mare. El seu pare no para de repetir el nom d'una dona i Lucy voldrà saber qui és, accedint a una part del passat familiar desconegut per a ella.
Varies líneas argumentals es mesclen en una lectura plena d'intriga, amb més d'una sorpresa argumental, fins arribar al desenllaç de totes les històries.

Aquest és el primer llibre de la sèrie amb la detectiu Lucy Black com a protagonista.

Historia de un canalla, de Julia Navarro


Julia Navarro. Historia de un canalla. Ed. Círculo de Lectores

Julia Navarro publica nou llibre, prou allunyat del gènere històric que havia escrit fins ara sent aquesta una novel·la contemporània.

Thomas Spencer és un important publicista que ha triomfat a nivell professional però no tant a nivell personal. L'èxit li ha demanat un preu en un món que ens descobreix dur i sense escrúpols en el que cal fer qualsevol cosa. Sol, malalt, Thomas recorda la seua vida,  des dels seus primers treballs publicitaris fins al moment actual, així com relacions personals i familiars, en tot cas condicionats per la seua forma roïna d'actuar i que, a la fi, justifica aquesta història d'un canalla.

Mi primer Larousse de inglés


Mi primer Larousse de inglés. Ed. Larousse

I per als més majors, ja en primària, un vocabulari d'anglés més complet. Mi primer Larousse de inglés és una obra de referència, la qual inclou moltes paraules agrupades per temes (la casa, la família, l'escola...), amb un índex al final del llibre per facilitar la consulta. Però a banda d'això el que estiga il·lustrat fa que puga llegir-se per gust de fullejar-lo i aprendre sense adonar-se'n.


Mi primer alfabeto


Mi primer alfabeto. Edición bilingüe inglés-castellano. Ed. Bruño

Aquest és un llibre recomanat per a xiquets a partir de 4 anys que comencen a prendre contacte amb l'anglés, al mateix temps que van coneixent les lletres. Seguint l'alfabet, dins trobarem cada lletra acompanyada de vàries paraules en anglés i castellà i dibuixos representatius. Complementa la lectura el format, perquè es tracta d'un llibre de tacte i en cartó dur, resistent, amb colors cridaners per atraure l'atenció dels menuts.

Una lectura perfecta perquè el xiquet i xiqueta aprenguen el seu primer vocabulari en anglés. 

Sea love / Amor de mar


Miquel Desclot / Marta Balaguer. Sea love / Amor de mar. Ed. Bromera


L'editorial valenciana Bromera té una col·lecció anomenada "Lletra màgica" adreçada a primers lectors on el text està alhora en majúscula i minúscula cursiva. A banda tenim l'opció de la lectura bilingüe com la d'aquest títol anglés/català.

Amor a mar conta una xicoteta història d'amor quan un home i una dona es troben mentre passegen per la platja.  El text és breu, són frases senzilles i curtes, en forma rimada en anglés i català. Un llibre per a iniciar-se en la lectura i practicar idiomes al mateix temps.

dimecres, 16 de març del 2016

Art i Literatura: Lola con alas / La Lola amb ales


Lola és una xiqueta una vesprada en casa. Avorrida i trista no sap que fer, fins que descobreix penjat a la paret un quadre de pardals ple de colors. La visió de l'obra d'art serà el detonant perquè la imaginació de Lola comence a funcionar imaginant que els colors l'omplin a ella i és capaç fins i tot d'entrar al quadre. 
No és casualitat que identifiquem els colors amb els estats d'ànim. Així, al llibre del gris de les primeres fulles passem a una explosió de colors. 



A la Biblioteca el podeu trobar en la secció infantil, al color groc, en castellà. A les llibreríes també el trobareu en català amb el títol "La Lola amb ales".

Enxarxats: Cuento a la vista




Cuento a la vista és un lloc a internet plè d'històries per als més menuts. Un projecte de creació que funciona com una llibreria virtual. Però ténen un blog on podeu gaudir dels continguts originals dels seus creadors. Al blog trobareu contes, audiocontes, refranys, llegendes, treballs manuals, endevinalles i lectures recomanades. A la part dreta de la pàgina trobareu un menú per orientar-se i facilitar la recerca de contes per categories. Per no parar de llegir!




El castillo, de Luis Zueco

Luis Zueco. El castillo. Ed. Círculo de Lectores

Luis Zueco és historiador i membre de l'Associació d'Amics dels Castells d'Aragó. Precisament aquesta nova novel·la està basada en fets reals, la construcció al segle XI del Castell de Loarre com a defensa contra els musulmans.
L'argument es desenvolupa a través de la vida dels personatges que habiten el castell durant la construcció, les intrigues polítiques i  els fets històrics durant el regnat de Sancho III el Mayor.   
L'autor s'ha documentat exhaustivament per donar forma a una lectura que permet viatjar a l'Aragó de l'Edat Mitjana. 



La investigación, de Stanislaw Lem

Stanislaw Lem. La investigación. Ed. Impedimenta

Ambientat a mitjans del segle XX, Stanislaw Lem (1921-2006) ens proposa una lectura d'intriga paranormal. Gregory, policia de Scotland Yard, rep l'encàrrec d'investigar l'aparició en diferents punts de la ciutat de zombis, morts vivents que s'alcen i comencen a caminar fins que desapareixen.  Al mateix temps coneixerem detalls de la vida de Gregory i com desenvolupa el seu treball junt amb els seus meticulosos col·laboradors.

L'autor juga amb el misteri donant pistes perquè siga el mateix lector el que es forme la seua opinió sobre l'estrany fenomen que ha pres els carrers de Londres.

La última palabra, de Hanif Kureishi

Hanif Kureishi. La última palabra. Ed. Círculo de Lectores

Henry Johnson és un jove britànic aspirant a escriptor. Mentre arriba la seua oportunitat treballa per un editor qui li encarrega escriure la biografia d'un conegut escriptor ja major, Mammon Azam. D'origen indi, Mammon es va proposar arribar a ser el perfecte gentleman britànic. Però la realitat de la seua vida amaga detalls escandalosos i una vida sexual moguda, amb tres matrimonis inclosos.

Una lectura sobre la creació literària, el món literari i la professió de "negre", d'aquells que escriure els llibres d'altres escriptors ja consagrats.

Tibulí sueña con colores


Myriam Ouyessad / Arnaud Nebbache. Tibulí sueña con colores. Ed. Planeta de Agostini

Tibulí és una cria d'ós polar que viu al Pol Nord. Al seu voltant tot és blanc i blau i això desperta la curiositat de Tibulí per conéixer més colors. Mentre la resta de la seua família hiverna ell se'n va a recórrer el món. Durant el seu viatge anirà descobrint tots els colors, uns a presents a la natura, d'altres els veurà a una gran ciutat on arriba. Farà nous amics a qui els contarà com és la seua vida, quan s'adona que enyora la seua família i és hora de tornar a casa. En arribar ja és primavera, la seua família ja està desperta i li explicarà a la seua mamà tot allò que ha vist, fins que es queda adormit. 

Una lectura per apropar els colors als menuts mentre acompanyem en la seua aventura al xicotet ós.






Este ser Orq (niño cavernícola)


David Elliot / Lori Nichols. Este ser Orq (niño cavernícola). Ed. Planeta de Agostini

Us imagineu com seria la vida d'un xiquet a la prehistòria? Si llegiu aquest conte coneixereu a Orq, un xicotet cavernícola qui ens ensenya on viu, a la seua mare i com passa els dies amb la seua inseparable mascota, Woma, una cria de mamut. Però aquest comença a créixer i a la mare ja no li farà gràcia que visca amb ells a la cova. Trist, Orq farà tot el que se li ocorre perquè la mare l'accepte de nou sense massa resultats. Però un dia Orq salva la vida gràcies a l'amistat i l'estima que uneix els dos amics. Aleshores la mare veurà les avantatges de compartir la cova amb Woma, si és que cap...

Un àlbum il·lustrat amb una temàtica atractiva per als xicotets lectors, ambientat a la prehistòria sabent com els agrada a la majoria, contat amb molta gràcia imitant el parlar cavernícola i una història tendra i divertida.

Duerme como un tigre


Mary Logue / Pamela Zagarenski. Duerme como un tigre. Ed. Planeta de Agostini

A la princeseta d'aquest conte no li ve de gust anar-se'n a dormir. Amb la manida frase, "encara no tinc son" i altres excuses es resisteix a acabar el dia. Els papàs li explicaran, mentre la convencen que vaja preparant-se, que diferents animals domèstics i salvatges també necessiten dormir i descansar com ella. La xiqueta, per fi, es fica al llit i recorda allò que li han contat sobre els animals i s'imagina en la seua companyia. I així, sense adonar-se'n, s'adorm.

La "batalla" per anar a dormir és una constant amb els menuts, però sempre podem trobar una fórmula i encisar els xiquets, com per exemple amb contes com aquest. El relat és proper a ells i les magnífiques il·lustracions de Pamela Zagarenski contribueixen a fer de la seua lectura una entrada perfecta al món dels somnis.

dimecres, 9 de març del 2016

Art i Literatura: La vigilante del Louvre, de Lara Siscar



Amb aquesta portada tan suqgerent es presenta una novetat literària publicada en octubre de 2015, el qual en aquesta ocasió feliçment uneix art i literatura des del punt de vista femení. 

Diana és vigilant al museu del Louvre i cada dia es passeja per les seues sales, no immune a la bellesa que alli es troba, mentre li parla a les obres de la seua vida quotidiana.

Un dia s'inaugura una exposició temporal sobre el pintor francés Courbet que desperta els sentits de Diana per la seua obra. Però no serà l'única. Claudette i Isabelle són dos joves lligades al mateix quadre, El origen del mundo, una obra d'art molt realista i que no deixa ningú indiferent. De fet, la seua història està lligada a l'escàndol i la polèmica fins que en 1995 va ser adquirit pel Museu d'Orsay, on s'exposa permanentment.

La narració està contada a tres veus, la de les tres dones i les seues vides, totes amb el propòsit de canviar-les d'alguna manera, eixir d'una existència que no les ompli. L'arribada del quadre serà el detonant perquè prenguen la decisió d'aconseguir allò que volen, malgrat les dificultats.





Enxarxats: Escritoras.com

I recordant el Dia Internacional de les Dones no podíem oblidar a les escriptores, dones dedicades a la literatura, que temps enrere van haver de lluitar i demostrar que tenien molt que contar i que podien fer-ho tan bé o millor que els homes. 
Per si aneu perduts, podeu visitar la web Escritoras.com, un lloc a Internet amb molta informació, notícies i llibres dedicat a l'escriptura en femení. Podeu accedir a les dades biogràfiques de moltes autores a través dels seus cognoms ordenats per ordre alfabètic, informació que es completa amb la relació d'obres. Les novetats que van apareixent al mercat es complementen amb ressenyes i opinions.

Si la vejez pudiera, de Doris Lessing


Doris Lessing. Si la vejez pudiera. Ed. Edhasa

Janna Sommers és una dona de cinquanta anys, vídua, i responsable de dues nebodes mentre cuida una veïna anciana. Quatre dones en diferents edats i circumstàncies unides per Janna que cuida de les altres tres. En la vida d'aquesta també hi ha temps per a l'amor quan coneix Richard, un home de la seua edat amb qui manté una rel·lació. Ell l'estima però té una família que serà el detonant d'altres problemes en la vida de Janna als que tindrà que fer front i decidir sobre el seu futur.
Si la vejez pudiera és la continuació de Diario de una buena vecina, i com aquesta una mirada realista i femenina de la vida per la Premi Nobel de Literatura 2007. 

Arde lo que será, de Juana Salabert


Juana Salabert. Arde lo que será. Ed. Destino

Narrat en primera persona, el protagonista resta a un bar quan reconeix una dona important del seu passat, la qual pensava que era morta. El retrobament i la conversa entre ells començen a despertar els records, els quals permeten al lector junt a ells reconstruir la seua història en comú al Madrid del vuitanta.
Una lectura introspectiva, íntima, d'allò que va viure el protagonista. 

Llàgrimes de quitrà, de Glòria Llobet


Glòria Llobet. Llàgrimes de quitrà. Ed. Proa

Llàgrimes de quitrà és una novel·la, però tan real com la vida mateixa. En ella la protagonista, Raquel, una jove que treballa a una agència de viatges, s'enamora d'un home egipci que coneix al treball. La relació entre la parella comença com qualsevol altra i evoluciona fins que se'n van a viure junts. Aquest és el principi del maltractament  que Raquel sofrirà per part de Youssef, que així es diu la seua parella. Però el vertader malson comença per a la dona quan tenen una filla, la Fàtima, i aquesta desapareix segrestada per Youssef. 
Una lectura molt dura, trista, que parla de la cara més amarga de la violència de gènere, i malauradament, una situació que pateixen moltes dones al món avui dia i que cal combatre com siga.

Com enamorar-se... sense prendre mal, de Susie Morgenstern


Susie Morgenster. Com enamorar-se... sense pendre mal. Ed. Nandibú

L'Annabelle és una jove francesa dedicada als estudis, una dona ambiciosa, la qual no vol tindre res a veure amb xics després d'una amarga experiència. Però no compta amb l'aparició de Samuel, el fill de l'ambaixador dels Estats Units, qui poc a poc es fara un raconet al seu cor. Però llegir sobre Annabelle i la seua vida és també fer-ho sobre la seua família, la mare, l'àvia, dones fortes de gran voluntat per aconseguir allò que volen, i els homes que les acompanyen.
Una lectura que parla sobre l'amor de parella, la familia, la tolerància i la diversitat cultural.

La veïna, d'Isabel Clara Simó


Isabel-Clara Simó. La veïna. Ed. Columna

Si hi ha una autora que té a les dones com a protagonistes principals de la seua obra és l'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó. Als seus llibres arreplega moltes de les problemàtiques que enfronten, abans i ara, i és considerada una escriptora feminista.

Fidel al seu estil en La veïna construeix una trama d'intriga al voltant de la troballa d'un cadàver. Al mateix barri viuen una sèrie de dones protagonistes al llibre i relacionades de diversa forma amb el succés, a més d'un pacífic administratiu interrogat per la policia. Una lectura breu,  amb tints policíacs, per gaudir de l'escriptura d'una de les escriptores més importants en llengua catalana.

Empar, fallera major infantil


Fani Grande / Ramón Pla. Empar, fallera major infantil. Ed. Bromera

Ahir 8 de març es va celebrar el Dia Internacional de la Dona. Per això, les propostes lectores que anem a recomanar al programa d'avui té com a protagonistes aquestes, començant per la literatura infantil.

I aprofitant que tenim ben a prop les Falles valencianes tenim aquest llibret de teatre infantil. Empar és una xiqueta voluntariosa i amant de la lectura que s'ha proposat  arribar a ser la Fallera Major Infantil de la seua falla. Utilitzant tots els recursos al seu abast i la gent que té al seu voltant, Empar aconseguirà el seu desig.
Una lectura més enllà de la temàtica fallera, que parla dels sentiments infantils i una història de superació. Si voleu més informació, al blog de Pinzellades al Món també hem xerrat del llibre amb més detall.

dimecres, 2 de març del 2016

Art i Literatura: Van Gogh per a xiquets


Ja em parlat alguna vegada d'una col·lecció de llibres d'art per a xiquets de l'editorial Combel. ¡Mira qué artista!, de l'autora Patricia Geis, recull una sèrie de títols sobre importants figures de l'art combinant informació adequada per a lector a partir de 9 anys, amb detalls lúdics com solapes, figures 3D o desplegables a les seues pàgines. Això fa que la lectura siga interactiva, amb la participació del lector al mateix temps que es coneix més sobre la vida i l'obra de l'artista. 


Un dels que trobareu a la biblioteca de Cocentaina és el dedicat al pintor holandés Vincent Van Gogh.



Enxarxats: Les males herbes, un bloc... terrorífic!



I seguint en la línia de les recomanacions de llibres per adults al voltant del gènere de terror, us recomanem el blog Les males herbes. Un lloc, en llengua catalana, que parla de llibres, pel·lícules, notícies, història,  tot al voltant d'aquesta temàtica. Després del bloc aquest esdevindria en una editorial catalana dedicada a aquest tipus de literatura. El catàleg de Males Herbes podeu consultar-lo punxant açí. Un espai per als aficionats que gaudiran d'allò més, i pot tindre continuació amb els llibres.

La semilla del diablo, d'Ira Levin


Ira Levin. La semilla del diablo. Ed. Orbis

A la biblioteca podeu trobar un altre clàssic de la literatura de terror, La semilla del diablo, una novel·la sobre el naixement d'un xiquet que serà la reencarnació del diable a la Terra. 

Tot comença innocentment quan una parella jove, Rosemary y Guy, es traslladen a viure a un edifici de Nova York. Alli faran amistat amb un matrimoni, els Castavet, però que no paren de immiscuir-se en la seua vida. Tot va bé fins que la dona dels Woodhouse es queda embarassada. Una sèrie de fets inexplicables ocorren i Rosemary desconfia des del moment en què es llita amb l'home i es desperta pel mati plena de ferides al cos i sense recordar res de la nit. La situació empitjora per a ella, perquè tots aquells que intenten ajudar-la moren i els Castavet intensifiquen el seu assetjo a la parella. 

Una lectura inquietant, un llibre que els aficionats al gènere no haurien de perdre, psicològicament intensa i terrorífica.

Otra de vuelta, de Henry James


Henry James. Otra vuelta de tuerca. Ed. RBA

Entre els clàssics de la literatura de terror no podem oblidar a l'escriptor americà Henry James (1843-1916). I entre la seua obra destaca aquest títol publicat el 1898,  una lectura recomanada tant per públic juvenil com adult, ens submergirà en un ambient gòtic i misteriós en una gran mansió a l'Anglaterra victoriana. Una institutriu arriba per fer-se càrrec de l'educació de dos germans, Flora i Miles, quan durant la seua estada descobreix horroritzada que als xiquets els visiten els fantasmes de dos antics preceptors ja morts. La institutriu els farà front i començarà una lluita per salvar els menuts de la seua influència maligna.

Una gran ambientació de l'època junt amb un argument de terror amb sorpreses i girs inesperats, una lectura que atrapa des de la primera pàgina, la qual cosa justifica que siga una de les novel·les més recomanades i sobresalients del gènere.

La danza de la muerte, de Stephen King


Stephen King. La danza de la muerte. Ed. Círculo de Lectores

Una de les obres millor valorades del mestre del terror Stephen King és La danza de la muerte. Publicada originàriament el 1978, també la trobareu amb el títol de Apocalípsis, una revisió d'aquest. En la novel·la viurem una situació apocalíptica ambientada als Estats Units on un virus ha matat gran part de la població del país nord-americà. Els pocs supervivents s'han agrupat en dues faccions segons segueixen a la Mare Abigail, enviada de Déu, o a Randall Flagg, encarnació del mal. A la fi serà una lluita a vida o mort entre bons i roïns, una lectura terrorífica i amb molt de suspens i ben ambientada per atrapar el lector.

Un monstre em ve a veure


Patrick Ness / Jim Kay. Un monstre em va veure. Ed. Sembra

Aquest és un llibre adreçat al públic juvenil, una història peculiar de terror, protagonitzada per un xiquet de tretze anys, Conor O'Malley. Les seues circumstàncies familiars fa que es trobe sol davant la propera mort de la seua mare i assolir uns sentiments i una situació dolorosa que el sobrepasen. En un moment donat apareix en escena un monstre, encara que amb bones intencions. Aquest proposa a Conor contar-li tres històries perquè el xiquet trie el final que tindran, amb un contingut proper al drama que viu Conor i ajudar-lo.
Una lectura emotiva, amb un rerefons misteriós i que al final d'aquest 2016 vora la seua adaptació als cinemes.

El gran libro de los inventos...


El gran libro de los inventos que nos han cambiado la vida. Ed. Larousse

Objectes d'ús comú, invents, que ja fa temps utilitzem al nostre dia a dia i que van marcar un abans i un després a la nostra vida quotidiana, es recullen en aquest llibre. La informació està dividida per temàtiques - salut, aficions, roba, escola, alimentació, transports, etc. - i un índex al final del llibre per trobar qualsevol invent. La lectura, a banda de proporcionar informació sobre qui el va inventar i l'ús que se li dóna, ens descobreix una part de la història de l'home a través d'ells.

Té, chocolate y café


Golfiños. Té, chocolate y café. Ed. Sueños de Gatipedro

Golfiños és un grup de músics gallecs dedicats al públic infantil. Música i poesia es donen la mà en aquest llibre, el qual incorpora un CD amb la música perquè cantem i ballem al ritme de les catorze cançons incloses, mentre anem llegim. 
Un llibre recomanat per a lectors fins a sis anys i en format d'àlbum il·lustrat.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...