dimecres, 28 de desembre del 2016

Recomanacions Nadal 2016: llibres per a adults (II)


Luis Alonso. La manzana de oro. Traición a Alfonso X. Ed. Edhasa

Castella coneix un període d'esplendor baix el regnat d'Alfons X al segle XIII.  Però la traïció amenaça el rei, de la qual serà participe el seu germà menor, l'infant en Felip. Un segle després dels fets, un cronista narrarà la vida de l'infant, la preparació per imposició del seu pare per a la vida eclesiàstica, els matrimonis i l'ambició d'aquest, la qual l'implicaria en la trama per eliminar el seu germà. 




John Williams. El hijo de César. Ed. Pamies


El hijo de César comença després de l'assassinat de Julio César, el qual deixa com successor al seu nebot Octavio, un jove que divuit anys envoltat d'ambiciosos oponents com Cicerón, Bruto, Casio o Marco Antonio. Una difícil situació política que haurà d'enfrontar per a evitar la fragmentació del grandiós Imperi Romà. Una lectura molt fidel als fets històrics, fruit d'una meticulosa investigació, que ens apropa un dels episodis més importants de la història romana.



Víctor Amela. La filla del capità Groc. Ed. Planeta

El Premi Ramon Llull 2016 ens narra un episodi de la guerra carlista a través del personatge de Tomás Pecharrocha, anomenat el Groc pel color dels seus cabells, en la comarca del Maestrazgo. Durant tres anys, el Groc acompanyat dels seus seguidors fiels, van estar combatent, malgrat la derrota del general Ramon Cabrera. Un relat entre la ficció i la realitat, basat en una cuidada documentació del personatge real, de qui l'autor de la novel·la és descendent.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...