dimecres, 2 de novembre del 2016

Grans detectius de la literatura: Petra Delicado


Petra Delicado és inspectora de policia a Barcelona, té un poc més de quaranta anys, i la protagonista de les novel·les del gènere policíac escrites per l'autora Alicia Giménez Bartlett (Almansa, 1951-). Petra se'ns presenta com una dona independent, viu sola, encara que s'ha casat tres vegades però no vol tindre fills. Una inspectora rigorosa i competent al seu treball, sempre acompanyada del seu col·lega de professió Fermín Garzón. 

L'escriptora ha obtingut nombrosos premis literaris amb diferents llibres de la sèrie i es va fer una adaptació per a televisió el 1999. El personatge va destacar de seguida doncs va ser la primera dona detectiu dins del gènere, en el qual normalment el protagonista i detectiu era un home. Segons les mateixes paraules de l'autora:
 
"Quería un personaje que fuera mujer y que tuviera protagonismo. Porque la mujer en la novela negra o es la víctima, que aparece muerta en la primera página, o es la ayudante de alguien."

L'arribada de la inspectora va significar aires nous per al gènere al nostre país, amb el punt de vista femení dins del cos policial i la investigació, que els els lectors van acollir amb molt d'èxit.


A la Biblioteca de Cocentaina podeu gaudir de quasi tota la sèrie, localitzada en la secció general, novel·la d'intriga.

1. Ritos de muerte (1996)
2. Día de perros (1997)
3. Mensajeros de la oscuridad (1999)
4. Muertos de papel (2000)
5. Serpientes en el paraíso (2002)
6. Un barco cargado de arroz (2004)
7. Nido vacío (2007)
8. El silencio de los claustros (2009)
9. Nadie quiere saber (2013)
10. Crímenes que no olvidaré (2015)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...