dimecres, 16 de novembre del 2016

Grans detectius de la literatura: Pepe Carvalho


Manuel Vázquez Montalbán
Pepe Carvalho és detectiu privat i protagonista d'una sèrie de novel·les del gènere policíac de l'escriptor espanyol Manuel Vázquez Montalban. Comparteix aventures i gust pel menjar amb el seu inseparable ajudant Biscuter, és un personatge desencantat amb la realitat política que viu. Això es reflecteix als arguments, on no falta la crítica política i social. La majoria dels arguments es desenvolupen a la ciutat de Barcelona, la qual podem visitar i reconèixer llocs emblemàtics a la ciutat llegint els llibres. 




En el blog Mis detectives favoritos, teniu una exhaustiva fitxa amb tots els detalls del personatge que han anant apareixent a cadascun dels vint-i-cinc llibres que componen la sèrie.

Alguns dels llibres també han sigut adaptats per a la televisió; una sèrie en TVE en els vuitanta i d'altres coproduïdes amb altres països com Itàlia o França que van passar sense pena ni glòria o resten inacabades. Però queden els llibres per descobrir un dels mítics detectius que ha donat la narrativa espanyola.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...