dimecres, 26 d’octubre del 2016

Grans detectius de la literatura: Sherlock Holmes



Si parlem de detectius el primer nom que se'n ve al cap és el Sherlock Holmes, el personatge creat per l'escriptor escocés sir Arthur Conan Doyle (1859-1930). Una figura mítica que ha donat peu a multitud de versions, adaptacions i creacions literàries, inclús per a xiquets.

En l'actualitat podem veure a l'actor Robert Downey Jr. encarnant a un Holmes prou peculiar en una saga de pel·lícules, el Sherlock d'una sèrie per a la televisió produida de la BBC i Elementary, altra sèrie també basada en aquest personatge. O, fins i tot, jugar amb ell al mòvil. Ja veieu que Sherlock Holmes no passa de moda.






Holmes viu en el Londres victorià i ajuda a la policia d'Scotland Yard en la resolució dels casos. El seu raonament deductiu, la lògica i la seua personalitat orientada al detall, el fan un detectiu insuperable. Se l'ha acusat de misogínia i té al doctor Watson con ajudant, tant conegut com ell i l'antítesi del seu cap pel que fa a la forma de ser. A través de pinzellades a les novel·les coneixerem els orígens familiars, les seues inquietuds, aficions i educació. I un altre personatge que ha passat a la posteritat juntament amb ell és el seu enemic: el professor Moriarty. La seua lluita per desfer-se de l'altre serà el fil conductor en moltes de les novel·les.

A la Biblioteca de Cocentaina en tenim un grapat de llibres, a la secció de novel·la d'intriga, esperant perquè descobriu al vertader Sherlock Holmes i el perquè del seu atractiu.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...