dimecres, 13 d’abril del 2016

Enxarxats: Com detectar si els estudiants plagien


Amb l'arribada d'Internet qualsevol des de sa casa té accés ilimitat a informació per transformar-la i convertir-la, per exemple, en un treball per a classe. Però les noves tecnologíes també faciliten una altra vessant no tant bona: el plagi. També els mestres ténen que possar-se les piles per tal de detectar si un treball és un realitat un corta-pega d'altre que es troba a internet. A continuació us proposen una sèrie de programes i aplicacions útils per tal d'identificar aquest problema:

VIPER: software que permet comparar el document que volen comprovar amb bilions de pàgines, destacant les parts que coincideixen perquè han sigut reproduïdes d'altre document.

ANTIPLAGIARISM: una eiuna que utilitzant buscadors com Google o Bing detecta aquelles parts que han sigut copiades i les destaca, proporcionant el link a les pàgines d'on s'ha tret la informació.

PLAGIUM: aplicació gratuïta i de pagament, segons el nivell de recerca en la web.

COPYSCAPE: aquesta eina té dues utilitats. Per un costat detecta el plagi i d'on s'ha tret i, per altre costat, et notifica si és un text teu el que ha sigut copiat.

CROSSCHECK: un programa especific per a publicacions acadèmiques, busca plagi en artícles i treballs científics.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...