dimecres, 13 de gener del 2016

Enxarxats: Spritz, o com llegir més ràpid


Spritz és una empresa que ha desenvolupat una interessant eina perquè puguem llegir més ràpid, més paraules per minut. Es tracta d'un sistema en el qual les paraules van passant una per una centrades en una pantalla on sols veiem les paraules de forma que l'ull no ha de moure's sinó només identificar-les, llegint-les. D'aquesta manera la lectura és més ràpida, encara que el cervell demana més concentració segons augmenta la velocitat. Per suposat, podem personalitzar aquesta segons la nostra capacitat i anar pujant. 

Aquesta tecnologia ha sigut aplicada a diferents apps que trobem tant per a ios (Readquick, per exemple) com per a android (Readme), inclús existeixen també extensions per als navegadors a l'ordinador. Pareix que és el futur per a llegir als mòbils i dispositius xicotets com els rellotges intel·ligents, tan de moda ara.



No obstant les coses positives i els avantatges cal preguntar-se si aquesta és la solució a la manca de temps que pateix la majoria de gent avui dia. Si no tenim temps per llegir, llegim més ràpid? Què penseu d'aquest sistema aplicat a la literatura?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...