dimecres, 27 de maig del 2015

Li donem veu a... Simone de Beauvoir



Simone de Beauvoir (1908-1986) fou una escriptora i filòsofa francesa, precursora del feminisme, corrent i pensament que va plasmar als seus llibres on va alçar la veu a favor de la llibertat de les dones. Va escriure ficció, assaig, biografies i monografies, i entre els títols publicats en destaquem "Cuando predomina lo espiritual" (1979). 
Segons la crítica, és el primer llibre on es veuen clarament plasmades les seues idees sobre la condició de la dona i el seu rebuig envers l'espiritualitat que ha manat durant la seua educació. El llibre està estructurat en cinc relats curts sobre la vida i personalitats de cinc dones joves: Marcelle, Chatal, Lisa, Anne i Marguerite.



MARCELLE

Marcelle Drouffe era una muchachita soñadora y precoz: desde la edad de diez meses había dado muestras de una extraordinaria sensibilidad. "Cuando te hacías daño no llorabas de dolors - le dijo más tarde su madre -, sino porque te sentías traicionada por el mundo."

Sus padres la mimaban, y ella era tan formal que no la reprendían jamás; pero conoció desde temprano el gusto de las lágrimas. Cuando caía la tarde, se deslizaba debajo del escritorio de su padre o detrás de los pesados cortinados de la sala, y se dejaba invadir por la tristeza y por la noche. Pensaba en los niños pobre sy en los huérfanos cuyas historias había leído en libros de canto doradoç; pensaba que un día llegaría a ser una persona mayor y que su madre no la tendría más sobre las rodillas, o hasta imaginaba que sus padres estaban muertos y que ella quedaba sola en el mundo. Entonces corrían lágrimas por sus mejillas y sentía su cuerpo zozobrar en un vacío delicioso.

Le gustaba sobre todo llorar en las iglesias; los días de fiesta, la señora Drouffe la llevaba a admirar en sus pesebres a niños Jesús de cera o a respirar el olor de los altares donde se adora al Santísimo; a través de la niebla luminosa que nimba la llama de los cirios, Marcelle percibía visiones maravillosas; se le partía el corazón y ofrecía sollozando el sacrificio de su vida a un joven Dios rubio; lo había visto una vez, en el cinematógrafo; por la noche, en la cama, le hacía confidencias: soñaba con enjugar con su largo pelo los suaves pies desnudos. (...)


Enxarxats: Elemental, el blog de novel·la negra i d'intriga



Per als aficionats a la novel·la negra i d'intriga no podem deixar de recomanar-vos el blog que té dedicat a aquest gènere el diari El País: Elemental

En aquest lloc a internet es mesclen tot tipus de continguts al voltant dels llibres d'aquesta temàtica, sobre autors, novetats que van publicant-se, notícies i ressenyes, personatges, sèries i entrevistes. Si sou aficionats a aquest tipus de lectura, no oblideu fer un ull i passar-vos de tant en tant.  

Nadando a casa, de Deborah Levy

Debora Levy. Nadando a casa. Ed. Siruela

Una familia descobreix una jove nadant a la piscina de la casa on van a viure. Sorprenentment, la deixen quedar-se amb ells durant la setmana que hi viuran a la casa. Durant l'estada coneixerem més sobre les circumtàncies de la xica i l'estranya rel·lació que anirà desenvolupant-se amb el matrimoni.

Una novel·la aclamada per la crítica, que va ser finalista del prestigiós Premi Booker el 2012 i Premi Nacional del Llibre 2012.

Perfidia, de James Elroy

James Elroy. Perfidia. Ed. RBA

Estem a l'any 1941, en l'època del bombardeig de Pearl Harbour, quan en una casa a la ciutat de Los Ángeles apareix morta una família de japonesos.

A partir del succés principal, i mentre es va desentranyant el cas d'assassinat, Ellroy aprofita per a recrear eixe ambient obscur que caracteritza la novel·la negra, de corrupció política i policial, de mentides i il·legalitats sumat a la discriminació que sofreixen els americans d'origen japonés a conseqüència de la guerra.

Una trama plena de molts i variats personatges, detectius, sospitosos, polítics, alguns d'ells ja coneguts pels lectors que han llegit La Dàlia negra o L.A. Confidencial, dels que aquest, Perfidia, és la preqüela.

Charlotte, de David Foenkinos


David Foenkinos. Charlotte. Ed. Alfaguara

Charlotte és el nom de la protagonista del nou llibre de David Foenkinos, conegut per ser l'autor de la novel·la d'èxit La delicadeza, duta també als cinemes. 

Charlotte Salomon era una pintora alemanya que va existir de veritat i aquesta és la seua biografia novel·lada.
Foenkinos, amb un estil particular, poètic, en forma de frases curtes, escriu sobre la vida de Charlotte, els seus orígens, la seua família i el pes que cau damunt d'ella com s'assabenta de la tràgica història familiar del seu nom que ha heretat. Un drama que a més es veu augmentat en conéixer la realitat de l'Alemanya nazi i el destí que l'espera com a jueva.

Foenkinos li fa un emotiu homenatge a aquesta pintora, el qual li ha valgut guanyar el Premi Ranaudot i l'important guardó Goncourt des Lycéens 2014, a més d'aconseguir molt bones crítiques de lectors i crítics.


La Nora, la gata balladora


David Salariya / Carolyn Scrace. La Nora, la gata balladora. Ed. Macmillan

La gata Nora és genial, o això pensa ella de si mateixa. Però no ho és tant el seu amic Ton, un animalet que fa malbé tot allò que toca i pareix que no fa una a dretes. Encara que, com descobrirà Nora i els lectors, pareix que hi ha alguna cosa que li agrada molt a la Nora i que en Ton sap fer molt bé. En Ton, al cap i a la fi... també és genial! Una lectura sobre l'amistat i allò d'acceptar els altres com són.

L'aniversari de Kike


David Sim. L'aniversari de Kike. El llibre dels nombres. Ed. Artime

Aquest llibre està adreçat especialment als lectors més menuts, aquells que encara no lligen lletra però segur que els atrau un conte ple de solapes i sorpreses darrere d'elles, adornades amb colors cridaners i poc text, on mana la il·lustració. De forma divertida i a través del joc aprendran a contar acompanyant a Kike, el simpàtic animalet del qual és l'aniversari.

La Bet i en Lluc... a dinar!


Pauline Oud. La Bet i en Lluc. A dinar! Ed. Cruïlla

Ha arribat l'hora de dinar i la Bet i en Lluc han de preparar la taula i el menjar. Per això han de triar allò que necessiten, com la tovallola, les tovalloles, els coberts i allò que els bé de gust dinar. Ho carreguen tot en un carretó i van a parar taula. Però en buscar els aliments que havien triat, s'adonen que no hi són. Què haurà passat? 
Un llibre per als menuts, on aprendran bones maneres, vocabulari del dia a dia i s'identificaran amb una tarea quotidiana, a més d'acompanyar en la seua aventura als nostres amiguets protagonistes.

dijous, 21 de maig del 2015

Li donem veu a... Carme Riera




Carme Riera i Guilena (Palma de Mallorca, 1948) és mestra de Literatura Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona i també escriptora. Es va fer coneguda en aquesta segona faceta en publicar Te deix, amor, la mar com a penyora, un best-seller català publicat el 1975. Ha escrit obres en castellà i català, la qual cosa li han fet guanyar importants premis com el Premi Josep Pla, el Sant Jordi o el Ramon Llull. Des del 2013 ocupa la butaca n minúscula a la Reial Acadèmia Espanyola.

Natura quasi morta, el llibre que hem triat per recomanar-vos d'aquesta autora, pertany al gènere de la intriga. Part de la desaparició d'un estudiant d'intercànvi a la Universitat Autònoma de Barcelona durant les vages contra el Plà Bolonya. Després d'una exhaustiva recerca sense pistes sobre el seu parador, tot comença a descontrolar-se i la desconfiança i els sospitosos es multipliquen. Una lectura que manté el suspens recolzat en les misterioses circumstàncies que rodegen la desaparició i l'absència de pistes.





"Les parets de les facultats eres plenes de cartells amb la fotografia de Constantinu Iliescu. N'hi havia igualment a les estacions del trens de Bellaterra i Cerdanyola, a les parades del autobusos que recorren el campus, als bars, a les biblioteques, a les entrades dels pisos de la vila. L'exhibien també, sense arribar a aquella profusió, les façanes d'alguns carrers del barri de Gràcia, als voltants del cine Verdi i a les portes de les estacions del metro de Fontana i Lesseps.

Els cartells, de mida DINA-4 - saltava a la vista que eren d'elaboració casolana -, reproduïen una fotografia d'Iliescu i les seves dades personals: estudiant romanès, vint-i-un anys, metre vuitanta, complexió robusta, cabells tallats al zero, ulls blaus,. A sota d'aquestes referències, amb lletres majúscules de cos gegantí, es feia constar: DESAPAREGUT. Tot seguit es demanava que qualsevol que en pogués donar notícies es posés en contacte amb els telèfons que hi havia impresos. Els números eres de dos companys d'Iliescu, de Laura Cremona, la noia italiana que l'esperava el dia de la seva desaparició, i de Marcel Bru, un dels pocs estudiants no erasmus amic d'aquesta. Tant Laura com Marcel tenien els mòbils encesos nit i dia amb l'esperança de rebre qualsevol novetat. Foren moltes les trucades (...)."

Enxarxats: Fundació pel Llibre i la Lectura


La Fundació pel Llibre i la Lectura és un organisme creat per l'Associació d'Editors del País Valencià i el Gremi de Llibreters de València, que han unit esforços per facilitar informació i l'accés a tot allò que en publica en la nostra llengua, tenint entre els seus principals objectius el foment de la lectura i del llibre en valencià.

En una web molt completa és possible saber quins llibres en llengua valenciana estan a la venda, les llibreries on es poden comprar, activitats al voltant d'eixe objectiu de foment, conéixer una mica més als autors i il·lustradors, informació sobre les editorials valencianes i totes aquelles notícies i novetats que van apareixent al voltant del llibre en valencià.

Una molt bona iniciativa que aplaudim i us invitem a conéixer-la.

dimecres, 20 de maig del 2015

La cuadratura del círculo, d'Àlvaro Pombo


Àlvaro Pombo. La cuadratura del círculo. Ed. Anagrama

Ambientat al segle XII, el protagonista és el cavaller Acardo, qui en una època de guerres i convulsions, es veurà arrossegat per diverses circumstàncies vitals i socials contrapossades, intentant sense èxit "la quadratura del cercle", ja se sap que impossible.
Un relat sobre les Croades, amb acció i lluita, però que també aprofundeix en les indecisions, els pensaments i la psicologia del personatge principal en una època de contradiccions.

Partes de guerra, d'Ignacio Martínez de Pisón

Ignacio Martínez de Pisón (ed.). Partes de guerra. Ed. RBA

Partes de guerra és una crònica de la Guerra Civil Espanyola retratada i narrada per trenta-un escriptors espanyols, un recull dels fets i l'evolució d'ençà que esclatà el 1936 fins al seu acabament, amb la victòria de les tropes franquistes. En forma de relat curt o contes, el lector s'aproparà als fets històrics a través de la mirada i el punt de vista de cadascun d'ells, fent memòria i deixant testimoni d'una guerra que va marcar el nostre país i que deixarà també la seua empremta en la literatura.

Las visiones de Lucrecia, de José María Merino


José María Merino. Las visiones de Lucrecia. Ed. Alfaguara

Guanyadora del Premi Miguel Delibes el 1997, Las visiones de Lucrecia ens conta la vida d'una jove en la Espanya del segle XVI, Lucrecia de León, amb la facultat de vore en somnis fets futurs. En una època on la religió tenia molt de pes així com les supersticions, veurem com Lucrecia, d'origen humil i ignorant, qui serà objecte d'intrigues polítiques i de gent que se'n vol aprofitar. Al final, però, també serà víctima per aquest mateix do de la Inquisició, després d'anunciar la caiguda del regnat de Felip II.

Aquesta novel·la està basada en la mateixa protagonista, personatge real i madrilenya de naixement, qui va ser jutjada per un tribunal de la Inquisició de Toledo, el qual va deixar documentats 415 somnis o visions que va tindre Lucrecia. Una novel·la històrica que deixa testimoni de la societat de l'època i d'uns fets reals que possen de manifest el poder en aquell temps de l'Església.

L'arbre


Billes Éduar. L'arbre. Editorial Cruïlla

L'arbre és un àlbum il·lustrat adreçat als prelectors, fet en cartó dur perquè el manipulen, de gran format, amb colors cridaners i un munt de solapes per alçar i convertir la lectura en un joc i una sorpresa continua descobrint el que s'amaga darrere.  Dins trobareu quatre arbres que es corresponen amb les estacions de l'any i com s'ho fan els animalets que hi viuen en ell segons faça calor o fred. 
Un llibre senzill, pràcticament sense text i on destaca la il·lustració, per allò que de què els xiquets comencen "llegint" de forma visual, i que estem segurs que els agradarà molt. 


Mou-te, hipopòtam!



Michael Catchpool / Rosalind Bearsdshaw. Mou-te, hipopòtam! Ed. Artimé

L'hipopòtam d'aquest llibre té son i es deixa caure sobre un pont, amb el conseqüent problema per a la resta d'animals de la selva que no poden passar, donat l'important mida que té el nostre amic. Cadascun dels diferents animals que passa li crida, l'espenta i li diuen de totes les maneres possibles que es moga. Però res, l'hipopòtam continua dormint tan tranquil. Aleshores ajunten esforços i pensen una estratègia per aconseguir despertar-lo, encara que amb un resultat una miqueta accidentat. Voleu saber que passa? Llegiu-lo a la biblioteca!

Mani orelles de lluna





Lola Guerrera / Adolfo Serra. Mani orelles de lluna. Ed. Narval

El xiquet d'aquest conte té uns companys de joc prou peculiars, una colla d'animals, no sabem al començament de la lectura si real o imaginaris. Mentre ell juga el text va donant-nos pistes de les característiques d'un animal que es diu Mani i que descobrirem a les pàgines finals. Un conte i al mateix temps una endevinalla, que invita a pensar al xicotet lector, identificant a cadascun dels animals i, tal volta, tindre la sort d'esbrinar de quin animal es tracta. Jugueu?

dimecres, 13 de maig del 2015

Li donem veu a... Asne Seirstad


Asne Seirstad (Copenhague, 1970) és periodista i corresponsal de guerra per a diversos mitjans de comunicació i ha sigut premiada en diverses ocasions pels seus reportatges. Ha estat a Moscú, Xina i Kosovo, durant el conflicte. Va passar també un temps a Afganistan, la qual cosa la va inspirar per escriure aquest llibre. Durant la seua estada va viure en casa d'una família que tenia una llibreria a la capital del país, Kabul, i són ells en els que s'ha basat per escriure la novel·la. El protagonista principal és el cap de família, Sultán Khan, un home de lletres, defensor de la cultura i enamorat dels llibres. Una lectura i testimoni de primera mà de com és la societat, com són les relacions familiars i, en definitiva, com viuen en aquell país i un retrat fidel de la societat afgana.






 1. PETICIÓN DE MANO

Cuando Sultán Khan estimó que había llegado la hora de buscarse una nueva esposa, no encoentró a nadie que quisiera echarle una mano. Primero se dirigió a su madre. 
- Basta con la que tienes - fue la respuesta.
Entonces lo intentó con su hermana mayor.
- Quiero mucho a tu primera mujer - le respondió, y lo mismo le dijerosn sus otras hermanas.
- Sharifa se sentiría deshonrada - opinó su tía.
Sultán precisaba ayuda porque un pretendiente no puede solicitar la mano de una mujer personalmente. Según la tradición afgana, una de las mujeres d ela familia presenta la oferta e inspecciona a la muchacha para determinar si se trata de una candidata apta, competente y de buenos modales. Pero ninguna de las mujeres del entorno de Sultán quería saber nada del asunto.
Él había escogido a tres jóvenes que le parecieron adecuadas. Todas eran sanas y hermosas. y además pertenecían a su mismo clan. En la familia de Sultán no se acostumbra a contraer matrimonio con alguien ajeno al clan; es considerado más prudente casarse con los propios parientes y, de poder ser, entre primos.
Pensó porbar suerte primero con Sonya. Se trataba de una morena de dieciséis años con ojos almendrados y pelo brillante, bien proporcionada, robusta y, según se decía, trabajadora. (...)



Enxarxats: ArtPoètica,

http://www.artpoetica.es/

La poesia també es pot beneficiar de l'aplicació de les noves tecnologies per la seua difusió com prova aquest atractiu projecte dut a terme per diverses institucions públiques i privades, ARTPOÈTICA. L'objectiu és apropar el gènere tant als xiquets com als adults de forma dinàmica, aprofitant l'aspecte visual, fent ús de la il·lustració i el món audiovisual combinat amb la poesia. La traducció d'aquesta idea és una aplicació mòbil per a smartphones i tablets que es pot descarregar de forma gratuïta a la App Store de Apple i Play Store per a Android.

Us adrecem a què li doneu una ullada i descobriu les seues possibilitats educatives i lúdiques d'un gènere, el poètic, que hem de reconéixer, no gaudeix de massa lectors ni fama. Amb projectes com aquest estem segur que aconseguirà un aire nou i molts més adeptes.

Henders, de Warren Fahy

Warren Fahy. Henders. Ed. Círculo de Lectores

El integrants d'un grup que participan en un reality show per a la televisió, visiten illes al Pacífic buscant noves formes de vida i fent experiments, quan arriben a una illa anomenada Henders. Alli descobriran tota una fauna i flora desconeguda i monstruosa i molt, molt perillosa. En desembarcar la majoria perden la vida baix la mà de les criatures de la illa i amb els espectadors del programa com a testimoni dels escalofriants fets. Aleshores, el gobern dels Estats Units decideix actuar després que queda demostrat que la illa és un perill per a la humanitat que cal eliminar.



Accidente nocturno, de Patrick Modiano

Patrick Modiano. Accidente nocturno. Ed. Anagrama


Un jove és atropellat una nit als carrers de París per un cotxe que fuig però del qual entrevé a la conductora. El que siga un esdeveniment que ja havia succeït a la seua joventut li fa pensar sobre la coincidència. Mentre intenta esbrinar qui és la misteriosa dona, acompanyarem el jove pel seu periple per París, buscant de forma un fiat color verd mar, entre els records dels successos de l'anterior accident i la intriga al voltant del la identitat de la dona del més recent, un fet que obsessiona el protagonista.

Últim llibre del reconegut escriptor Patrick Modiano, guanyador del Premi Nobel de Literatura 2014. 

Siete contra Georgia, d'Eduardo Mendicutti

Eduardo Mendicutti. Siete contra Georgia. Ed. El País (col·lecció La sonrisa vertical)

El diari El País recupera una sèrie de títols de la col·lecció La sonrisa vertical, coneguda per editar un dels millors reculls de literatura eròtica, la qual fins i tot va donar nom a un premi ja desaparegut.

En Siete contra Georgia, set són les protagonistes, set dones que ens deixen llegir sobre les seues vides i gustos sexuals, contants amb pèls i senyals, igual que les seues opinions respecte de la pròpia sexualitat i l'aliena a través dels seus monòlegs.


Reflejo


Jeannie Baker. Reflejo. Ed. Intermón Oxfam

La ONG Intermón Oxfam fa una gran tasca en la seua defensa de la igualtat al món, i aquesta també es veu traduïda en la seua col·lecció d'àlbums il·lustrats, els quals van més enllà de la lectura per mostrar als més menuts les diferències i la diversitat que habita el nostre món, i que hem d'assolir des del respecte.

Reflejo és una bona mostra d'això que us expliquem. Al llibre l'autora compara la vida de dos xiquets en dos llocs molt llunyans, no sols en kilòmetres sinó també des del punt de vista cultural, com són Austràlia i el Marroc.

Una lectura amb moltes possibilitats, per ensenyar-nos geografia, per parlar de la immigració, per comparar amb la nostra forma de viure i, per damunt de tot, gaudir de la història que ens conta.

Com és el meu cos?


Com és el meu cos? Ed. Susaeta

Com som per dins? Quines són les funcions dels órgans? Com funciona el nostre cos? Aquestes i més preguntes contestarà aquest llibre d'informació sobre el nostre cos per als xiquets a partir dels sis anys, una primera aproximació al tema per als menuts amb el qual es divertiran a més d'aprendre. Destaca la il·lustració, les textures i sol·lapes per jugar que captaran la seua atenció i farà que siga una experiència molt amena, per gaudir a soles o compartir una lectura en família.

Los casos de Xungui Holmes


Juan Carlos Ramis / Joaquín Cera. Los casos de Xungui Holmes. Ed. B

Els Xunguis, uns extraterrestres entremaliats, es fiquen en aquesta nova aventura en la pell del detectiu Sherlock Holmes, a la seua manera. En un planeta veí un dels seus està fent malifetes i Xungui Holmes anirà seguint pistes per atrapar-lo. Però no pot fer-ho a soles i per això necessitarà comptar amb l'ajuda del lector, el qual podrà completar endevinalles, proves, puzles i buscar objectes i personatges perduts a les pàgines d'aquest divertit llibre.



dimecres, 6 de maig del 2015

Li donem veu a... Joana Raspall



Joana Raspall (1973-2013) és coneguda per la seua vessant de poetessa encara que treballava com a bibliotecària. Durant la Guerra Civil va jugar un paper molt important en la conservació de molts exemplars de llibres en llengua catalana i com a bibliotecaria va treballar perquè Sant Feliu de Llobregat, ciutat on residia, tinguera una biblioteca infantil. Va ser una gran defensora de la literatura infatil i són molts els llibres de poesia adreçada als xiquets o basats en el seus poemes.

La seua obra és molt extensa i escriví tant per adults com per a xiquets i dins de la seua producció literària es poden trobar tots els gèneres (novel·les, teatre...).

Dins del llibre que comentaven la setmana passada en aquest mateix apartat, Guardar la casa y cerrar la boca, hi ha un apartat dedicat a aquesta autora com introducció a la seua escriptura. Per això, reproduïm un parell de poemes, encara que al blog hem parlat de més llibres d'aquesta gran escriptora.

El peix i l'oroneta

El peix voldria volar 
cel amunt, com l'oreneta:

- Veig el cel tan gran i clar
que la mar em sembla estreta.

- Tens l'aigua ben transparent...

- Més ho és l'aire que respire.
Jo no veig el sol ixent
i tu cada dia el mires.

- Tu veus nacres irisats,
coralls i perles polides.
Som en dos mons separats;
són diferents nostres vides.

- Tu tens l'ala lliure i neta.

- Tu, l'escata de colors; 
peix, no siguis envejós!

- M'agrades tant, oreneta!

- Doncs si treus cada matí 
el capet fora de l'ona,
ens mirarem una estona.
També m'agrades a mi!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Privilegis

Al galliner de la granja
s'ha armat revolució;
tot l'aviram s'escridassa
tots creuen tenir raó.
A l'oca, tan gansonera,
l'han feta reina d'un joc!
i no al paó, ni al gall dindi,
ni al gall, ni al colom tampoc.
Què tenia de bo, l'oca,
perquè se la distingís
destinant-li per reialme
l'altra cara dels parxís?
qui ho sàpiga, que constesti
i a la granja posi pau!
diu el porc que "el benefici
sovint s'otorga a caprici"
i que "la sort cau on cau!".

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Jo sols vull

Tinc un vas que és tot plé d'or
i un sac nou ben ple de blat.
No sé amb quin fi me'ls han dat;
sé quin pes em fan al cor.
Ho duc tot dins de la mà
i no sé què m'haig de fer!
Si tu ho vols, et puc dir: Té!
per a tu tot l'or i el pa.
Jo en tinc prou amb llum de sol,
blau de mar i verd dels pins,
i amb les flors i els cants tan fins
de les aus tot fent el vol.
Jo sols vull un dolç mot teu
i, per nord, el dit de Déu.




Enxarxats: GeneraciónApps, web d'aplicacions infantils



Amb el boom de les tablets i telèfons intel·ligents o smartphones, s'obri un munt de possibilitats amb la descàrrega d'aplicacions per a qualsevol tasca, també al plànol de la lectura. Per això, hui us recomanem que li feu un ull a una web molt completa dedicada exclusivament a la recomanació d'aplicacions infantils per a tot tipus de sistemes (Kindle Fire, Android, IOS, Windows phone): GENERACIÓNAPPS

En concret ens interessa, dins que l'apartat "Educativas" l'article sobre Apps literàries, en realitat contes inventats o basats en contes en paper, la lectura dels quals va més enllà enriquits amb les noves possibilitats que permeten les noves tecnologies, i a un preu molt assequible.


EL VIAJE DE ALVIN: acompanyem un granger, Alvin, en un viatge de 400 km. muntat en la seua segadora per trobar-se amb el seu germà.

GOOD NIGHT DADAS: un conte per superar la por a l'obscuritat.

LOS TRES CERDITOS: basat en el conte clàssic invita al xiquet a participar i ajudar als tres porquets contra el llop.

VEO, VEO UNA TARDE EN EL PARQUE: traducció del conte en paper del mateix títol però permet interactuar i participar en diferents parts de la història.

GATO SIN COLA: un conte contat de forma original, trenca amb la lectura tradicional de dreta a esquerra gràcies a la versatilitat d'aquesta nova tecnologia.

1000 AVENTURAS: llibre-joc per acompanyar els seus protagonistes en les seues aventures.

LA LIEBRE Y LA TORTUGA:  basat en el conte clàssic que utilitza la realitat augmentada i amb escenaris 3D

HAT MONKEY: ajudem al mico protagonista a fer les seues tasques quotidianes. Un conte fet per l'il·lustrador Chris Haughton.


La lista, de Frederick Forsyth

Frederick Forsyth. La lista. Ed. Tusquets

Nou llibre d'aquest escriptor especialista en la novel·la d'espionatge, el qual té com a punt de partida la lluita contra el terrorisme als Estats Units.

Cada mes, el President dels Estats Units i sis persones més, revisen una llista amb els noms dels terroristes més perillosos per al país americà i es decideix la seua eliminació. En aquesta llista acaba d'incorporar-se un nou nom, Predicador li diuen, de qui no se sap ni la cara ni el nom real. La seua antítesi serà l'altre protagonista, Kit Carson, el Rastreador, encarregat de trobar-lo i matar-lo, un expert militar membre de les forces especials.

Com podeu llegir, una lectura sobre bons i roïns, que ens mantindrà enganxats a una trama que promet ser trepidant, o com a mínim una lectura entretinguda d'un mestre del thriller.

Hasta aquí hemos llegado, de Petros Márkaris

Petros Márkaris. Hasta aquí hemos llegado. Ed. Tusquets

Amb aquest nou títol Petro Márkaris tanca la sèrie de novel·la negra dedicada a la crisi económic grega. Protagonitzat igual que la resta de llibres pel comissari Kostas Jaritos, aquest haurà d'enfrontar per una part els assassinats que estan produint-se per part d'un grup neonazi, i per altra part les dificultats econòmiques de la família i l'agressió que sofreix la seua filla, advocada de professió, quan eixia dels jutjats on defén uns immigrants.

Un cúmul de circumstàncies socials, econòmiques i personals que es barregen i permeten al lector endinsar-se en la crítica social i política que fa l'escriptor de la difícil situació que pateix el país.

Música para feos, de Lorenzo Silva

Lorenzo Silva. Música para feos. Ed. Destino

Mónica no passa pel seu millor moment personal. Té vint-i-nou anys i se sent una fracassada, amb un treball que odia i un passat sentimental que no li ha anat gens bé.
Una nit de divendres, arrossegada per una amiga, coneix en Ramón en una discoteca. Té quaranta-sis anys i un treball del qual no vol desvelar res, de moment. A partir d'eixa nit comencen a veure's i inicien una relació, en la qual la música tindrà molt a dir. En diferents moments de la novel·la van apareixent les lletres de diferents cançons que acompanyen els sentiments que es van despertant entre la parella, música que es pot escoltar en la xarxa social Spotify, un recurs comú a moltes novel·les actuals i que no està malament per complementar la lectura i apropar-se tal volta una mica més a allò que van experimentant sentimentalment Mónica i Ramón.

Tota la narració està contada en primera persona per la mateixa Mónica, qui transcriu les converses i posa per escrit records, la qual cosa esbrinarem la seua raó de ser en arribar a l'última part del llibre.


Lorenzo Silva ens proposa una lectura molt diferent dels llibres de novel·la negra per les quals és conegut entre els lectors, per demostrar que se'n surt molt bé en aquest registre, una novel·la contemporània d'amor, realista i molt intensa, que se'ns ha fet curta i que ens ha permés gaudir de la gran ploma de l'escriptor espanyol. Una novel·la d'eixes imperdibles.

La saga de Freydis Eiriksdóttir



Salva Rubio / Stebba Ósk Ómarsdóttir. Vinland. La saga de Freydis Eiriksdóttir. Ed. Thule

L'editorial Thule, a través de la narració de Salva Rubio, ens fa arribar aquest llibre amb estètica nòrdica, amb il·lustracions basades en les runes. En ells coneixem una part de la història dels vikings, eixos personatges de llegenda, coneguts per ser aguerrits guerrers sense por a res i aventurers nats en la recerca de nous territoris per conquistar. 

Es coneix que van ser ells els primers a arribar a Amèrica del Nord, liderats pel conegut Erik el Rojo. Una expedició a la qual seguirien altres fins a l'última, al davant de la qual anava la seua filla Freydis. Llegint descobrirem perquè això va ser així, perquè es va decidir no anar més i coneixerem el personatge de la Freydis, una dona viking capaç de qualsevol cosa per aconseguir allò que vol.




La muntanya de llibres més alta del món


Rocio Bonilla. La muntanya de llibres més alta del món. Ed. Animallibres

L'Enric és un xiquet a qui li encantaria poder volar. I ho intenta de totes les maneres que se li ocorren, menys una: la lectura. Fins que la seua mare el posa un llibre a les mans i li descobreix tot un món de possibilitats, de viatjar, volar i anar on vulga a través de la seua imaginació. Des d'aleshores l'Enric llig, llig i llig sense parar tot entusiasmat i, sense adonar-se'n, es farà amb la muntanya de llibres més alta del món.

Un nou àlbum il·lustrat que arriba ara a les llibreries i a la nostra biblioteca, per descobrir i recordar que, com diu la poetessa Emily Dickinson molt encertadament, "per viatjar lluny no hi ha millor nau que un llibre". Només cal posar-se còmodes, obrir un llibre i gaudir de l'aventura de la lectura.

El mons de Laia

Miquel Puig / Marc Bou. Els mons de Laia. Ed. Andana

Laia, Laura i Lorena són tres germanes bessones i protagonistes d'aquest llibre que fa poc el seu autor va presentar a la Biblioteca de Cocentaina. Una d'elles, Laia, tindrà un encontre amb un ésser misteriós i serà el punt de partida perquè ella i Laura s'endinsen en un món fantàstic ple de criatures màgiques com bruixots, gambosins, donyets, gegants... tots aquells que poblen els contes. Acompanyeu Laia en la seua gran aventura, superant reptes i dificultats per ajudar a Lorena.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...